Last news in Fakti

7 Април, 2020 22:00 2 770 9

Ядрени експерти изпращат оборудване за бърза диагностика в 40 страни

  • маае-
  • коронавирус-
  • диагностика-
  • оборудване

Вирусът ще може да бъде идентифициран за часове

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) изпраща в над 40 страни по света първата партида оборудване за диагностициране на коронавирус, използвайки метода полимеразна верижна реакция с обратна транскрипция (RT-PCR).

Партидата, която е на стойност около 4 милиона евро, ще помогне да се направят анализи на базата на PCR, а вирусът ще може да бъде идентифициран за часове. „МААЕ изпраща партидата, за да позволи на страните членки на организацията да използват ядрената технология за бързо откриване на коронавирус. С тази спешна помощ отговоряме отчасти на молбите на близо 90 държави за подкрепа в борбата срещу нарастващата пандемия“, се посочва в съобщение на МААЕ, предаде руският сайт "Атомная Енергия".

Оборудване за диагностика, лични предпазни средства и лабораторни материали за анализ ще бъдат изпратени до лаборатории в Африка, Азия, Европа, Латинска Америка и Карибите. През следващите седмици се очаква нова доставка на оборудване за други страни, обърнали се за помощ към МААЕ.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учен завършил в Москва

    3 14 Отговор
    Извънзeмнитe иcкaт дa cпрaт вoйнитe нa плaнeтaтa и дa ce oпрaви климaтът и въздухa c тoзи вируc, кaтo измирaт cилнитe хoрa c дocтa cилeн имунитeт в мoгъщитe държaви! CAЩ, Китaй и други вeлики cили вeчe пocтрaдaхa мнoгo лoшo, кaтo нaрeд e.... Руcия!! Вeрoятнo в cлeдвaщитe някoлкo дни тя щe бъдe нoвoтo oгнищe нa cмърттa, зaрaзaтa и AДA...

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Рошко

    4 3 Отговор
    Щом и тез се включиха, скоро ше има по едно бум на континент, и квотата ше са преизпълни от раз
  • 3 Аноним

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Учен завършил в Москва":

    Дървен философ
  • 4 От цялата тая дандания

    16 0 Отговор
    Едно ми е ясно.Кредит от Банка за обикновения човек.Кредит от Банка за малкия и средния и големия бизнес.Заем пак от Банки за повечето държави .Пари, заем ,зависимост от Банки и така натакък .

    Коментиран от #6

  • 5 Атомен експерт

    6 1 Отговор
    Ултравиолетовия преобразувател с кобалтово сините лампи и нано кондензаторите които преобразуват Омега лъчите в Гама къси лъчи!
  • 6 Финансиста

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "От цялата тая дандания":

    От тази банка за развите са дали 75 милиона лв на някаква колекторска фирма и Том Дончев не можа да обясни защо!

    Коментиран от #7

  • 7 Финалиста од Герусалим

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "Финансиста":

    Мълчи мълчи
  • 8 Усмивката

    5 1 Отговор
    И къде е базата им. Да не е на Марс. Че това съобщение се точи вече месец
  • 9 ХаХа

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Учен завършил в Москва":

    Пълни глупости, но от завършил в Москва друго не се очаквава