Last news in Fakti

8 Април, 2020 16:29 2 230 14

СЗО: Не е дошло времето Европа да разхлабва мерките

  • сзо-
  • европа-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • ханс клуге

Световната здравна организация описа ситуацията в Европа като "много тревожна"

СЗО: Не е дошло времето Европа да разхлабва мерките - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейският клон на Световната здравна организация обяви, че въпреки "положителните признаци", които се наблюдават в някои държави в региона, е твърде рано да бъдат намалявани мерките за овладяване на разпространението на новия коронавирус, предаде AFP.

"Не е моментът за отслабване на мерките. Време е да удвоим и да утроим за пореден път нашите колективни усилия за отстраняване на вируса с подкрепата на цялото общество", заяви регионалният директор на СЗО Ханс Клуге на пресконференция, излъчена онлайн в Копенхаген.

Клуге определи ситуацията в Европа като все още "много тревожна". Той призова правителствата да обмислят "много внимателно", преди да отслабят мерките за контрол на заразата. "Драматично увеличение на случаите от другата страна на Атлантика повлиява на възприемането на оставащата много тревожна картина в Европа", посочи д-р Клуге и добави, че все още остава дълга отсечка от маратона.

СЗО призова "всички държави" да положат по-големи усилия в три области: защитата на медицинския персонал, предпазване на здрави хора от съмнителни и вероятни случаи и общуване с населението. Световната организация насърчава правителствата и властите да поддържат структурите за контрол и да комуникират постоянно, така че всички да се съобразяват с настоящите и възможни бъдещи мерки.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 военни медици политици от едно котило

    17 2 Отговор
    СЗО е слугинаж на господарите си илюминати. Ако зависеше от тях, щяха да ви приспат до последния човек.
  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: каза доц. Васил Велчев.................................

    По думите му в момента се наблюдава силно намаляване на пациентите с остър инфаркт.

    „Това е феномен, който все още не може да бъда напълно обяснен. В момента имаме по-малко работа, отколкото обикновено по това време“, каза още кардиологът.
    Мaй "лeдът ce прoпуквa гocпoдa cъдeбни зaceдaтeли........." , a?
  • 3 За кво ма трият

    5 0 Отговор
    И те незнаят
  • 4 I'm not a robot

    11 1 Отговор
    СЗО се финансира от вноски на страните-членки и дарители.През последните години, работата на СЗО включва разширяване на сътрудничеството с външни организации. В момента има около 80 партньорства /„служебни и работни отношения“/ с неправителствени организации и фармацевтичната промишленост, както и с фондации като например фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, както и фондация Рокфелер
  • 5 Радев

    5 3 Отговор
    Ялате уа ялате на Шипка вирус няма няма няма
  • 6 Путин

    4 2 Отговор
    И аз лъжех че вирус няма ама сега говоря друго
  • 7 Бени Хил

    6 3 Отговор
    Така,така ! Ако ги питаш тези от СЗО,ако има начин оттук...нататък..само под карантина и в изолация!!!!!! И-з-роди мръ-сни ! Бойко! Нали имаш шесто чувство за умонастроенията на хората!!! Гледай,след Великден ..ти си знаеш как,да премахнеш всякакви мерки,защото.....тези масонски подлоги не ни мислят доброто и ще ни закопаят здравата.Ей,на и дедо Дони ги заплаши,че ще им спре финансирането и ще останат на заплата само от бай Дьорд Шорош.

    Коментиран от #8, #12

  • 8 слушка и изпълнява

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бени Хил":

    Той пък Баце един независим, да знеш..
  • 9 Петров

    6 0 Отговор
    От 26 март:-Публикувано във факти.бг:
    СЗО: Изолацията няма да спре вируса, тя печели време
    Сама по себе си изолацията няма да спре епидемията.

    От днес:-Публикувано във факти.бг: СЗО: Не е дошло времето Европа да разхлабва мерките.

    На кое да вярваме?На СЗО,на илюминатите,на мутрите и генералите,на извънземните или на доказани специалисти в областта,които имат мнение и го споделят,но няма кой да го чуе?
    Отговорете си сами!
  • 10 Valio

    10 0 Отговор
    СЗО значи: Световна Злонамерна Организация.....
  • 11 Николай

    6 0 Отговор
    Тия дърпат конците на всички марионетни правителства по света , като всяват паника .Вижда се по всички зависими медии по света , а те са почти всички.Над тях са само ФЕД и някой фондации на известни филантропи.Колко тъпи са станали хората в циливизования свят.
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бени Хил":

    Нямa вeчe ГEРБ, oттeчe в клoaкaтa нa иcтoриятa зa рaдocт нa кoмуниcтитe, жaлкo. Caмoубихa ce c тeзи нeaдeквaтни мeрки...................... oкoлo 500 души заразени, от тях по-малко от 300 интeнзивнo болни нa лeглo, от които вече нaд 30 /тридесет/ са се излекували, всичко това за периодa ДВЕ - ТРИ СЕДМИЦИ, това ли ви е "епидемията"? А да, били стe я овладяли! С какво? С безумните реплики на Муфтаджийски или с глобите по 5000 лв за неносене на маски-носни кърпички и със забраната за излизането на вън?? Хайде чao!
  • 13 Тито

    3 1 Отговор
    След месец банкрут на Америка.

    Коментиран от #14

  • 14 ХАХАХА

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Тито":

    Ако ги управлява БСП😂
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания