Last news in Fakti

3 Април, 2020 19:30 2 592 11

Принц Чарлз откри дистанционно новата временна болница "Найтингейл" в Лондон

  • великобритания-
  • лондон-
  • принц чарлз-
  • коронавирус

Трансформирането на изложбения център "Ексел" в лечебно заведение стана само за девет дни

Принц Чарлз откри дистанционно новата временна болница "Найтингейл" в Лондон - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Принц Чарлз откри днес новата временна болница с 4 000 легла, в която се превърна големият изложбен център Ексел в Лондон. Трансформирането на Ексел в лечебно заведение, носещо името на Флоранс Найтингейл, английската медицинска сестра, поставила основите на професията, стана само за девет дни.

Общо новите болници от този тип в Обединеното кралство са пет и са наречени "Найтингейл" - медицинска сестра, автор, статистик и обществен деятел. Това обикновено са големи конгресни или друг тип центрове, преоборудвани за целите на здравеопазването в кризисната ситуация.

Британските медии твърдят, че тази в Лондон е най-голямата по рода си в целия свят със 80-те си отделения и общо 4 000 легла. Войници, дърводелци и доброволци работиха денонощно, за да трансформират Ексел навреме за голямото предизвикателство.

Принц Чарлз, който съвсем наскоро се възстанови след самоизолация, откри официално болницата в Лондон чрез видеовръзка от шотландския дворец Балморал. Той каза много топли думи за всички, които са на предната линия в битката с вируса. И допълни:

„От името на нацията искам да кажа „голямо благодаря“ на проектантите, строителите, въоръжените сили, на великодушните компании и организации, които дариха оборудване и услуги, и на целия помощен персонал, на всички, които направиха възможен този проект“.

На откриването присъства лично министърът на здравеопазването Мат Ханкок, също завърнал се скоро от самоизолация:

„Като министър ще направя всичко, което мога за тази страна да реагира на този ужасен вирус. Привилегирован съм, че мога да се възползвам от способностите и компетентното ръководство на всички тези хора, които са около мен“.

Принц Чарлз откри дистанционно новата временна болница "Найтингейл" в Лондон

Болницата в Лондон ще бъде използвана изключително за лечение на пациенти с Covid-19, които ще бъдат прехвърлени там от други интензивни отделения на болници от цялата британска столица. Според разчетите около 16 000 персонал ще е необходим за обслужване лечебното заведение, когато започне да се използва с пълен капацитет.

На персонала ще бъде предложен престой в околните хотели. Някои представители на здравеопазването изразиха загриженост за комуникацията между отделните звена в такова огромно отворено хале, което се използва изключително за търговски панаири или изложения.

В Бристол и Харогейт ще се открият още две болници „Найтингейл“ с общ капацитет 1 500 легла. В най-скоро време такива болници ще отворят врати и в Бирмингам, Манчестър, Кардиф и Белфаст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корона

    4 1 Отговор
    Нов световен ред.

    Коментиран от #3

  • 2 Голяма радост

    1 1 Отговор
    Срам за вас българи(журналисти) турчина си отиде, и ви остави да работите! Доволни ли сте? Чакам деня в който ще се вдигнете да го махнете от любимия сайт! Лека работа!
  • 3 Игра на полове

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Корона":

    Нов световен ред със стари лурви не се прави.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Рошко

    2 0 Отговор
    Сигурно и дистанционно ше ги лекуват, досущ както ни и управляват

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Джангър Джендем Джендъров

    0 0 Отговор
    Драги модератор, запитай се дали думата която използвах е по обидна от "НайтингГей"
  • 11 гост

    0 0 Отговор
    Много бързо се оправи дъртият пръч а много по млади от него гушнаха букета.