Last news in Fakti

31 Март, 2020 10:50 2 310 13

Само с маски в магазините в Австрия

  • австрия

Маските ще се раздават от самите магазини на входа на търговските обекти

Само с маски в магазините в Австрия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австрия заповяда в супермаркетите да се влиза само с маски. Властите посочиха, че скоростта на разпространение на коронавируса все още е прекалено висока и трябва да се вземат допълнително мерки.

Супермаркетите ще са длъжни да осигуряват маските, за да не се принуждава населението да търси предпазни средства.

„Веригите от супермаркети ще доставят тези маски. Все още доставки не са започнали и като цяло е трудно да поръчаш маски в световен мащаб, но от сряда мисля, че ще започнат. Маските ще се раздават от самите магазини на входа на търговските обекти. Ще има продажба и извън веригите, но носенето им ще бъде абсолютно задължително”, посочи канцлерът на Австрия Себастиан Курц.

В страната има около 9000 заразени, което е по-малко от съседна Швейцария. Според канцлера в средата на април може да се стигне до недостиг на болнични легла, предаде Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муфта

    13 0 Отговор
    А глоби нещо?

    Коментиран от #2

  • 2 Джавахарлал

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "муфта":

    Няма глоби. Бедни са. 30 тояги на голо завързан на стълб на мегдана във Виена.
  • 3 как е в чужбина

    20 1 Отговор
    Там имат ли маски по аптеките?Защото в България няма а ни задължават да носим.Глобяват ли ги там при не носене на маска по 25 минимални пенсии?

    Коментиран от #12

  • 4 Булгарче

    10 0 Отговор
    Не като в България.......
  • 5 В абсурдистан сичко е наобратно

    2 0 Отговор
    И наопаки
  • 6 Оцеляващ

    6 8 Отговор
    Стига сте мрънкали бре! Всеки може сам да си ушие 2 маски по добра от тези дето ги продават. Използвате едната изпирате другата. Научете се да оцелявате както вашите предци са го правили. Стига вече еврогейския плач и аталантическо мрънкане. Или сте българи които се оправят сами или джендъри дето ги бива само да мрънкат и чакат наготово.

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Behemoth

    9 2 Отговор
    Ми цивилизована държава...маските задължителни ама ги раздават на хората...в дивашката територия маски няма ама са задължителни и глоба една минимална годишна заплата...сега разбирате ли къде живеете и кой ви управлява...та ония там са граждани и държавата е на целия народ ,тук вие сте матрял стадо за доене и стригане а държавата е тяхна...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ташунко

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Оцеляващ":

    Ти от бойскаутска организация ли си ?
  • 11 Опа

    3 0 Отговор
    Това да го прочетат Ананиев и Мутафчиев Задължителноооо!!!!!! Българския народ да нее по богат от австрийците?????? диоди такива
  • 12 NikNay

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "как е в чужбина":

    Няма маски по аптеките и при тях.
  • 13 вили

    0 0 Отговор
    в България!
    ДОЛУ МАСКИТЕ ,ПАРИ НЕМА ДЕЙСТВАЙТЕ