Last news in Fakti

31 Март, 2020 19:30 8 234 7

Ограничения в магазина: максимум 12 бутилки вино и 24 бири

  • австралия-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • алкохол-
  • бира

Австралийците по принцип не са сред най-големите потребители на алкохол в света

Ограничения в магазина: максимум 12 бутилки вино и 24 бири - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Максимум 12 бутилки вино и два стека с 24 бири. Такива са ограниченията за продажба, приети днес от австралийската асоциация на магазините за алкохол, за да се спре изпразването на рафтовете поради опасенията за недостиг заради епидемията от Ковид-19, предаде "Франс прес".

Австралийците се втурнаха към магазините за алкохол заради съобщенията за затваряне на всички магазини и търговски дейности, които не предлагат стоки от първостепенно значение, а сред тях са и баровете, за да се спре разпространението на коронавируса.

Очевидно несигурността около снабдяването подтикна някои хора да пазаруват различно. Това посочи в комюнике Джули Райън, главен изпълнителен директор на професионалната асоциация на търговците на дребно на алкохол.

Ограниченията предвиждат, че един клиент не може да излезе от магазина с повече от 12 бутилки вино и два стека с 24 бири или с над 10 литра пакетирано вино, или два литра спиртни напитки.

Разходите за алкохол в магазините са нараснали с 86 процента през миналата седмица, според данните на "Комънуелт банк" (Commonwealth Bank), една от най-големите финансови институции в страната.

Австралийците не са сред най-големите потребители на алкохол в света. В доклада на Световната здравна организация от 2018 година за потреблението на алкохол се посочва,че австралийците над 15 години консумират средно 10,6 литра алкохол годишно спрямо 15,2 литра за молдовците и 15 литра за литовците, припомня АФП.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    14 4 Отговор
    Те па щото ще изпият 12 бутилки вино за ден-два.
  • 2 Видял

    24 3 Отговор
    Австралийците са едни от най-долните пияндета--приличат си с англетата.Че нали са им потомци-отвратителни са като се напият-същите са като англичани и поляци.

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 me be re

    18 2 Отговор
    Четете ли бре серсеми, станахме за смях. Тия изкупиха алкохола, американците - оръжията, а ние тоалетната хартия...

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Така е

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Видял":

    Нали са потомци на пандизчии нема как да са стока.
  • 7 гост

    7 0 Отговор
    Американците купуват оръжие,холандците марихуана,австралийците вино и бира.Ние си имаме достатъчно запаси от ракия.