Last news in Fakti

31 Март, 2020 14:43 3 370 20

Починалите от коронавирус за ден в Испания достигнаха рекордните 849

  • испания-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • карантина

Това е най-големият брой на починалите в рамките на 24 часа, въпреки че увеличението им в процентно изражение е малко по-ниско, отколкото в предишните дни

Починалите от коронавирус за ден в Испания достигнаха рекордните 849 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Испания регистрира за едно денонощие 849 смъртни случая, свързани с коронавирус.

Това е най-големият брой на починалите в рамките на 24 часа, въпреки че увеличението им в процентно изражение е малко по-ниско, отколкото в предишните дни, съобщи във вторник здравното министерство на страната.

Така общият брой на починалите достигна 8 189 спрямо 7 340 в понеделник, докато броят на новите случаи на заразени с Covid-19 се повиши с цели 9 222 до 94 417 във вторник от 85 195 в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    22 20 Отговор
    Иначе дай да се оплакваме за забраната за маски ей заради такива лиглъовци дето хленчат отмениха забраната и сега всичко ще отиде по дяволите.

    Коментиран от #2, #6, #8, #11

  • 2 Карай

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    си трошката и акъл не давай.
  • 3 kjl

    15 6 Отговор
    Докторе, докторе, блъснатия от влак пациент почина от корона вирус.
  • 4 Боли ме главата на хуя

    4 17 Отговор
    И 2000 да станат
  • 5 Страшен

    12 3 Отговор
    парадокс 6 място в света с най - добра здравна система и най-голяма продължителност на живот и какво се случва!! Ама топно това е 90процента от починалите са със средна възраст 80 години. Може би това е целта на този така наречен вирус!!!

    Коментиран от #9

  • 6 Ахахах

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Абе сектант, може да се маскираш и като клоун, по-добре би било! С маски да се бориш с био оръжието корона вирус е все едно да индианците с лъкове срещу пушки и оръдия на краварите...
  • 7 В следствие

    5 3 Отговор
    На корона а не от. В следствие, защото е имал предишни сериозни болежки и оплаквания и короната ги е обострила.
  • 8 Geo

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Носи ако искаш и противогаз да не се заразиш случайно. Лигльовци са тези които искат да се ограничават правата на другите. Когото го е страх от мечки не ходи в гората а не плаче да се избият мечките.
  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Страшен":

    Eтo eднa зaдaчкa зa завършилите 6 клac: При cрeднa прoдължитeлнocт нa живoтa в Испания 82,83 гoдини, тo кoлкo души си умирaт зa 1 гoдинa, a зa eдин дeн? /Брoй нa нaceлeниeтo 46 440 000 души/.
    Oтгoвoр: 559 518; 1532
    Хората сме кратко-смъртни, не сме столетници като костенурките да живеем по 100-150, 200 години , колкото и да ни се иска...
  • 10 Бай хой

    6 3 Отговор
    Не разбрах тези 849 починали в Еспаня влизат ли в бройката на 1550те които при нормално положение умират в Испания за ден или са в повече. Май тази истина няма да я научим скоро. Хората се раждат, живеят и умират. Нормален ход на света. Ненормални са изстъпленията и терора на управляващите.
  • 11 бай киро

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    На дебила акъл няма как да дадеш.Според него Китайците са тъпи,че носят маски,но той(дебила) е умен защото не ги носи.Това им е логиката.В процес дебила с меките китки пречи и на тези които осъзнават каква е логиката в ползването на защитни аксоари.Истината е, че няма 100% защита, но шансовете за по малко заразени се увеличават ако сложиш маската...ако сложиш ръкавиците...ако сложиш очилата...ако сложиш предпазните костюми...И то не толкова за теб самия.колкото за да предпазиш околните от себе си и да не разпространяваш заразата до максимални размери.А на тези еврогейчета които твърдят,че идва реч за биологична атака...възможно е да е така. Но нас са ни учили на времето в казармата,че вероятноста от поражения е значително по висока,когато нямаш лични предпазни средства.Заради това пълното бойно снаряжение включваше противогаз и мушама.Точно по тази причина търчахме киломентри, с нахлузен противогаз на глават. Жалко е,че дебилите коментиращи тук никога не са помирисвали казарма, а в гей и джендър клубовете теоритическа и практическа подготовка за защита от оръжия за масово поразяване не се провежда. Ако аз бях инциатор на евентуалната биологична атака,щях да пея от радост,че при обекта на атаката ми защитните средства са дефицит и недостъпни за масите в които се целя.На обратния полюс ...при едно военно положение,отговарящите за билогична,химическа и противорадиациона защита на населението военни щяха да са изправени пред военен трибунал и разтреляни кат

    Коментиран от #12, #14, #15, #17

  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "бай киро":

    Чoвeкът нe e бeзпoмoщeн пoлзвaтeл нa мeдицинcки уcлуги. Cрeщу вируc кoйтo нитo гo виждaш, нитo имa вaкcинa нaй-дoбрoтo прoтивoдeйcтвиe e ecтecтвeният имунитeт... В рeзултaт нa cъврeмeннaтa мeдицинa и прoвeждaнaтa oт нeя вaкcинaция, чoвeчecтвoтo вeчe e мъртaв биoлoгичeн вид, c изключeниe нa някoлкo "диви" плeмeнa. Пoнacтoящeм, нaшият живoт ce крeпи eдинcтвeнo нa вaкcинитe. Прoблeмът e, чe в имунизaциoнния кaлeндaр нa дeцaтa, вeчe нямa прoлукa зa пocтaвянe нa вaкcини зa нoвитe бoлecти.
    "Рeчe Бoг: дa cътвoрим чoвeк пo Нaш oбрaз, (и) пo Нaшe пoдoбиe" (Бит. 1:26). Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.
  • 13 Баро Вкаров

    6 1 Отговор
    Ний българете не требе се отчайваме,а требе да се стремим да подобрим рекорда,поставен от Испания!Имаме и предимство гарантирано от ГЕРБ,понеже няКОЙ взел, че продал и обдишващите апарати от Държавния резерв!Ще успеем!
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "бай киро":

    .........китай е държава на хора с ЦИГАНСКИ МАНТАЛИТЕТ и функционира благодарение на чудовищни репресивни мерки, които тук в България дори не можем да си представим!
    Дo кoлкoтo cъм зaпoзнaт, китaйcкитe мнoгoмилиoнни грaдoвe нямaт битoвa цeнтрaлнa кaнaлизaциoннa cиcтeмa c прeчиcтвaтeлни cтaнции...и са идeaлнo уcлoвиe зa възниквaнe нa мacoви eпидeмии...

    Коментиран от #16, #19

  • 15 Бай хой

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "бай киро":

    Както каза на теб няма как да ти се обясни. А и няма смисъл. Щом дори и началника на щаба официално потвърди за безполезността на маските. А ти щом си толкова ценен кадър се самоизолирай никой не ти пречи. От писанията ти разбрахме че вируса е невидим а маските видими. Помагат също като чесъна срещу вампири. Но по-малко. Да ти обясня като на дебил. Няма маска която да спре на 100% всички микроорганизми. Понял.
  • 16 Спортист

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Не съм бил в Китай, но съм бил на спортни лагери с китайски спортисти. За три седмици лагер никой от китайците не се изкъпа нито веднъж след тренировка! Забърсват се с кърпа и това е. Явно хигиената не е на почит там.
  • 17 Geo

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "бай киро":

    Бай Киро като гледам сигурно си по-млад от мен ама явно тичането с противогаз в казармата не ти се е отразило добре. 100% защита има - надявай същия противогаз и се движи така но не ме карай аз да нося маска която не върши никаква работа и в някои случаи вреди. Разбрах ходил си в казарма но и там никой не те е карал да носиш маска против БОВ като зарин например защото не върши никаква работа. Масовите маски срещу вируса са същата работа - той е достатъчно малък и го пропускат.

    Единствената им задача е някой заразен е като кашля да не го разпръсква но после пипа маската и го разнася пак така че е по добре да кашля на лакътя си. Отделно някои маски са със клапан и това не вършат.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Geo

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    И от къде ги разбра тези неща че има "чудовищни репресивни мерки", че няма канализация в градовете им. Да за корупция доскоро разстрелваха на стадиона но тъкмо това ги направи силни - къде и при нас да беше така.

    Работя с китайци от Китай - защото има и американски такива. Имат си особенности но не съм забелязал да не са чисти за разлика от американците за които е нормално в леглото да са с обувките.
  • 20 Ime

    0 0 Отговор
    А после в испания викат че спадат