Last news in Fakti

7 Април, 2020 19:50 2 949 2

Кипър ще решава за разхлабване на мерките в края на април

  • кипър-
  • пандемия-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Данните показват намаляване в броя на потвърдените случаи на острова през последните няколко дни

Кипър ще решава за разхлабване на мерките в края на април - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Република Кипър ще вземе решение за разхлабване на ограничителните мерки заради пандемията от COVID-19 в края на април, заяви Ирини Христаки, член на научен комитет в кипърското министерство на здравеопазването, пише в. "Сайпръс мейл".

"Данните ни показват намаляване в броя на потвърдените случаи през последните няколко дни и това е много добра новина. Но мисля, че следващата седмица ще бъдем в по-добра позиция за оценка на това дали ситуацията се е подобрила или не", каза Ирини Христаки.

По думите ѝ учените чакат достигането на т. нар. плато на новите случаи и относително еднакъв брой на потвърдените случаи на заразяване в няколко последователни дни. "Следващите няколко дни ще ни покажат дали сме достигнали до точката, където искаме да бъдем", каза Ирини Христаки.

Тя посочи, че ограничителните мерки трябва да се запазят до края на април, пише БТА.

"В края на април и в зависимост от развоя на пандемията, правителството ще вземе решение дали е дошъл подходящият момент за разхлабване на някои от мерките", посочи Христаки. Тя подчерта, че това трябва да стане постепенно.

В международно признатата Република Кипър са регистрирани официално 465 случая на коронавирус, предаде Кипърската информационна агенция. Девет души са починали от болестта.

В самопровъзгласилата се Севернокипърска турска република, призната само от Анкара, регистрираните случаи на коронавирус са 92, а починалите са трима, съобщават "Сайпръс мейл" и турският вестник "Хюриет дейли нюз".

Днес бе съобщено за смъртта на 74-годишен кипърски турски гражданин, който е първата жертва сред населението на кипърските турци. Първите две жертви бяха двама германски туристи, отбелязва "Сайпръс мейл".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 N.W.O.F.U

    3 4 Отговор
    Кипърягите и те същите актьори като наще.
  • 2 КИПЪР УСИЛВА МЕРКИТЕ

    2 4 Отговор
    ПРИ 1МИЛИОН НАСЕЛЕНИЕ 494-ЗАРАЗЕНИ И СЕ УВЕЛИЧАВАТ ОПРЕДЕЛЕНО НЕ РАЗХЛАБВАТ МЕРКИТЕ. СТОЙТЕ СИ ВКЪЩИ ЕДИН ЗАРАЗЯВА 800