3 Април, 2020 21:19 2 988 19

Русия: Месец ограничителни мерки ще струват 1,5-2% от БВП

  • русия-
  • москва-
  • владимир путин-
  • коронавирус-
  • михаил мишустин

Общият брой на заразените с коронавирус в страната се увеличи с 601 през изминалото денонощие и достигна 4149 души

Русия: Месец ограничителни мерки ще струват 1,5-2% от БВП - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В очакване на предстоящия пик на коронавирусната инфекция в Русия президентът Владимир Путин свика съвещание на Съвета за сигурност.

Във вчерашното си телевизионно обръщение към гражданите президентът Путин обяви за неработни оставащите до края на април дни.

Днес той призова членовете на Съвета за сигурност да подпомогнат ръководителите на регионите в борбата срещу разпространението на Covid-19:

„Във вашите ръце има огромни административни и информационни ресурси. Всички те трябва да бъдат насочени в подкрепа на ръководителите на регионите на Руската федерация“.

По-рано, на съвещание с ръководителите на федералните региони, премиерът Михаил Мишустин заяви: „Моля ръководителите на субектите на федерацията и ръководителите на федералните органи на властта да обърнат внимание на това, че болниците трябва да бъдат напълно готови да приемат заразените с коронавирус от гледна точка на оборудването, лекарствата, медицинските изделия. Ясно е, че пикът на заболеваемостта още не е преминал и не трябва да се изключва развитие на събитията по най-сложния сценарий.“

Междувременно председателят на Централната банка Елвира Набиулина прогнозира, че обявяването на месец април за неработен ще доведе до спад на БВП на Русия с 1,5-2 процента.

Общият брой на заразените с коронавирус в Русия се увеличи с 601 през изминалото денонощие и достигна 4149 души.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochone

    19 22 Отговор
    СЛАВА РОССИИ! ;)

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ⚡ Хрониките на Евразия

    31 17 Отговор
    Кметът на Москва - Собянин , призова жителите на града , по време на карантината да вземат пример от Ленин , който вече 100 години не излиза навън ..

    Коментиран от #6

  • 4 Лайновозо

    26 14 Отговор
    Закривай Руския Нужник

    Коментиран от #7

  • 5 пРосия

    22 13 Отговор
    1,5 до 2 % и овците блеят . Няма да е по малко от 8 % . А съчетано и със загубите от петролната война ще е много повече.

    Коментиран от #15

  • 6 Де факто

    13 15 Отговор

    До коментар #3 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    Боко ТИКВАТА пръв взе пример от Ленин, и каза, че ще се оправим като Ленин......в отвъдното.Така ни "оправят" ГЕЙберастите на ТИКВАТА.

    Коментиран от #8, #12, #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    14 6 Отговор
    Паметникът на съветския маршал Иван Конев в Прага беше демонтиран в петък. Решението за това беше прието от градския съвет на района, в който се намира - Прага 6. Датата не демонтажа не беше съобщена предварително.

    Кметът на Прага 6 Ондрей Колар коментира във Фейсбук събитието: "Нямаше маска на лицето. Правилата трябва да се спазват от всички - на улицата може да се излиза само с покрити уста и нос".
    Скоро ще има демонтаж и при нас.
  • 10 Бай Кольо

    15 8 Отговор
    Само до преди седмица др. Путин беше много курназ и гръмко тръбеше че Русия няма проблем с корона вируса. Нашия льольо президента сигурно живее на друга планета, щом днес заяви че няма нужда да се удължава карантината
  • 11 Георги

    15 7 Отговор
    В Русия са цъфнали и вързали.
  • 12 Eistee

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "Де факто":

    Сигурен ли си, че го е казал? Дай ми, ако обичаш, точен линк към изказването. Доста интересно ще се окаже, ако за пръв път в съзнателния си живот си си заработил рубличките с това да кажеш истината. Чакам линк. Или по навик ще се изсулиш като комунистическо правителството преди криза и ще отидеш да се изакаш в някоя друга новина?
  • 13 1944

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "EL chochone":

    да те питам нещо , тавариш? блатясалата ви матушка от една седмица крие курса на рублата. да не би да е нещо предфалитно? че то и петрола нали така ... надолу.
  • 14 ⚡ Хрониките на Евразия

    6 5 Отговор

    До коментар #6 от "Де факто":

    В Русия когато се зарази някой от обкръжението на Путин , се радват .. И ми прилича , че е взаимно .
    Именно на това му казват " Единна нация " и " едно семейство ".
    Не бъдете като тях !
  • 15 ААА

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "пРосия":

    Може и да е вярно. Ако наистина над 70% от БВП е износ на петрол и газ то останалата част от икономиката е с принос максимум 30% и ако спре за месец 2% изглежда реалистично. Това обаче опровергава русофилите които твърдят, че това съотношение не е вярно. За БВП на Русия много по голям проблем е цената на петрола.

    Коментиран от #16

  • 16 SS14

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "ААА":

    Загубите ще са им доста по-големи.Русия е изцяло ресурсна икономика,която не произвежда нищо,а само дупчи и продава.

    Коментиран от #18

  • 17 Русофил пита спешно

    3 0 Отговор
    Я някой от братята русофили, експерт по въоръженията на братска Русия да каже, тази година ще има ли ''Парад на победата на СССР над Третия райх'' или да си го изтелиме на запис още отсега, да не би да привърши до май месец като маските?? Вчера в рейса чух два русофила да казват, че щяло да има, ама на анимация като ''Ну погоди'', но други два русофила в тролея говореха, че щяло да има ама на мукавйей в понеделник, но не разбрах през коя година обаче??Caмo някoй дa нe изтърcи ceгa, чe щe имa ''Пaрaд нa пoбeдaтa нa Чeтвърият рaйх нaд Руcкaтa Фeдeрaция'' зaщoтo щe дoбия другo впeчaтлeниe зa нaциcткитe лaбoрaтoрии пo cвeтa...и измирaнeтo нa вcичкo щo нe e aрийcкo /иcтинcкo aрийcкo, a нe ''руcкo'' и ''aрaбcкo'' aрийcкo cпoрeд глупocти в тoзи caйт/, и тoку виж oт руcoфил cъм cтaнaл нeoнaциcт???
  • 18 ААА

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "SS14":

    Грешен извод. Именно защото както се си се изразил само дупчи и продава загубите им на БВП няма да са големи.
  • 19 Емелян Пугачов

    1 0 Отговор
    А експертите на ING и Райфайзенбанк Олег Крилов и Станислав Мурашов оценяват спада на БВП на 30% или повече.
    Експерта на Сити Банк за Русия Иван Чакаров предвижда до 45 %

    Алфа -банк ,която е руска дава сдържаните 20 % спад в БВП ,но и това в парично изражение са трилиони рубли