Last news in Fakti

3 Април, 2020 11:26 1 345 1

Румъния отлага избори

  • румъния-
  • избори-
  • парламент

Водят се преговори за нов вот

Румъния отлага избори - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Румънското правителство обяви планове за отлагане на изборите в страната. Това разкри румънският премиер Людовик Орбан, цитиран от Romania Insider.

Действия за изборите вече са били обсъдени. Предстои да се проведе местен вот през юни и парламентарен такъв през ноември.

Премиерът разкри, че е почти сигурно, че изборите през лятото няма да могат да се проведат. В момента се уточнява нова дата.

Това ще стане ясно след разговори с другите партии. Решение трябва да бъде взето за възможно най-удобен момент за провеждане на вота.

Румъния обяви ограничения за гражданите през миналия месец. Очаква се обстановката в странта да се нормализира през май.

Вече се подготвят разговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ставри

    3 0 Отговор
    Мечтата на Барба Ганьос е да отлага всичко, само и само да не изпадне от премиерското столче. Дреме му за народа, че нещата ще се сринат до степен на Гладни бунтове, каквито има вече на някои места във Франция. Чух ди днес с каква глупава лекота каза, да, ще изпаднем в криза, ще се възстановим, важното е да сме здрави????? По начина по който говори показва, че изобщо не си дава сметка колко висока цена ще се плати за безотговорните му решения! А цената ще плати обикнивения българин, който плаща цената на този Преход през който беше ограбван и лъган безброй пъти. Този път глада ще бъде двигателят на един спонтанен бунт който ше отвее безумеца един път завинаги!!!!
Новини по държави: