9 Април, 2020 11:25 1 117 0

Хонконг отпуска 80 милиарда долара в помощ на бизнеса по време на епидемията

  • хонконг-
  • китай-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • епидемия-
  • кари лам

Правителството ще покрие 50% от заплатите на служителите за срок от шест месеца

Хонконг отпуска 80 милиарда долара в помощ на бизнеса по време на епидемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Правителството на специалния административен район Хонконг излезе с план в подкрепа на бизнеса на стойност 80 милиарда хонконгски долара. Той цели да помогне на компаниите да оцелеят по време на епидемията и опази работните места на хората, предаде Радио Китай.

Управителят на района Кари Лам обяви мярката на пресконференция в сряда. Тя заяви, че Хонконг е изправен пред безпрецедентни предизвикателства и компаниите във всички сектори са засегнати от епидемията, особено туризма и авиацията.

Лам добави, че правителството ще покрие 50% от заплатите на служителите за срок от шест месеца. Горната граница на субсидията е 9000 хонконгски долара.

Хонконг ще продължи да създава хиляди работни места в частния и публичен сектор през следващите две години. Правителството ще осигури около 10 хиляди позиции за държавни служители и около 5000 краткосрочни позиции за стажанти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА