3 Април, 2020 15:05 5 521 10

Гърция: Всякакви пътувания около Великден са изключени

  • гърция-
  • пътувания-
  • коронавирус-
  • великден-
  • църкви

Властите са в готовност да блокират националната пътна мрежа

Гърция: Всякакви пътувания около Великден са изключени - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гърция затяга мерките, с които да ограничи разпространението на коронавирусната инфекция, като днес стана ясно, че всякакви пътувания около Великден са забранени, предаде БНР.

По последни данни починали от COVID-19 в южната ни съседка са 54 души, а доказаните случаи на зараза са над 1500. За Великден няма да се пътува нито до вилите, нито до провинцията при роднини, заяви днес говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас. Властите са в готовност да блокират националната пътна мрежа, като ще се допуска само движение на товарни автомобили.

Очаква се също в дните на Страстната седмица да се прекъсне не само пътуването от континентална Гърция към островите, но и движението на хора между самите острови. Следващите две - три седмици са критични за разпространение на заразата и ще се ограничи броят на излизанията дори за пазаруване, предупреди гръцкото правителство.

Междувременно гръцките власти позволиха на пътнически кораб, който повече от седмица се намира до пристанище Пирея, да акостира на безопасно място. 119 от пасажерите са носители на вируса и остават на кораба под лекарско наблюдение. Останалите пътници са под карантина в Атина. Мигрантските лагери са с висок риск от разпространение на COVID-19, предупреждават властите в южната ни съседка. След първите случаи на заразени мигранти всички бежански лагери са затворени под охрана, увеличени са медицинските екипи в тях.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тази година

    12 7 Отговор
    няма да има обичайните кервани от Ганьовци тръгнали натам със самочувствието,че ще празнуват в "чужбина" което ще лиши хазната им от един приличен приход но дано това поне помогне за по бързото справяне със заразата.

    Коментиран от #4

  • 2 Ииииии

    8 0 Отговор
    Затегнатите мерки в Гърция са; глоба 150 евро за нарушаване на рапоредбите, излизане със СМС (безплатен )до аптека,хранителен магазин,банка и за разходка (спорт) където искаш в паркове ,но не на групи а по единично или ако са двама на разстояние най-млако 2 метра.
  • 3 Гърция

    6 0 Отговор
    От вчера заразените намаляват.Това е идеално.Има българин,молдовци,украинец заразени и гърците казаха,че 14 дни ще бъдат под карантина и след това директно за родините им.Много помощи раздадоха.Глобата за излизане е 150 евро,а СМС-а е безплатен

    Коментиран от #8

  • 4 обратен ефект

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тази година":

    Всъщност, ако се замислиш това не е добре за теб, защото сега тези "ганьовци", ще си останат тук и ще ти дишат тежко, тежко във врата ха ха !
  • 5 Плювненлиев

    3 0 Отговор
    Ми ние как ще си отидем до семейното гнездеце в Гърция?
  • 6 Българин Будист

    3 0 Отговор
    И кой нормален ходи в Африкански страни като Гърция?
  • 7 фактология

    0 0 Отговор
    На остров Евбея 23 емигранти от лагера с корона,хукнали да бягат сега полиция ги издирва.Хванали само 3-ма.
  • 8 фактология

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гърция":

    Разбира се,че ще раздадат помощи без значение дали си грък или чужденец стига да работиш законно.Ей, затова дъщеря ми е там и не иска да се връща.Сега ще си вземе помощите,май тръгва сезона и пей сърце,а тук Боко харам мачка народа.
  • 9 Пешо от Дубай

    2 0 Отговор
    Гръцката църква постъпва разумно за Великден, а нашата църква отново се държи неадекватно. Както казва генералът, сега не е време за празници. Това е пир по време на чума.
  • 10 Кински

    0 0 Отговор
    Така се прави.затваря ш църкви никакви екскурзии и излети никакви банкети.ще мине бурята и пак ще грейне слънцето.а ний да му мислим кво ни чака