Last news in Fakti

31 Март, 2020 21:09 2 047 3

Германски министър дава приоритет на защитните маски за медицинските работници

  • германия-
  • коронавирус-
  • ангела меркел-
  • ковид-19-
  • маска

Финансовият министър Олаф Шолц каза, че маските, с които ФРГ разполага, са за ключовите служители на първа линия в борбата с коронавируса

Германски министър дава приоритет на защитните маски за медицинските работници - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Запитан за възможността за въвеждане на задължително носене на защитни маски за лице, немският финансов министър Олаф Шолц каза във вторник, че маските, с които Германия разполага, са за ключовите служители на първа линия в борбата с коронавируса като медицинския персонал.

Повод за това питане даде град Йена в Източна Германия, който взе решение да накара хората да носят задължително предпазни маски за лице, когато пазаруват или пътуват с обществения транспорт. Това е първият град в страната, който въвежда тази мярка в опит да подсили усилията за забавяне на разпространението на коронавируса.

Австрия вече изисква от пазаруващите в страната да носят маски за лице в супермаркетите в опит да се забави все още твърде бързото разпространение на Covid-19, заяви в понеделник канцлерът Себастиан Курц.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиберий

    6 3 Отговор
    Това е капитализма произвеждат се куп глупости но не и необходимото
  • 2 Хаджи хаджи Българин

    2 1 Отговор
    Това е разпиляване на системата, за бързи печалби! Половината от медицинският персонал в Германия, е от Източна Европа ! Някой да ми противоречи! В Германия има недостиг от 55 000 медицински работници! А нашата безплатна образователна система, работи за индустриалната машина на Европа! Осъзнават ли кражбата??

    Коментиран от #3

  • 3 Тиберий

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хаджи хаджи Българин":

    Трябва всеки български специалист отишъл да слугува на чужденци да върне ресурса за убочението си десетократно и след това да се завира където иска