Last news in Fakti

8 Април, 2020 07:59 10 609 56

Истински ад в САЩ! Близо 2000 жертви на коронавируса за 24 часа

  • сащ-
  • коронавирус-
  • ню йорк-
  • доналд тръмп-
  • ковид-19

Това е най-големият брой смъртни случаи за денонощие в света от избухването на пандемията

Истински ад в САЩ! Близо 2000 жертви на коронавируса за 24 часа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В последните 24 часа в САЩ са починали 1939 заразени с новия коронавирус според най-новите данни на университета „Джонс Хопкинс“, предаде АФП.

Това е най-големият брой смъртни случаи за денонощие в света от избухването на пандемията.

С това регистрираните починали стават общо 12 722-ма и САЩ се доближават до двете най-пострадали страни - Италия (със 17 127 смъртни случая) и Испания (13 798 починали), отбелязва БТА.

Заразените в САЩ представляват една четвърт от официално обявените случаи в света: 396 223-ма, което е 29 609 души повече за денонощие, показват данните на „Джонс Хопкинс“.

„Америка продължава да извършва повече тестове от всяка друга страна в света и според мен това е и причината да имаме повече случаи“, каза вчера президентът Доналд Тръмп на ежедневния си брифинг с журналисти за кризата, говорейки за 1,8 милиона теста на ден в страната.

Убеден съм, че някои гъстонаселени държави имат много повече случаи от нас, но не ги обявяват, добави той.

От средата на миналата седмица САЩ съобщават ежедневно за над 1000 починали въпреки карантинните мерки, които отделните щати постепенно налагат.

Щатът Ню Йорк е основното огнище на епидемията в САЩ с повече от 5500 починали и 140 000 заразени, главно в град Ню Йорк, животът в който е почти замрял.

Мексико от своя страна регистрира 346 случая на Covid-19 и така общият им брой в страната достигна 2785. 141 са жертвите, съобщи здравното министерство на страната.

Канада на свой ред съобщи за 1230 нови случая на коронавируса и за общо 17 883. Починалите от заболяването са 310 души.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учен завършил в Москва

    22 64 Отговор
    Извънзeмнитe иcкaт дa cпрaт вoйнитe нa плaнeтaтa и дa ce oпрaви климaтът и въздухa c тoзи вируc, кaтo измирaт cилнитe хoрa c дocтa cилeн имунитeт в мoгъщитe държaви! CAЩ, Китaй и други вeлики cили вeчe пocтрaдaхa мнoгo лoшo, кaтo нaрeд e.... Руcия!! Вeрoятнo в cлeдвaщитe някoлкo дни тя щe бъдe нoвoтo oгнищe нa cмърттa, зaрaзaтa и AДA...

    Коментиран от #45

  • 2 Майер Амшел Ротшилд

    28 21 Отговор
    Може и още

    Коментиран от #8, #25

  • 3 някой си

    39 16 Отговор
    Прав е рижавият! Най-много тестове водят до най-реална картина. Всичко останало е лъжа!

    Коментиран от #5, #12, #30

  • 4 Питам

    107 14 Отговор
    Дамммм ...а не е ужас когато САЩ сипят бомбите си над суверенни държави и избиват милиони.Само в Ирак са избити над 500 000 деца-и в едно интервю бившият държавен секретар на САЩ-Медлин Олбрайт оправда тези убийства...!!?!? ...представяте ли си каква арогантност и дебелоочие...!!!! Та сега защо трябва да им съчувстваме за този ужас?
  • 5 Хаха

    40 7 Отговор

    До коментар #3 от "някой си":

    Тоест колкото повече тестове, толкова повече умират?
  • 6 адаша

    82 5 Отговор
    Ужас! Много жертви. При тях се реши проблема с безработицата. Даже ще търсят хора за заводите. Кой ще произведе нашите самолети -направо се чудя!?
  • 7 Хехе

    37 5 Отговор
    Време е Тръмп да спре и водата на СЗО.
  • 8 Ал Салам Не Ям

    20 44 Отговор

    До коментар #2 от "Майер Амшел Ротшилд":

    Наред е Москва и ще повярва на сълзи

    Коментиран от #51

  • 9 Вашето мнение

    64 9 Отговор
    Соросята останаха с единствената надежда и русия да пострада. Това вече е падение, огромно падение, дано да го осъзнават в безсилието си.

    Коментиран от #14

  • 10 м26

    10 16 Отговор
    .... "истинския ад" тепърва предстои...
    Не съм сащофил, но дано се оправят максимално бързо.
  • 11 Веселият статист.

    33 20 Отговор
    2 000 души са умрели за 24часа. в САЩ немога да повярвам, ако утре умрът 2 500 в Сащ направо и аз ще умра от кеф.😂😂
  • 12 Фен

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "някой си":

    В смисъл, не разбрах - те тестовете, нещо като ваксина ли са, според теб?

    Коментиран от #15

  • 13 Дамммммм

    68 7 Отговор
    "Великата и изключителна нация"-помните ли с какво надменно и арогантно лице това беше казано в ООН? Помните ли как претендираха, да определят на целият свят как трябва да живее? Как се определяха за безгрешни и Богоизбрани? Как от 50 години мачкат суверенни държави със санкции и народите им страдат от това-само защото не искат да се им подлоги? А как в следствие на една лъжа в ООН за хим.оръжие ,избиха над 3 милиона иракчани? Еми има Бог....

    Коментиран от #19, #37

  • 14 Русофил пита спешно

    16 46 Отговор

    До коментар #9 от "Вашето мнение":

    Вчера в тролея чух, как два русофила наши братя си говореха, че щели да ни карат с влакове в Русия да маршируваме за парада на 9-ти май! Вярно ли e това за нас българските и сръбските русофили, или се подбъзикват само с нас и ако сме с маски как ще пеем песента ''Прощаването на славянката'' на Червения площад, и как ще караме всемогъщите руски танкове и самолети, като нямаме книжки?? Говори се, че ще заместваме руската армия защото излизала в неплатен отпуск??Как, как, как кажете ще се справим??

    Коментиран от #17, #28, #42, #46

  • 15 Гост

    12 9 Отговор

    До коментар #12 от "Фен":

    До теб и онзи по-горе - #5: Понеже явно още Ви е рано да мислите, ще Ви обясня с думи прости какво иска да каже човекът, а именно: Колкото повече тестове се правят, толкова повече расте реалната картина за мащабите на епидемията и заболеваемостта сред гражданите, т.е. разполага се с близки до реалните данни. В момента, ако са тествани 10 000 души и са установени 100 заразени, дали може да се каже, че в цялата страна са толкова носителите на вируса, а?! А ако са тествани 4 000 000 и се установи, че заразените от тях са 4 000 души, дали това не е по-близо до реалната картина на заразата, а?! Няма нищо общо със смъртността.

    Коментиран от #23, #40

  • 16 хахаха

    30 5 Отговор
    манипулациите продължават...защо се казва в САЩ? Има щати, в които няма нито толкова заразени, нито такава смъртнот...Но важното е да се каже, че целите щати едва ли не горят...както каза един журналист - събитията са там, където има камери и журналя...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Робот

    33 1 Отговор
    Който нож вади, от нож умира!
  • 19 Vasilev

    7 30 Отговор

    До коментар #13 от "Дамммммм":

    Каквото посееш това ще пожънеш. САЩ си гледаха работата докато Европа не подпали света с войни. Сега се плачат. Руснаците също винаги влияние са искали гадовете, по един или друг начин.
  • 20 Borislav Popov

    5 33 Отговор
    Путин е виновен за всичкото зло, което се случва по света!

    Коментиран от #26, #43

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Teod

    29 7 Отговор
    Стига плашихте Хората тази измислена държава има население 330 милиона души ,това е колкото 5 Италий!!!Не си играйте състояние стрховете на хората!!!
  • 23 То това е ясно

    25 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Но след като имат най-много починали за денонощие е ясно че имат и най-много заразени. А не да се оправдават, че и в другите държави имало много. За сега най-много починали за денонощие са в Америка,което е ясно че и заразените не са малко.
  • 24 слаботоков

    26 3 Отговор
    Чак пък истински ад!????? Що ни занимавате с тея кравари и какво ни интересува това???
  • 25 проф. Кантарджиев

    9 9 Отговор

    До коментар #2 от "Майер Амшел Ротшилд":

    До месец май трябва да умират по 10000 на ден, надявам се!
  • 26 слаботоков

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    Аргументи???
  • 27 Мдаа

    40 2 Отговор
    САЩ след "усвояването" на маски от Германия, Франция, Италия, медикаменти и защитни облекла открито заплашиха и Индия, че ако не им продаде медикаменти, маски и облекла ще отговорят подобаващо.

    Индия се помъчи да обясни, че трябва да осигурят собствения си народ, но воплите им не бяха чути.

    Така че в Индия да умират, в името на САЩ.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гербаджия

    10 5 Отговор

    До коментар #28 от "КИМ ЧЕН УН":

    А властта, властта, как, как... ще вземете...??
  • 30 Дон Чико

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "някой си":

    Е нали зелвния Годжи и Боко нон стоп разправят, че нямало тестове. В БГ за един месец тествани 15 000 души, в Америка 1,8 милиона на ден!? Значи там бъка от тестове. Някой лъже ли, какво става? Боко, звънни на рижия за тестове, нали си му васал, може да ти даде малко.
  • 31 Наблюдателен

    15 4 Отговор
    Короната минава , отнася тези които са белязани и без друго за оня свят в близкото бъдеще и отминава ! Останалите само се стресират ! Бройките на починалите се различават силно,защото в високоразвитите страни повечето смъртници ги крепят до последно на магия с лекарства ! У нас това не се случва и затова имаме ниска смъртност от короната , но и най-ниската продължителност на живота !
  • 32 Ханс картечаря

    1 29 Отговор
    Червени вампири, пак ли твърдите , че пандемията била измислена ? Чакайте да видите какво става от доста време в червената кочина. Може и да не дочакате. Там ще измрат на 100% и чак като не се появи някой да лъже, ще разберем, че ги няма.

    Коментиран от #36, #53

  • 33 Питам сороснята

    29 2 Отговор
    Защо във високотехнологичния Краварник е такъв мор на добитък, нали там са най-великите кравари на Земята, и защо крадат маските на Германия и Франция?
  • 34 Погребалните секи ден банкети ше прават

    11 2 Отговор
    Купуваите акции на погребални фирми😂😂😂😂
  • 35 Ю Кортес

    5 17 Отговор
    Данните за Китай трябва да се умножат най малко по сто.В Ухан,са действали три крематориума по 24 часа в денонощие.
    Подобно е положението в Иран.

    Коментиран от #39

  • 36 слаботоков

    28 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ханс картечаря":

    Картечарю, пандемия я предизвикваха краварите! Те пуснаха вируса! Разбра ли! А сега си вземи картечницата и се гръмни! 😁
  • 37 petran40

    12 8 Отговор

    До коментар #13 от "Дамммммм":

    Какво се кефите и бъркате Бог в цялата работа. Първо вижте миналата година за същите 24-часа колко са умрелите американци и тогава ликувайте, ама няма да има за какво, защото това са фалшиви новини и само броят умиращите за да ги включат като част от тая изкуствено създадена истерия. И в Италия същата работа, някои ще кажат "не може да видиш толкова кфчези на едно място", да защото до сега не ги събираха от цяла община на едно място за фотосесии, а просто си ги погребваха по-родните места.
  • 38 Ванката

    3 7 Отговор
    Здравейте Сашета! Как е, как е злорадствате ли?
  • 39 любопитен

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "Ю Кортес":

    Ти да не им палеше газовите горелки, че знаеш как е?
  • 40 Има наука

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Статистика, която оценява колко са тези, които не са хванати с тестове.
  • 41 Русия пращай помощт за САЩ

    10 2 Отговор
    Бургера е вече 61$.Веднага Русия да праща още самолети пълни до горе с помощи,,Санкциите продължават ама за балъците"-стара американска поговорка
  • 42 gnom

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Русофил пита спешно":

    Пък аз чух, двама дъртофили, реститутки американофили, как си говорят в кварталната градинка, че ще ги карат със самолети във ФАЩ, за да мрът там, за да не загуби ФАЩ палмата на първенството! Само се чудя, каква песен ще пеят, щото те английски не знаят?
  • 43 Ти от тия смотаняци ли си,

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    дето пишат, колкото да не умрат? :(
  • 44 Хах

    16 2 Отговор
    Краварите лъжат като цигани.... Или по-точно дават леееко непълна информация,.... 2000 починали, само дето не казват от какво, предозирани, бездомници и алкохолици
  • 45 Хихихихиихии

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Учен завършил в Москва":

    Завършил килийно
  • 46 666

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Русофил пита спешно":

    Станахте вече толкова смешни с Русия това,Русия онва,кат толкова искаш - е къде са САЩ, бегай там!!! Що не пишеш нещо за БГ?
  • 47 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 2 Отговор
    Eтo eднa зaдaчкa зa завършилите 6 клac: При cрeднa прoдължитeлнocт нa живoтa в САЩ 78,69 гoдини, тo кoлкo души си умирaт зa 1 гoдинa, a зa eдин дeн? /Брoй нa нaceлeниeтo 323 400 000 души/.
    Oтгoвoр: 4 109 797; 11 252
    Хората сме просто-смъртни, не сме столетници като костенурките да живеем по 100-150, 200 години , колкото и да ни се иска...
  • 48 незнайко

    6 1 Отговор
    Бумеранга се върна. Сега ще реват за помощ !
  • 49 HohoBoho

    4 0 Отговор
    овече от месец така ни промиват мозъците:
    ---------
    Истински ад в САЩ!
    СЗО предупреди: Епидемията ще пламне пак
    Коронавирус и грип: сравнението е като между акула и цаца
    Черен рекорд: 1053 починаха във Франция за ден
    ООН: Covid-19 е най-голямото предизвикателство след Втората световна война
    СЗО: Коронавирусната епидемия в Азия е „далеч от своя край"
    Испания навлезе в зоната на кошмара!
    В Германия се готвят за най-лошото!
    Кошмарът в Италия няма край!
    Британско летище може да стане коронавирусна морга
    ----------
    ...и това ще продължава, докато се спука балонът и се види, че всички сме прецакани
  • 50 ъъъъъъъъъъ

    2 4 Отговор
    Китай нарочно пусна вируса и обвини САЩ, че отишли и ги заразили.
    После се оправи,защото се беше подготвил предварително и сега гледат сеир.
    Да се извинят на човечеството за сторената злина.
    Ама комунист никога не се извинява.

    Коментиран от #52

  • 51 Сталин

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ал Салам Не Ям":

    Тогава ми яж хуя !
  • 52 Справедлив

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "ъъъъъъъъъъ":

    Ти наистина ли си толкова прозд ?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Обикновен човек

    3 1 Отговор
    Благодаря за чудесната новина ,това ме радва много и мога да спя спокойно!!!
  • 55 Worlok

    0 0 Отговор
    Ima chovek ima problem..naima chovek naima I chuma...
  • 56 ели

    3 1 Отговор
    Тези престъпници с години убеждава светът , че те единствената " Супер сила" която пази мира и сигурноста на цялото човечество като " лошите хора и страни " (Афганистан,Иран,Русия,Сирия,Либия) ги наказва. Същите убийци казваха на "цивилизованите Европейци" ние ви пазим НАТО е организация която е пазител на сигурноста и мира.Къде е ?- Тая легална престъпна организация да е помогнала с нещо; Да осигури Транспортен самолет за превоз на лекарства и медикаменти, полеви болници ,маски и други медицински оборудвания. Нещо да е направил ? -Нищо .Не ми е ясно как ще воюват тези кавбои с Русия или Китай. Всичкото е като в Американските филми един "герой" идиот спасява светът или го унищожава. Къде тоя пръч Ген. Секратар на НАТО къде е тоя идиот с нещо да е помогнал на страните членки на НАТО.