Last news in Fakti

31 Март, 2020 20:22 8 203 26

Kитай настоява: Хидрохлороквин влияе върху заразените с коронавирус

  • хидрохлороквин-
  • китай-
  • епидемия-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • ухан

Ново изследване в болница в Ухан, откъдето тръгна пандемията, разкрива потенциала на лекарството като средство срещу Ковид-19

Kитай настоява: Хидрохлороквин влияе върху заразените с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ново изследване в болница в Ухан, откъдето тръгна пандемията от Ковид-19, разкрива потенциала на хидрохлороквин като средство за лечение срещу Ковид-19, предаде Франс прес.

Изследваненто обхванало 62-ма заразени пациенти, като половината от тях приемали 400 милиграма хидрохлороквин дневно, а останалите не приемали лекарството. Пациентите били на средна възраст 44,7 години. Те имали симптоми на пневмония и били подложени на стандартно лечение. Белите им дробове били анализирани със скенер преди началото на изследването и след 5-дневно лечение.

Пет дни след началото на изследването пациентите, които, освен други лекарства, приемали хидрохлороквин, били в значително по-добро здравословно състояние, що се отнася до развитието на пневмонията, като било регистрирано подобрение сред 80,6 процента от тях, докато това се отнасяло за 54,8 процента от участниците в контролната група. Симптомите на треска и кашлица също намалели по-бързо сред приемалите хидрохлороквин, отколкото в контролната група.

Авторите на изследването остават предпазливи, като заключават, че потенциалът на хидрохлороквин за лечение на Ковид-19 е частично потвърден. "Като се има предвид, че понастоящем няма друга опция, изглежда обещаващо да се използва хидрохлороквин под лекарско наблюдение", отбелязват те.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Китайска чума

    7 17 Отговор
    правили експерименти с бедните хорица.
  • 2 Пия HitDobavki и съм здрав

    29 3 Отговор
    Да изровят от резерва аналгин-хинина от едно време наше производство и ще оправим света!
  • 3 ✔️Pompev ®️

    5 3 Отговор
    И аз така мисля че влияе
  • 4 Справедлив

    52 7 Отговор
    Китай настоява, обаче евро-гейски те бюрократи и фармацевтичният картел отрича, защото лекарството е евтино и Далавера та е малка...

    Коментиран от #8, #12

  • 5 Госあ

    18 3 Отговор
    Тея ръбове ше спорят докато отмине пандемията, дали имало контрола за плацебо ефект или немало, дали се били оздравели от него или не и т.н. типично за калинките. Аз не знам к'во се напъват да спорят китайчетата. Тея са супер хлъзгави,после ше кажат ,че те били направили протокола,че били сложили екстракт от мащерка от алпите и така станало ефективно и прочее. Да го пускат в алибаба и т'ва е. Да може да се снабдят тези които искат.

    Коментиран от #7

  • 6 гост

    11 0 Отговор
    Това "настоява",направо си го измислихте!Aвтoритe нa изcлeдвaнeтo ocтaвaт прeдпaзливи, кaтo зaключaвaт, чe пoтeнциaлът нa хидрoхлoрoквин зa лeчeниe нa Кoвид-19 e чacтичнo пoтвърдeн.
  • 7 Госあ

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Иначе, статистиката от Китай и Южна Корея и ЕС е видна за всички на всичкото отгоре.
  • 8 ами да

    31 1 Отговор

    До коментар #4 от "Справедлив":

    Горко на тези, които с неефективно и скъпо лечение, ни правят вечни пациенти, водени само от финансова изгода.Ние помним онова зелено хапче аналгин-хинин, което ни лекуваше за една вечер.Спряха го тук-било вредно.В момента си го има в Русия.Продадоха ни.

    Коментиран от #24

  • 9 Хммм

    1 13 Отговор
    Колеги по форум, в настоящия момент е хубаво да пиете "Енгистол"(Engystol) на Heel,най-добрия имуностимулатор.Активира неспецифичните защитни механизми ,особено по-време на вирусни заболявания. Той е с най-много научни проучвания доказали неговата ефективност.Правени са изследвания и в лабораторни условия и в клинични върху възрастни и деца. Съдържа две съставки,които въздействат на ниво имунна система.
  • 10 И тук го има

    10 4 Отговор
    Швейцарската фармацевтична компания Novartis заяви, че ще дари до 130 милиона дози хидроксихлорохин в подкрепа на глобалния отговор на паnдемията от Covid-19, предаде БТА.Компанията заяви, че до 130 милиона дози от 200 mg ще бъдат дарени до края на май, включително сегашния й запас от 50 милиона дози от 200 mg.
  • 11 Японеца

    20 0 Отговор
    Хинина помага, обаче е евтин!

    Коментиран от #25

  • 12 Семеен лекар

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Справедлив":

    Аман от разбирачи -глупаци
  • 13 Факт!

    15 0 Отговор
    И французите го казват и корейците.Явно някой иска да разчисти социалната система за арабите по границата
  • 14 дядо ви от бг

    1 0 Отговор
    не, с цял свят опитаха, само ще плащат много скъпо във времето заедно с едни други , които си въобразяват, че били" богове" ! Първи април и клоуните от китай и мошенниците от аляска! Финито!!!!
  • 15 Ужас

    0 2 Отговор
    https://manimanibg.blogspot.com/2020/03/blog-post_716.html?m=1&fbclid=IwAR3yS2BrKsIopxWoZ9E7g3tjc_v9IBkCR1KN4_YKv83Xf1qyPKBoAqXkoY0

    Леснодостъпно четиво :) Бог да ни пази.
  • 16 Именно

    6 1 Отговор
    Супер! Да вземат да публикуват малко повече подробности все пак!
    И защо никъде нищо не казват за цинка?
    Хлорохинът в лабораторните експерименти поне се вижда че работи само защото пренася цинка през клетъчната мембрана, а вътре в клетката цинкът (който сам не може да премине тези мембрани) е точно цинкът вътре пречи на репликацията на вируса.
    Вярно че доста хора имат известно кол-во цинк в кръвта си (и още повече тези които си го набавят или като добавка или с богати на цинк храни), но ако се окаже че причината за ненадеждните резултати е че никой не е гледал нивата на цинк в тялото (и вътре клетките) доста доктори ще са за бесене за топките!

    Коментиран от #17

  • 17 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Именно":

    Добре, казано,но предполагам дават и цинк като суплемент на пациентите, клетката принципно си има цинкови транспортерни протеини, а хлороквина служи като активатор (ligand dependent ion channels). В крайна сметка обаче, това което четох за най добра ефективност е наистина навременно прилагане. Както за всичко останало впрочем.

    Коментиран от #19

  • 18 Ййййй

    1 9 Отговор
    Китайците да си гледат в техният буламач,който пуснаха в целият свят.
    Напалм за жълтурите и затворени граници,докато свят светува.
  • 19 Факт!

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Госあ":

    Дай някакъв друг активатор?
  • 20 яко ни лъжат управляващите и фалшивият щ

    7 1 Отговор
    ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ХИНИНОВОТО ЛЕКАРСТВО Е МНОГО ЕФТИНОА ТОВА НЕ СЕ ХАРЕСВА НА МЕДИЦИНСКАТА МАФИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ЛЕКАРСТВА.
  • 21 Сашето

    3 0 Отговор
    Ванка какво е коронавирус?

    Коментиран от #22

  • 22 Ванката

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Сашето":

    Много си тъп Саше, ами вирус с корона!
  • 23 Сашето

    4 0 Отговор
    Аааааа, значи е цар
  • 24 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ами да":

    ОТ ПО ГОЛЕМИТЕ КОЛЕГИ СЛУШАМ ЗА АНАЛГИН ХИНИН И ЧЕ ЗИМНО ВРЕМЕ В ЗАВОДА СА ГО ДАВАЛИ ЗА ВСЕКИ КОИТО ИСКА ЗА БЕЗ ПАРИ АКО ИМАТ ГРИП ВЕЧЕР 2 ХАПЧЕТА И ДР ДЕН НА РАБОТА РЕДКО СЕ ЗАЛЕЖАВАЛИ ДЕН ДВА СПРЯН Е ЩОТО Е ЕВТИНИ НАДЕЖДЕН И ПРЕЧИ НА МН КОМПАНИИ ДА СИ ПРОДАВАТ ПАРАЦЕТАМОЛА И ПРОИЗВОДНИТЕ МУ ТРЯБВА ДА СЕ ПОТЪРСИ СМЕТКА НА ОТГОВОРНАТА МИНИСТЪРКА ДЕТО ГО Е СПРЯЛА НЕ САМО КИТАИЦИТЕ А И ДРУГИ КАЗВАТ ЧЕ ПРЕПАРАТИТЕ НА ХИНИНОВА ОСНОВА ПОМАГАТ СРЕЩУ КОРОНА ВИРУСА
  • 25 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Японеца":

    СЕГА ВЕЧЕ ЩЕ ПОСКЪПНЕ НО ПОНЕ ДА ГО ИМА
  • 26 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    1 0 Отговор
    В ИНДИЯ ИМА МН ХИНИНОВИ ДЪРВЕТА