Last news in Fakti

1 Април, 2020 09:12 19 978 5

Паника в Сърбия заради един SMS

  • смс-
  • сърбия-
  • паника-
  • коронавирус-
  • фалшива информация-
  • забрана за излизане

От правителството заявиха, че става въпрос за фалшива новина

Паника в Сърбия заради един SMS - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Мнозина граждани на Сърбия получиха снощи SMS, че от сряда в полунощ в страната се въвежда 24-часова забрана за излизане, но от сръбското правителство отрекоха информацията, съобщава днешният сръбски печат.

От правителството заявиха, че това е фалшива новина, която има за цел да предизвика хаос в страната и че въпреки вчерашния най-черен ден, както го нарекоха лекарите с оглед на новозаразените и нарастването на смъртните случаи от коронавирус, още не е взето решение за 24-часова забрана за изизане навън.

Министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович написа в Туитър, че полицията работи интензивно за установяване на самоличността на лицето, което е разпространило фалшивата новина.

От днес е ограничено работното време на магазините и на обектите в сферата на услугите, които в делничните дни ще работят до 15 часа, а през уикенда до 13 часа с цел ограничаване на разпространението на коронавируса, реши снощи Градският щаб за извънредните ситуации в Белград. Във фризьорските салони например ще може да влиза само един човек, при всички мерки за защита. От днес се затварят и зеленчуковите пазари.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потник

    12 3 Отговор
    Албанците идат
  • 2 Гост

    12 5 Отговор
    За възможна 24 забрана се похвали, че ще наложи самият Вучич преди няколко дни. Запитан как тогава хората ще успеят да си пазаруват, той отговори, че ще преживеят както пенсионерите над 65 години, на които изобщо е забранено от няколко седмици да излизат от къщи, а глобата е астрономическа. Една журналистка го приземи малко, като му обясни, че на пенсионерите пазаруват и носят по къщите продукти по-младите роднини и съседи. Но кой ще снабдява с храна и лекарства гражданите, ако всички са затворени по къщите си? Вучич отговори, че още не е мислил по този въпрос. Хора, нашият Бойко Борисов е цветенце, съпоставен към сръбското недоразумение, също кадър на Сорос

    Коментиран от #3

  • 3 166

    7 10 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    ТОЙ БОЙКО ОСВЕН ЧЕ МОРИ ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ ГЛАД ДРУГ ГРЯХ НЯМА, КАТО ЦЯЛО Е ДОСТА ДОБЪР УПРАВНИК / ИМАЙКИ ПРЕДВИД АЛТЕРНАТИВАТА / ДРУГАТА МУ ГОЛЯМА ГРЕШКА Е ЛИПСА НА ПОЛИТИКА ОТНОСНО РОМСКОТО РАЗМНОЖАВАНЕ - НО ТОВА Е ПРОБЛЕМ КОЙТО ЩЕ ОСТАВИМ НА ВНУЦИТЕ

    Коментиран от #4

  • 4 Румяна Костова

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "166":

    Вучич използува извънредното положение, за да вкарва мюсюлмански емигранти в страната. Всички, които не са получили разрешение в белите държави, пристигат в Сърбия. На you tube има видео как колони автобуси, съпровождани от полицията се отправят към планински курорти, където в санаториуми и съвсем прилични къщички ще ги настаняват. При проникването на камерата в някои от автобусите там са само младици и от 20 до 25 години. Има снимка също на кеш карта, с обяснения на арабски, с която те ще могат да получават пари от сръбските банки 45 дни, а после следва продължение. Помислете какво ще се случи в България, ако на Бойко му хрумне подобна мисъл. А сърбите си мълчат, негодуват по малко в социалните мрежи. Започвам да имам гордост, че не сме толкова заспал народ
  • 5 До Руми Костова

    5 3 Отговор
    Сърбите знаят къде да карат мюсюлманите.Високо в планината.А после им спри тока и ги остави да се оправят.Селяните в подножието ще ги дозакопат после( ако някой се домъкне долу).