8 Април, 2020 14:30 4 780 25

Испания: Бъдещето на ЕС е в опасност

  • испания-
  • ес-
  • коронавирус

Бъдещето на Европейския съюз е в опасност, в случай че блокът не успее да излезе със съвместен финансов отговор за борба с новия коронавирус, предупредиха представители на испанското правителство днес. Изказванията дойдоха, след като ЕС не успя да се съгласи за по-голяма подкрепа за своите икономики. Това предаде Reuters.

Говорителят на испанското правителство Мария Хесус Монтеро заяви, че хората ще започнат да губят доверие в ЕС, ако блокът не действа заедно и обединено в коронавирусната криза, която тя сравнява с Втората световна война.

„Нуждаем се от помощта на други страни и именно затова Европейската общност беше създадена първоначално. По това време, след физическа война, водим война срещу пандемията“, каза тя в интервю за телевизионния канал „Antena 3“.

Испанският министър на земеделието Луис Планас повтори тази тревога.

„Това е критичен проблем, заради който бъдещето на Европейския съюз е поставено пред въпрос“, заяви той.

Въпреки това, двамата представители на управлението в Испания съобщиха, че са оптимистични относно по-нататъшните преговори за по-голяма икономическа помощ.

„Предполагам, че, въпреки че може да отнеме много време и срещи, ще постигнем положително споразумение“, каза Планас.

Източници заявиха, че вражда между Италия и Холандия относно това, какви условия трябва да бъдат свързани с кредитите в еврозоната за правителствата, борещи се срещу пандемията, блокира напредъка по отношение на помощта в размер на половин трилион евро.

От глобалната финансова криза насам издаването на съвместен дълг е битка между южни страни като Испания и Италия и фискално пестеливия север, воден от Германия и Холандия.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Испанец

    41 3 Отговор
    Да се чете искаме пари!

    Коментиран от #21

  • 2 Дельо хайдутин

    32 18 Отговор
    Европейския съюз умре, але, але!

    Коментиран от #16, #19

  • 3 OVID овца на Иврит

    25 11 Отговор
    ЕС на няколко скорости отдавна е факт. Настинката само съкрати мъките на лицемерния съюз. Испанците са лесни, имат много бивши колониие, от които могат да цоцат ресурси, ние да му мисли, че без европарламата и МВФ сме свършени, апетитна хапка за Падишаха и Вова.

    Коментиран от #7

  • 4 Ессерем

    19 5 Отговор
    Хайде и испанците зареваха!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Не са пестеливи

    10 7 Отговор
    а стиснати. Пример. В Испания и Франция здравеопазването е на 100%безплатно!!!!Един работещ е достатъчен да осигори всички кръвни роднини!! В Испания първите 2 точко от коституцията гласят:
    Всеки има право на достойно жилище
    Всеки на територоята на Испания има право на безплатно здравопазване!!!!
    Аз тук в Германия се чувствам добре да плащам 151 евро за здравна осигоровка към Техникер Кранкен касе. Най-малко лична частана собственост от държавите в ЕС има в Германия!!!
    България Испания и Франция имат най много частни имоти на глава от населението!!! Нищо че все пак в България е панел и тук Германия има доста от този тип
  • 7 тнт

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "OVID овца на Иврит":

    Споко,нас никой не ни иска.Нали виждаш,където ни вземат трева не никне с години после!
  • 8 Чудесно

    15 4 Отговор
    Това е просто чудесно !!! Свободата , Санчо !
  • 9 така де

    21 3 Отговор
    ...конвенции за трети пол, насаждане от разни организации на децата ни за друг пол, искане да ни възпитават децата извън семейството ни, еднополови бракове...Добре, че българите сме корави поне за тия неща, ако не за друго и Господ си ни пази.
  • 10 Немец

    8 12 Отговор
    Когато Германия каже ,че е в опасност, тогава наистина е! Тези цигански държави дето само плашат и плачат за пари ,не ги слушаме!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Яж лайна

    12 8 Отговор

    До коментар #10 от "Немец":

    огладей се в Германия каква цигания е. Скапан плъх. Немец бил Пативай малко тапако и виж куде е циханията. Испания държава която е открила и владяша половината свят!!? Тапако
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Игра на полове

    5 9 Отговор
    До вчера Ердоган изнудваше ЕС, днес страни членки го последваха. Испанското и италианското правителство крадят почти колкото Бочето. Е малко по - малко де. Той нашият си е първенец.
  • 14 Ivan

    11 6 Отговор
    Българите сме коректива на човечеството. Ние сме свободни и независими по дух. Нещото останало от траките и прабългарите. Всички, които са имали срещи от третия вид с българите са се провалили. Затова ни мразят, но не могат да ни унищожат поради това, че ние не живееме по правилата на останалите народи. Ние отричаме всичко и всички развити нации, защото те са под нашето духовно ниво. Да си българин това е титла. Атомите заредени с висока енергия не могат да бъдат хванати в атомни връзки, защото ги късат.

    Коментиран от #17

  • 15 Мария

    3 1 Отговор
    Голяма палавница ми се види
  • 16 Заро

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Дельо хайдутин":

    И Евразийски също и то отдавна..
  • 17 Ценов

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Ivan":

    Браво, сега е времето да се покаже истинската Българска история. Разпространявайте.
  • 18 Да питам

    5 4 Отговор
    Може и по зле да е!
    Днес видях пред блока обява.
    ВНИМАНИЕ!
    ДА СЕ ДОКЛАДВАТ ВСИЧКИ КАШЛЯЩИ НА ДОММОУПРАВИТЕЛЯ/милиционер/
    Дали ще ги растрелят пред блока?!
  • 19 Истината

    4 10 Отговор

    До коментар #2 от "Дельо хайдутин":

    Умрел ти е русофилския мозък от много руска пропаганда. Ти за руската кочина се притеснявай, не за ЕС.

    Коментиран от #23

  • 20 И аз да кажа

    5 4 Отговор
    Висоцки имаше една песен: "Нет, не волнуйтесь...и не надейтесь. .." Европейската идея е нещо прекалено важно и вярвам, че няма да се провали от безотговорни тъпанари ! Бях на лекция на германски юрист, към 60-годишен, който каза на студентите :"С лека ръка дрънкате срещу Европейския съюз, срещу по-бедните страни-членки, срещу евро-бюрокрацията, хвалите Орбан и Путин. Аз обаче си давам сметка, че съм първото поколение в семейството ми, което не се е било във война! Това ли искате да се промени? Така че отворковците, които зоват за излизане от ЕС и НАТО дават ли си сметка накъде ни дърпат? Опичайте си ума - приеха ни със запушен нос сред разумните и уредените, и вместо да се стараем да ги настигнем, някои идиоти искат да ни завлекат в Азия и им тежат европейските ценности! Тази пропаганда за "гей-ропа" и "либерастията" е толкова прозирна! Европа се е утвърдила като най-доброто място за живеене след векове изпитания, войни, лутане, грешки, бедствия и страдания. Попътувайте и вижте каква материална култура се е наслоила и не посягайте с некадърни ръчички- винаги е по-лесно да се счупи и разруши! Разбира с, че трябва да се помогне на средиземноморските държави защото първи поемат вълната нашественици от Африка и Азия

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 НДРУАН6286

    5 1 Отговор
    НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ЕС(Т.Е. СТАРИЯ,НОВ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ)
  • 23 Ба си

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Истината":

    Ба си истината кйорав ли си ко стая у ЕС
    Ко ме интересува мен рускат или която и да е кочина.
    Тъпчо я глей у каква кочина живеем нии.
    Добре ,че е вируса та едно около 70 процента от напусналите българия се върнаа.
    Глей ко шъ стане кат отмине данданията.
    Не мож намери раб.ръка преди вируса.
    А след него не ми се мисли.
    Та такава е нашта кочинка не мисли се за хората,кадърните хора.
    Всичко е на самотек.
  • 24 Джамбаз Ангелски

    6 0 Отговор
    Най-много пари ще получат Франция и Германия, после Холандия, Белгия, Италия, Испания и всички останали страни от Шенген и съвсем мизерни суми ще дадат на България и Румъния. Това ще бъде европейската солидарност.
  • 25 Моля

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "И аз да кажа":

    те възползвай се от правото си на свободно движение възможно по-скоро и се пресели там някъде из "разумните и уредени" страни и си живей щастливо с педалските евробезумия.За "тъпанарите" грижа да нямаш.Ние ще се оправим и без дивотиите на ЕС.Та мисля,че колкото по-бързо се разтури любимият ти съюз,толкова по-добре.