Last news in Fakti

8 Април, 2020 14:57 1 827 12

Никакво излизане през уикенда в Северна Македония

  • северна македония-
  • коронавирус-
  • полицейски час-
  • уикенд-
  • движение

В цялата страна важи пълна забрана за движение от 16 часа в петък до 5 часа в понеделник

Никакво излизане през уикенда в Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От днес полицейският час заради коронавируса в Северна Македония се удължава от 16 до 5 часа вместо от 21 до 5 часа, както беше досега, според правителствено решение, предаде агенция МИА.

В цялата страна важи пълна забрана за движение от 16 часа в петък до 5 часа в понеделник. Хората на възраст над 67 години могат да излизат навън между 10 и 12 часа през уикендите, а децата под 18 години - между 13 и 15 часа.

Забранено е движението на гражданите на обществени места на групи от повече от двама души, с изключение на деца под 14 години, които са придружени от родители.

Хората, занимаващи се със земеделие, могат да се движат на територията на селото само за извършване на дейността си. Полицията, армията, здравните работници, както и пазарите и ресторантите, доставящи храна по домовете, са изключени от рестриктивните мерки. Аптеките също остават отворени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никакво

    2 2 Отговор
    Излизане през уикенда в Югозападна България. Тя е най - засегнатата част на страната.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Турчин

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Никакво":

    Тези земи са от римската империя.

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Ко не

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Никакво":

    Защо така пишеш бе приятел,проблем ли имаш.Ти вообще бил ли си в Северна Македония,бил си през крив макарон.Хората там са гостоприемни.

    Коментиран от #4

  • 4 Македонец

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ко не":

    Най важно е че сме честни и не лъжем, както Българите. Сърбите имат поговорка с Българин ни на пикаене не мижеш да ходиш.

    Коментиран от #6, #8

  • 5 А по

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Турчин":

    Време на Римската империя, Истанбул е бил Константинопол, таке че шшшшшшт. Не пиши за минали времена. На колко годинки е турската държава? Малко по - стара от Израел и Македония.
  • 6 Болен мозък

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Македонец":

    То ако са така честни и добри т.н. македонци то нямаше да са по всички показатели след българите. Пък и даваш за пример сръбски поговорки. Третата най - змислена държава на Б. полуостров след Косово и Македония , ъъъъъ сори Сверна Македония. Чудно какво ли име утре ще и измислят? Пародия.
  • 7 Тези земи

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Турчин":

    Са споменати в Новия Завет. Там пише за Македония, ма дали е тази познатата днес, никой не може ти каже. А за Турция даже и в корана нищо не пише. За Турцуя се пише в учебниците от 1923. Все още има живи хора които по време на тяхното детство Турция не я е имало. Млък.

    Коментиран от #9

  • 8 До Македонец

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Македонец":

    имаш право те българите най обичат да се провалят един друг а чак след това да провалят другите.Безмозъчни са.Сами се провалиха.Затуй и държавата българия някога 27 икономическа сила вървяща към върхова се срина от българи които сега берат ягоди в чужбина и изнасят проститутки.Това също го знаят всички.От ЦЯЛА Сърбия мъже ходят в България на проститутки.По неофициални данни в западна България има над 27 000 проститутки но със сигурност са два пъти повече
  • 9 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тези земи":

    А ти май не си си пил хапчетата.

    Коментиран от #10

  • 10 Ма аз

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Съм чел Библията 2 пъти и знам какео пиша. А ти? Жалко че навремето майка ти не си е пила противозачатъчните.
  • 11 адаша

    3 1 Отговор
    Хора!Чета коментарите и не мога да се начудя.Няма значение ,че България подари танкове на Македония.Няма значение ,че от Македония идват туристи да си харчат парите в България.Аз харесвам македонска музика.И природата на двете държави е красива.Съвсем нормални хора сме.Престанете с тия злобни заяждания.Нещата с този вирус наистина са сериозни.Дано оцелеем.И в двете държави.
  • 12 Македонски Цар

    2 0 Отговор
    Ако искате да разберете кой създал България, българския език и "българската" нация, огледайте се за паметника срещу Народното Събрание. В Македония освен признателност към македонските герои, паметници на руски личности няма!