6 Април, 2020 14:55 1 886 7

Ирландският премиер заряза политиката и се върна в болницата

  • ирландия-
  • лио варадкар

Лио Варадкар ще работи по един ден седмично, за да помогне в битката с коронавируса

Ирландският премиер заряза политиката и се върна в болницата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ирландският премиер Лио Варадкар се върна като доктор към здравеопазването на страната и ще работи по един ден седмично, за да помогне в битката с коронавируса.

Новината не е толкова изненадваща за онези, които познават добре Варадкар, защото той е бил практикуващ лекар седем години в две болници в Дъблин преди да стане политик.

До момента в Ирландия има около 5000 потвърдени случаи на заразяване с Covid-19, като 158 души са починали. Ето защо името на премиера отново се появи в медицинския регистър след като бе премахнато през 2013 година.

От канцеларията на Варадкар заявиха, че премиерът ще оказва помощ на здравеопазването един ден седмично в област от неговата компетентност.

Очаква се той да започне да дава консултации по телефона на потенциални пациенти, изложени на вируса. Варадкар е син на лекар и медицинска сестра. Двете му сестри и техните съпрузи, както и неговият партньор също са в здравеопазването.

Премиерът откликна на призива на министъра на здравеопазването Саймън Харис към бивши медици да се включат в борбата с пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    12 0 Отговор
    Случили на премиер !
  • 2 Behemoth

    2 1 Отговор
    Неговия партньор?
  • 3 Бай Ганьо

    9 0 Отговор
    А наш'та ТИКВА си мишкува при кмета. :-(
  • 4 Мануил

    5 1 Отговор
    Неговия партньор. Да, Лио Варадкар е минал под дъгата.
  • 5 Еблю

    1 0 Отговор
    Нашия премиер като бивш пожарникар умее да държи маркуча и освен да иде да умие улиците с дезинфектант!

    Коментиран от #6

  • 6 Шамара

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Еблю":

    Е пак ще свърши някаква работа, ама от фатмака нищо не става.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.