8 Април, 2020 11:10 1 865 2

Белград може да бъде поставен под карантина

  • сърбия-
  • белград-
  • коронавирус-
  • карантина-
  • александър вучич

Гражданите няма да могат да отпразнуват Великден с близките си

Белград може да бъде поставен под карантина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сръбският президент Александър Вучич не изключва възможността Белград да бъде поставен под 24-часова карантина заради коронавируса, съобщава в. "Вечерне новости".

В предаване на държавната телевизия РТС той каза, че в Белград живеят 22,9 процента от населението, а 50 процента от заразените живеят или се лекуват в столицата. Все пак той изрази надежда, че до един месец ще бъде отменено извънредното положение.

Президентът каза, че заради епидемията гражданите няма да могат да отпразнуват Великден с близките си. Той предупреди гражданите да спазват ограничителните мерки и попита: "Мислите ли, че имаме достатъчно полицаи и войници да задържат хората, които се събират по парковете или по домовете си и дори публикуват снимки в социалните мрежи?"

Вучич каза, че вече има заразени 58 войници, двама от които са в тежко състояние. Вече няма време за чакане, ако ще въвеждаме драстични мерки, сега му е времето, казва за в. "Данас" епидемиологът Предраг Кон. Той уточнява, че сега е пикът на епидемията, който ще продължи още десетина дни, но има един положителен факт - асимптоматичните инфекции, които се откриват сега, се предават трудно и теоретично е възможно вирусът вече да отслабва.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Желко Драшич

    4 0 Отговор
    Белград и снимка от Брюксел!
  • 2 Путлянебердоган

    3 2 Отговор
    Руснаците им докараха повече зараза! Да са им честити новите болни!
Новини по държави: