Last news in Fakti

2 Април, 2020 12:50 10 464 27

Ето какъв е ключът към преборване на пандемията според Лондон

  • великобритания-
  • лондон-
  • борис джонсън-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • тестове

Сериозно ще увеличим тестването, обеща премиерът

Ето какъв е ключът към преборване на пандемията според Лондон - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският премиер Борис Джонсън обеща да бъде засилено тестването за коронавирус и заяви, че това е ключът към преборване на епидемията. Той каза това след критики към правителството му, че тества много по-малко хора от някои други европейски страни, предаде "Ройтерс".

"Сериозно ще увеличим тестването", заяви Джонсън от жилището си на "Даунинг стрийт", в което е в доброволна изолация, след като даде положителна проба за вируса. "Искам да кажа нещо специално за тестването, защото това е много важен въпрос", добави британският министър-председател. "Както казвах седмици наред, това е начинът: ето така ще решим пъзела с коронавируса, ето така ще го победим", заяви Джонсън.

Великобритания, която отначало възприе доста по-сдържан подход към коронавируса, бе подложена на доста критики, че прави много по-малко тестове, особено сред медицинския си персонал на първа линия. Докато Германия тества по около 500 000 души на седмица, сегашният капацитет на Обединеното кралство е само за около 12 750 на ден, число, което правителството каза, че иска да удвои до средата на април. Той каза, че трябва да се засили използването на тестове, които показват дали е прекарано вече заболяването, за да може хората да ходят на работа, уверени, че не може да се заразят или да заразят някого.

Освен това хората трябва да знаят, че са носители на вируса, за да не се самоизолират у дома напразно, каза Джонсън и добави, че това е много важно преди всичко за персонала на Националната здравна служба. Към вчерашния ден сутринта в Обединеното кралство са били направени тестове на 152 979 души. За 29 474 от тях тестовете са били положителни. Към 17 ч. по Гринуич на 31 март в кралството са починали 2352 души, дали положителна проба.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усмивката

    38 7 Отговор
    Е ... Нашите генерали не са като английските генерали. Нашите са по умни и добри стратези. За сега положението е овладяно. След месец .....КАПИТУЛАЦИЯ.!!!
  • 2 Айде нема нужда

    24 14 Отговор
    Тия смешници да дават акъл на Италия и Испания, не на нас.

    Коментиран от #6

  • 3 Загрижен

    41 11 Отговор
    The UK ще увеличи тестването и по този начин ще знае и по-точно колко са заболелите и ще ги изолират
    Абе, къде е коремният хирург да им обясни той на тях, че няма смисъл да се тестват? Нищо, че вчера 240 хрантутници набързо минаха през една болница...

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тиквопитека най после разбра

    17 14 Отговор
    Мутропитека най после разбра , че хората трябва да се тестват масово, а не по 100-200 на денонощие. Фукарапитека от Банкя до сега слушаше шапкара от Дупница и му вярваше. Да се радваме , че Фотопитека най после започна да вдява.

    Коментиран от #7

  • 6 Усмивката

    32 2 Отговор

    До коментар #2 от "Айде нема нужда":

    Тетването на българските депутати е емблема.Как за едни се намират методики , в рамките на 24 часа да бъдеш върнат на работа . И без 14 дневна карантина.
  • 7 Усмивката

    26 4 Отговор

    До коментар #5 от "Тиквопитека най после разбра":

    Те отдавна го знаят. Нямата пари. Даром вече никой не дава . Десетина души в държавата ни държат милиарди. Които Гешев и компания гонеха наужким.Това е истината. Мрем като мухи.
  • 8 ЕДИН ЗАРАЗЯВА 800

    18 13 Отговор
    ПЪРВОСИГНАЛНО ГРЕШНО Е ЧЕ СТОЙШ НАПРАЗНО ВКЪЩИ,СТОЙШ ВКЪЩИ ДА НЕ ЗАРАЗИШ СЕБЕ СИ И ДА НЕ ПРЕДАДЕШ ВИРУСА НА ЗАСТРАШЕНИТЕ ГРУПИ ХОРА
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мунчо

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "Загрижен":

    Що не беше ли по-добре "стадния" принцип?
    Няма такава малоумна нация...сега ще трябва и сами да си берат реколтата....е..бати и драмата...туловища....😂😂😂

    Коментиран от #13, #18

  • 11 Усмивката

    34 0 Отговор
    Може българската икономика да закъса и фалира. Но виж , парламента трябва да работи.Държавата вече я няма , но ... бъргарският парламент ще живее вечно.
  • 12 Парадайс

    9 8 Отговор
    В ПЕКИН КУРАНАТА ЗАПОЧВА НАНОВО ДА ЗАРАЗЯВА. ТОВА Е БАКТЕРИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ КОЕТО БЕЗ АНТИДОТ НИКОГА НЯМА ДА УМРЕ.
  • 13 Усмивката

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "Мунчо":

    Карантина без тестове знаеш ли какво е. Капитана призовава без паника. Кораба потъва бавно. Спомням си обаче от филма Титаник , каква паника и спасъване беше по лодките , когато кораба все да потъва бързо. Ей такава картинка ще сме до месец , два

    Коментиран от #17

  • 14 А това според БГ

    18 0 Отговор
    Игор Владимирович Рибаков, руски предприемач.
    Състои се във списъка на най-богатите хора в света по-версия на сп.Форбс за 2019 г. Има състояние от 1,3 милиарда долара. Собственик на корпорация "Техникол" и основател на "Рибаков Фонд"
    Ето какво споделя той за С 19, това което казва е толкова страшно, че ще го разберат малко и колко е свързано всичко. Направих превод.

    По-драматичен сценарий ние имаме не криза, а тройна криза- Био, Социална и Финансова криза. Ще разкажа, че вчера САЩ буквално вчера, взривиха атомна- финансова бомба, това е термоядрена експлозия. 2 Трилиона долара ще бъдат предоставени на американските корпорации. ИСКАМ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ, КАКВО Е 2 трилиона долара, ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА НА РУСИЯ Е 2 ТРИЛИОНА. Нали разбирате, че тези пари не са обезпечени с нищо, просто напечатани. Как мислите корпорациите, какво ще направят с тези пари????
    ЩЕ ИЗКУПЯТ ПОЛОВИН СВЯТ, обезценени активи просто ще ги изкупят. Имайте предвид, че в САЩ има още 4 ТРИЛИОНА изкупуване ипотечни хартии, така общо стават 6 ТРИЛИОНА, 6 Трилиона пари ЗАДЕЛЕНИ ЗА БОРБА С КОРОНА ВИРУС.
    ХОРА ТОВА НЕ Е КОРОНА ВИРУС ТОВА Е ГОЛЯМА ФИНАНСОВА ВОЙНА.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Загрижен

    8 8 Отговор

    До коментар #10 от "Мунчо":

    Това с малоумната нация вдигали ти самочувствието? Питам, защото на 2/3 от всички управляващи децата им, семействата им са там или са учили там? Най-престижните университети в света са там. Дай да видим ние къде сме, пък после да плюем. Софийският университет е на "престижното" 890 място в света, а това ни е водещият ВУЗ. И бас ловя с всеки, че тия ще се измъкнат сухи от цялата ситуация или най-много с намокрени крачоли. А тук, Тиквун или подобен на него с години ще ни обяснява, че пандемията е виновна, че годината е 2027 и ние все още сме последни по всички показатели в EU ако въобще го има.

    Коментиран от #20

  • 19 Задачка за 3 клас

    8 2 Отговор
    Германия тества по 500 000 души на седмица. Колко седмици ще и трябват за да тества 90 милиона жители? Отговор: До другата пандемия.

    Коментиран от #26

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Загрижен

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Загрижен":

    Праща*
  • 23 ПЪРВИТЕ 7

    2 1 Отговор
    ПЪРВОСИГНАЛНО ГРЕШНО Е ЧЕ СТОИШ НАПРАЗНО ВКЪЩИ,СТОИШ ВКЪЩИ ДА НЕ ЗАРАЗИШ СЕБЕ СИ И ДА НЕ ПРЕДАДЕШ ВИРУСА НА ЗАСТРАШЕНИТЕ ГРУПИ ХОРА
  • 24 дано

    1 0 Отговор
    Да изпукат ВСИЧКИТЕ
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Усмивката

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Задачка за 3 клас":

    Учителю. Сблъсках се с неразрешима задача. Може би Вие ще ми помогнете......В една малка и бедна държава ,последните десетилетия ограбвана и насилвана, влизат ежедневно 1000 заразени с Корона 19 през границата.В същото време ,тази нещастна държавица успява с временнополеви средства да излекува и изпише около 5 човека на ден . Колко време ще продулжи карантината , ако се вземе и в предвид , че половината подарени тестове отиват за изследване на депутати и министри. ??
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.