Last news in Fakti

2 Април, 2020 13:44 2 328 6

ЕК: Незаконни са създадените пречки по границите за движението на стоки

  • ес-
  • ек-
  • граница-
  • транзит-
  • тиери бретон

Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон отбеляза, че ЕС обмисля връщането в Европа на изнесени производства

ЕК: Незаконни са създадените пречки по границите за движението на стоки - 1
Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон определи като незаконни създадените от някои държави в ЕС пречки за преминаването на товари през границите. Той направи тази оценка при изслушване на извънредно заседание на комисията на Европейския парламент по вътрешния пазар и защитата на потребителите за мерките, предприети срещу разрастването на епидемията от COVID-19. Еврокомисарят уточни, че все още се наблюдават затруднения при преминаването на границите на Румъния, Словакия и Полша.

Бретон отбеляза, че ЕС обмисля връщането в Европа на изнесени производства. Той добави, че целта е ЕС да бъде занапред в състояние сам да произвежда необходимите защитни средства срещу разпространението на зараза, предава БТА.

Никой никога не си е представял три континента да бъдат едновременно под карантина. Отражението за икономиката е огромно, заяви еврокомисарят. По неговите думи днес 80 на сто от гражданите на ЕС са задължени да останат у дома. Той добави, че се очаква прогноза кога в отделните държави от ЕС се очаква пикът на епидемията.

Бретон посочи, че ЕС е предоставил на Китай защитни средства за 150 млн. евро, когато страната се е борила с епидемията. Той уточни, че Франция и Германия са предоставили на Италия повече защитни средства, отколкото Китай.

Еврокомисарят настоя за отпадане на въведените забрани за износ на здравно оборудване. По неговите думи ЕК следи много внимателно дали събирането на данни за разпространението на епидемията отговаря на европейските правила за защита на личните данни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Националист

    8 2 Отговор
    Сус бе кьопеци!
  • 2 Корона глад

    12 2 Отговор
    Офффф тия не им стана ясно че на никои вече не му пука за комисиите им.Заплатаджии нагли.Дано се разпадне тоя ЕС с всичките си комисии и парламент.
  • 3 бай Шиле

    8 1 Отговор
    И какво конкретно казва? Поредния идиот.
  • 4 Атлантическия съвет

    0 8 Отговор
    Ако България ратифицира Истамбулската конвенция нещата ще се оправят.
  • 5 Бачо Киро

    7 0 Отговор
    Франция и Германия били предоставили... От празните складове... Алоуу, бюрократчето, предоставил си дръжки. От задника ли си ги извади? Ни Германия има достатъчно за себе си, ни Франция, ма бил пратил повече от Китай, който ги произвежда... Как пък даже от някое мазе не писаха, вие не пропускате да се похвалите. В задника ви бръкна, че китайци и руснаци помогнаха, все едно не е най-нормално човешко действие.
  • 6 El Torro

    6 0 Отговор
    Да допълня още една граница, Кулата-Промахон. Онзи ден висях 10 часа докато си вляза в татковината, която е в основата на тези задръствания. А пък това с конвоите от граница до граница направо кърти. Измислил го е очевадно човек който не се е занимавал с транспорт.