30 Март, 2020 18:41 20 751 25

Италиански микробиолог предлага радикални мерки за борба с Covid-19

  • италия-
  • ломбардия-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • карантина

Властите трябва да създадат центрове, за да ги отделят от семействата им, както беше направено в Китай

Италиански микробиолог предлага радикални мерки за борба с Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италианските мерки за прекратяване на заразяванията с коронавирус изглежда не работят и страната трябва да промени стратегията си със създаването на центрове за отделяне на хората с предполагаеми симптоми от семействата им, заяви днес известен италиански учен, цитиран от Ройтерс.

Италия, която дотук е с най-голям брой жертви на Covid-19, e под карантина от около 3 седмици, но през последните 3 дни новите заразявания продължават да се увеличават с по 5000-6000 случая на ден.

Най-големият брой жертви на денонощие от началото на епидемията на 21 февруари бе регистриран в петък с 919 жертви – малко по-нисък ръст от предишните дни.

Андреа Кризанти, професор по микробиология в Универститета в Падуа, заяви в интервю за Радио Капитал, че много от тези нови случаи вероятно са при хора, които са били заразени от членове на семействата си у дома.

Кризанти посочва, че вместо да се казва на хората с леки симптоми да се изолират у дома, властите трябва да създадат центрове, за да ги отделят от семействата им, както бе направено в Китай, откъдето през декември тръгна епидемията.

„Дали някой си задава въпроса защо въпреки всички рестриктивни мерки продължаваме да сме свидетели на заразявания? Дали някой се замисля, че всички тези хора, които са болни у дома, заразяват други членове на семействата си“, пита ученият, според когото предаването на заразата се случва у дома.

И допълва, че „трябва да бъдем далеч по-агресивни в идентифицирането на хора, които са болни и са вкъщи“.

„Трябва да отидем в домовете им, да ги тестваме, както и техните семейства, приятели и съседи и всички, които дадат положителен резултат, да бъдат отведени, ако са достатъчно добре, в приемни центрове извън домовете им“, отбелязва професорът.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 спинкате ли

    39 10 Отговор
    Така така, вземете децата от Родител 1 и 2
  • 2 FEMA CAMPS

    20 12 Отговор
    А стига бре, тия айталянци големи акълии се извъдиха.
  • 3 Факт!

    19 36 Отговор
    Тия некадърници ги видяхме по-добре нещастната им нация да замлъкне завинаги ако не те то вируса ще го направи.
  • 4 Емил

    18 24 Отговор
    Късно е за каквито да било мерки! В Испания, Италия, Великобритания... помага само молитва към Бог! Към иахве (алах) няма смисъл - той е зъл!!!

    Коментиран от #24

  • 5 Всички във Виетнамското общежитие

    26 2 Отговор
    В нас не могат да дойдат, защото съм се барикадирал със стена тоалетна хартия.
  • 6 Явно в Италия броя заразени е в пъти

    21 3 Отговор
    Повече от обявеното. Затова и процента смъртност е висок. Вчера гледах статистика от Исландия. 1200 заразени 1 починал

    Коментиран от #25

  • 7 Госあ

    16 5 Отговор
    Хубаво е, че публикувате и компетентни мнения.
  • 8 Behemoth

    2 29 Отговор
    Разстрел на болните!Като в КНДР .....там всички са здрави....християните дето ходят на църква също превантивно както е при животните болни от африканска чума...
  • 9 Обикновен човек

    16 5 Отговор
    Еничерството се завръща узаконено в ЕС ,в 21век!!!!!!!!!
  • 10 Православен свещеник в софийските гробища

    15 19 Отговор
    Антихристът вече стъпва по Земята!! Той-Тя-Дяволът вече посети няколко дестинации на планетата Земя в развитите държави, където настана хаос и смърт!! Молете се да не дойде и в България, защото вие атеистите, комунистите, атакистите, нео-нацистите и некръстените русофили ще срутите здравната система на Република България, ще напълните всички полеви и неполеви болници, ще гушнете букетите масово десетки и стотици хиляди и ще направите гробарите и погребалните агенции от милионери в мултимилионери само за два месеца... И повярвайте ми тук ужасът ще е по-голям от този в Италия и Испания... Бог да пази чедата ни кръстени в Исуса Христа!!! Знам, че модераторчетата тук сте мюсюлманчета и еврейчета, и този сайт е на Ахмед Доган, но ако не искате да приемете Христовата Вяра, то поне не го трийте, може да спасите някоя и друга душа...
  • 11 Борис

    14 2 Отговор
    Колкото повече тествани толкова по малко заразани и мъртви логично е незнам дали трябва да си професор да го знаеш

    Коментиран от #15

  • 12 доц.

    7 4 Отговор
    Мангъров какво ще каже по въпроса?

    Коментиран от #14

  • 13 bockom2

    0 1 Отговор
    Втасах ме я .Дали някои може да ни раздели
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ген. Годжи

    15 5 Отговор

    До коментар #11 от "Борис":

    Никви тестове. Така мога да съм начело поне две години. С тестове може да се ограничи заразата за около месец. Да не сте луди. Сега съм на върха
  • 16 Италианските фашисти друго немогат

    8 2 Отговор
    да измислят, освен концентрационни лагери. После ще накарат лагеристите да шият маски и работят видиш ли да намалят стреса...
  • 17 Ее теа там требва концерт и банкет да

    1 11 Отговор
    Прават че сумати старци нема да им висят на бюджета а те се ваикат що са умрели😂😂😂😂😂
  • 18 Обективен

    8 1 Отговор
    Няма да проработи и тая мярка... Гледах ги по тв-то, как скачат и пеят по терасите на гъсто населените сгради... От карантина та им също няма файда.... Само некви лекарства, за които съобщиха, може да помогнат...
  • 19 Въпрос

    5 1 Отговор
    Звучи логично макар че е нужен отново огромен ресурс на държавата. Но по интересно е как точно ще помогне това след като човека с леки симптоми е живял вече поне няколко дни със семейството си и най-вероятно вече ги е заразил. Още повече че експертите постоянно говорят за това че човек пренася заразата много дни преди още да прояви някакви симптоми.
  • 20 Е ДОБРО УТРО

    9 1 Отговор
    Те това чак сега ли го разбраха?!?! То в този сайт има поне 300 души, които го казаха. А италианските семейства живеят няколко поколения в една къща, как ще се изолират?! Невъзможно е.
  • 21 Стилиян Стойчев

    2 1 Отговор
    това ,е, точно каквото трябваше да направи скапанато правителство ,още в началото на тази епидемия ! Нямаше да се стигне до тук . Омесиха се заразени и здрави и всичко пламна !
  • 22 Станислав

    1 0 Отговор
    И кой ще разделя семействата и събира нови - попа, кмета или друг.

    Тоя май напълно е изперкал - то и името му е такова
  • 23 Защо не

    3 1 Отговор
    до 8 Behemoth - то тебе да има кой да те гръмне жалка отрепко… Че и за християнин се цаниш. Изруд смотан. Върви се продай за части някъде.
  • 24 Тъпако

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Иахве (Яхве, Йехова) е името на националния бог на Израилското и Юдейското царство през желязната епоха. От там по съвместителство е станал и християнски бог.
  • 25 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Явно в Италия броя заразени е в пъти":

    у нас ако масово се тества заразените ще са хиляди и току виж сме се оказали с най ниска смъртност но не заради здравната ни систем а просто щот тук мн не доживяват над 67 68 г щтот тук послдните 30 г има мн по сериозни вируси особено последните 10 г тиквените вируси са мн тежки