31 Март, 2020 07:29 2 532 3

Испания забрани погребалните церемонии

  • испания-
  • коронавирус-
  • погребения-
  • церемонии-
  • забрана

На погребение не могат да присъстват повече от трима души

Испания забрани погребалните церемонии - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Испанските власти забраниха провеждането на погребални церемонии и въведоха ограничения за броя хора, които могат да присъстват на погребение като част от мерките срещу разпространението на коронавируса, предаде AFP.

По силата на въведените ограничения не повече от трима души ще могат да присъстват на погребение. Провеждането на религиозни или нерелигиозни церемонии при погребение се забранява до края на извънредното положение, което ще продължи най-рано до 11 април, гласи наредба на правителството.

Испания е втората страна с най-много смъртни случаи от коронавирус след Италия. Починалите от вируса в Испания са 7340. В Испания от вчера влязоха в сила още по-строги мерки за ограничение на разпространението на коронавируса, по силата на които през следващите две седмици се забраняват всички неналожителни дейности.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Забрана след забрана под

    3 1 Отговор
    Звука на свирещи и пеещи полицайчета под прозорците.....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 фактология

    3 3 Отговор
    Явно в Испания има повече човещина след като поне 3-ма човека могат да присъстват, а тук ще ни заравят като кучета и няма да се знае изобщо има ли нещо в ковчега.