Last news in Fakti

9 Април, 2020 12:47 40 621 236

Русия заплаши вестника, разкрил истинската цел на руските спецназове в Италия

  • русия-
  • италия-
  • разузнаване-
  • военни-
  • заплаха-
  • ла стампа-
  • вестник-
  • самолети-
  • нато

Руското министерство на отбраната сплашва италиански журналисти

Русия заплаши вестника, разкрил истинската цел на руските спецназове в Италия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия заплаши официално италиански вестник заради доклада, разкриващ истинската цел на руския военен екип, разположен в Италия. Анализът на документални материали обаче потвърди заключенията, направени от La Stampa ("Ла Стампа") за истинския характер на руската мисия, прикриван под формата на „помощ” в борбата с новия коронавирус, пише Igtds.org.

Италианският журналист Кристиан Рока заяви: „Руското министерство на отбраната, което в момента разполага войници и агенти на италианска земя, сплашва италианските журналисти, както обикновено се прави у дома“. Изявлението бе последвано от заплахи на руския министър на отбраната Игор Конашенков срещу журналиста от La Stampa Джакопо Якобони. Те бяха свързани с неговия доклад, в който, наред с други неща, се казва, че Кремъл е разположил разузнавателни агенти, заедно с експерти по бактериологични войни, като част от руската мисия в помощ в Италия.

Конашенков публикува съобщение за пресата на Facebook-страницата на руското посолство в Рим. Той завършва със заплаха за журналистите от La Stampa: „Що се отнася до отношенията с истинските клиенти на русофобията на La Stampa, които са ни известни, препоръчваме им да следват една стара максима:„ Qui fodit foveam, incidet in eam (Който копае яма, сам пада в нея). За да бъдем по-ясни: "От Русия с любов." Всъщност това, което Русия направи, бе да сплаши италианските журналисти чрез платформата на посолството си в Италия, което превръща тази заплаха в официална позиция на Кремъл, разпространена по официални дипломатически канали.

Това е сериозно предизвикателство към свободата на словото в Европа, тъй като Москва не беше предприемала подобни стъпки на територията на ЕС. Тази фраза „От Русия с любов“ е позната на мнозина благодарение на романа на Флеминг и филма за Джеймс Бонд, заснет през 1963 г. Самото име на руската мисия в Италия разкрива, че операцията е свързана с шпионаж. Руските войски, разположени в Италия, както твърдят техните служители по отбраната, изучават езика на приемащата държава, което не е сред отговорностите на военните медици. Предполага се, че тези войски са свързани с военното разузнаване на Русия и се използват за специални операции. Атаката срещу La Stampa не предизвика реакция нито от италианския премиер, нито от министерството на външните работи, нито от министерството на отбраната, което изглежда стана жертва на проруските увлечения на премиера Джузепе Конте. Понастоящем има достатъчно количество информация, която позволява да се анализира руското военно присъствие в Италия и да се потвърдят предложения, направени от репортери на La Stampa.

В интервю за руския телевизионен канал "Звезда", свързано с Министерството на отбраната, командирът на Силите за химическа отбрана Игор Кирилов заяви, че 66 военни, които са част от тези сили, са били дислоцирани в Италия. Командирът на екипа на място е заместник-началникът на руските сили за химическа отбрана Сергей Кикот. По този начин ядрото на екипа също трябва да се състои от войски, които са част от тези сили за химическа отбрана. Въпреки това, видеоклипове на руската група, кацаща на въздушна база Пратика ди Маре, ясно показват войници, спортни шеврони, които нямат връзка с Химическите сили. Междувременно Русия наследи съветските практики, при които военна униформа за оперативни лица от КГБ предвижда знаци на ВВС или други корпуси. По този начин, военнослужещите от спецслужбите и военните разузнавачи очевидно са били снабдени с отличителни знаци на други военни части.

По-рано анализаторите на IGTDS посочиха, че поне един от руските военни, дислоцирани в Италия, който беше включен в списъка като член на Базираната в Киров военномедицинска академия, всъщност беше част от 48-ия Централен научноизследователски институт, специализиран в биологични оръжия. Снимка на видеоклипа на телевизия "Звезда" доказва 48 руски служители на Централния институт по микробиология сред дислоцираните в Италия. В коментар за телевизионния канал "Звезда" началникът на италианския отбранителен щаб Енцо Вечарели отбеляза, че италианската страна има нужда от анестезиолози, реаниматори и белодробни вентилатори. В същото време военните химици формират ядрото на сегашния военен контингент на Русия в Италия. Русия изпрати в Италия оборудване, което традиционно се използва в битката за дезинфекция на тежък военен хардуер срещу химическо замърсяване. Регистрационните табели показват, че превозните средства са базирани в района на Москва, вероятно клон на 48 Централен институт по микробиология на МО в Сергиев Посад.

През март 2020 г. в Централния военен окръг на Руската федерация бяха проведени учения за химическа защита, за да се изработят антикоронавирусните мерки. Официални кадри, заснети от отбранителни медии, показват, че военнослужещи спортуват в зоната за условно замърсяване със специални военни костюми за биологична опасност, включително в кабините на превозното средство. Въпреки това, анализът на снимки и видеоклипове, показващи работата на руския екип в Италия, доказва, че внедреният персонал не спазва основния протокол за лична защита, нарушавайки правилата за безопасност, което всъщност може да свидетелства за онези войски, принадлежащи към друг тип военни сили.

Работата на руския екип в Италия доказва, че внедреният персонал не спазва основния протокол за лична защита, нарушавайки правилата за безопасност. Екипът, разположен в Италия, включва двама служители на телевизионния канал "Звезда", който е част от руското Министерство на отбраната. Сред тях е Константин Худолеев, който говори английски, френски и немски език. По-рано той беше ранен при експлозия на IED по време на разполагането му в Сирия. Освен това той състави доклади, дискредитиращи събитията в Боливия. Друг служител на „Звезда“ е Вячеслав Амелютин, оператор, който беше един от журналистите, депортирани по-рано от Естония заради участието му в пропагандна кампания. Точно като Амелютин, той също е работил в Сирия. Анализирайки предишни постижения на двамата журналисти на „Звезда“, може да се предположи, че те са част от руското военно разузнаване. За Кремъл операцията в Италия е важна идеологическа кампания. Русия възприема разполагането на техния военен контингент в Италия в контекста на събитията от 13 април 1799 г., когато войските на Руската империя, водени от Александър Суворов, преминават през Алпите и влизат в Бергамо като част от италианската им кампания. Съвременното командване на Русия разглежда настоящата операция като ход, който може да повтори „победоносната освободителна кампания на Русия в Италия срещу Запада", олицетворен от НАТО.

В допълнение към пропагандистките и символичните аспекти на руската мисия в Италия, техните войски имат да изпълняват технически и военни задачи. Руският конвой измина 600 километра от Пратика ди Маре близо до Рим в посока Ломбардия. Логиката може да изглежда безсмислена за мнозина, тъй като в рамките на 100 км около Бергамо има най-малко четири летища, които могат да приемат товарен самолет от типа Candid (Il-76). Броят на самолетите, които са кацнали в Пратика ди Маре и интервалът им за кацане поразително прилича в детайлите си на операция, проведена от Русия в Крим през 2014 г.

По този начин операцията в Италия може да се разглежда като тренировка, която разработва въздушен компонент от разполагането на военна група на територията на един от съюзниците в НАТО. Според източници в руското министерство на отбраната, докато руският конвой се движел из Италия, войските са отработили действията си в условията на химическа атака. По-специално, системите са били тествани за създаване на свръхналягане в кабините на превозните средства. Изпитана е и ефективността на руското министерство на отбраната в областта на дихателната безопасност на войските. Следователно, има документални доказателства за написаното от La Stampa, че 80% от руската помощ, изпратена в Италия, всъщност е безполезна, докато разселените войски са не само от военни лекари, но и оперативни разузнавачи, спецназ и военни химици.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 169 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сороспията

    398 135 Отговор
    Стига лъгахте,продажни крадци

    Коментиран от #11, #165, #222

  • 2 Вашето мнение

    464 153 Отговор
    В Италия режат знамената на ес и веят руски. Ревът на една соросоидна пеперудка не интересува никого.

    Коментиран от #19, #41, #48, #77, #158

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 4955

    356 77 Отговор
    Хайде бе! - Разкрил истинската цел... Защо пък да не приемем, че е "платена реклама, задокеанска"?

    Коментиран от #195

  • 5 gost1

    210 71 Отговор
    Те жабарите са си подметки за Американски обувки:)))
  • 6 Емил

    137 279 Отговор
    На доста европейски държави им предстои урокът, който ние учихме 45 години! Социализмът (като мислене) е дълбоко засегнал хората. Ще трябват столетия за лечението от този "вирус"!

    Коментиран от #76, #113, #137

  • 7 ГОВОРИТ МОСКВА

    88 25 Отговор
    Конашенков Игорь Евгеньевич
    Руководитель Департамента информации и массовых коммуникаций Министерства обороны Российской Федерации, генерал-майор

    Коментиран от #118

  • 8 Алфа Вълкът

    102 124 Отговор
    Прости жабари сами си измориха пенсионерите и после се наведоха на Русия.

    Коментиран от #35

  • 9 Денис

    257 69 Отговор
    Типично в стила на соросоидният и порьчковДжамбазов! Постоянно кофи с помия що се касае Русия или Турция..
  • 10 Питам си

    239 49 Отговор
    И къде е заплахата ????? Отговорили са им много правилно-с поговорка...къде е трагедията тук за италянските соросоиди?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Де Факто

    183 46 Отговор
    Както е прието в ЛИЦЕМЕРНА ГЕЙропа, истината се оказа ОПАШАТА ЛЪЖА.
  • 13 Емил

    89 199 Отговор
    От 1 до 5! Ало, русофилистиците, краката на лъжата са къси! Това, че има заразени от вашата болест и в Италия, не ви прави здрави! СЗО предупреждава: русофилистизмът е нелечим и води до трайна деградация на ментала! ;)

    Коментиран от #22, #93, #196

  • 14 robur

    35 92 Отговор
    бисери от статията
    на руския министър на отбраната Игор Конашенков
    Изпитана е и ефективността на руското министерство на отбраната в областта на дихателната безопасност на войските.
    Cъврeмeннoтo кoмaндвaнe нa Руcия рaзглeждa нacтoящaтa oпeрaция кaтo хoд, кoйтo мoжe дa пoвтoри „пoбeдoнocнaтa ocвoбoдитeлнa кaмпaния нa Руcия в Итaлия cрeщу Зaпaдa"

    Коментиран от #34

  • 15 Миризлив пор

    147 25 Отговор
    В такава ситуация, със непознат вирус, без ваксина и ясно лечение. Ако стъпи с такива темпове в Москва където са 2 Българии на куп ще стане мазало. Единствените които биха се справили с лечение, дезинфекция, разработване стратегия на лечение и т.н. това са точно подготвени хора. Ако италианците са очаквали 200-300 леки жени навити за по 30 евра на вечер... Явно са се излъгали.
  • 16 Не разбрах

    98 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг: заплахи на руския министър на отбраната Игор Конашенков
    От кога етази смяна на министъра
  • 17 Hmmm

    136 28 Отговор
    Поговорката "който гроб копае,сам пада в него"??? И това заплашване ли е? ха ха ха
  • 18 Бай хой

    143 21 Отговор
    Значи фалшивите новини Денис нарича истински. А да видим западните страни какви мерки предприемат срещу фалшивите новини. Денис се оказа най големия разпространител на фалшиви новини. Военните лекари според лъжеца са дпецназове, а ваксинирането и придобиването на имунитет според наглите му лъжи са заразяване. Това само ако ваксинирането се извършва от руснаци.

    Коментиран от #223

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 антисоросоид

    138 43 Отговор
    Браво на Русия ! Директно послание срещу сороските медии и НПота. Само така ! Срещу определено заплащане веднага се включвам в физическото почистване на сороските слуги

    Коментиран от #28, #210

  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    57 14 Отговор
    Трябва да им подарим на италианците МОЧА...
  • 22 лекар

    82 21 Отговор

    До коментар #13 от "Емил":

    Личи си , че при тебе сороскатадеградация е в напреднала фаза ! Нямаш шанс. Пътник си
  • 23 Крис

    33 96 Отговор
    русофилски капути да ви го начукам...

    Коментиран от #29, #212

  • 24 Курбанколи Пардимогамедов

    117 20 Отговор
    Автоът на статията изглежда скоро е чел много за Рихард Зорге или е гледал много филми от първите сериали за Джеймс Бонд.Руски агенти официално изпратени учели италиански и обикаляли и събирали инфоормация?Абе вие в кой век живеете?След като за жълти стотинки можеш да купиш продажни политици и НПО та,(като нашите наприме) кое е това тъпо разузнаване да пусне така явно ценни полеви агенти ?
  • 25 Хахахаха

    95 35 Отговор
    Русофобията е тежко заболяване !!! Гарибалди не е воювал срещу Русия. Партньорите от ЕС и НАТО позабравиха Италия , но техните медии работят героично
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Захари

    102 27 Отговор
    Факти.бг. Защо публикувате фалшиви новини пуснати от НПОта?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 съседа

    44 20 Отговор

    До коментар #23 от "Крис":

    С какво ! Та ти си пасивен ! Мъжът ти знае ли , че се правиш на мъж ?

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Доню

    27 53 Отговор

    До коментар #29 от "съседа":

    Познавач си на педалите.Личи си... Типичен русофилистик.

    Коментиран от #44

  • 32 гражданин

    63 19 Отговор
    соросоиди,соросоиди,облъчени ненормалници плиткоумни....
  • 33 ненчо

    47 23 Отговор
    Малко Факти и повече субективност от италианското издание. Все пак Русия ще увеличава натиска и тя го може. Има промяна във външната политика на Русия. Участниците в НАТО Русия ги разглежда като врагове сега. Русия оздравява все повече.

    Коментиран от #46

  • 34 Експерт по оръжията

    69 19 Отговор

    До коментар #14 от "robur":

    Министър на отбраната на Русия е Сергей Кужугетович Шойгу, бе евроГЕЙска ПОДЛОГО.

    Коментиран от #194

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Мим

    61 25 Отговор
    Типични жабари,хората им оказват помощ,те ала бала,храни куче да те лае,ами да чакат тогава от америка помощ или от умрял писмо..

    Коментиран от #231

  • 37 истинската цел

    34 10 Отговор
    Затова Италианците искат да и друго "огнище" на зараза да обеззаразят - харесаха им шпионите :)
  • 38 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    33 8 Отговор
    Първото документирано използване на бактериологично оръжие става през 16ти век. Тогава монголо татарите атакуват крепостта Кафа на Кримския п-в ,владение по онова време на Генуа . Обсаждат я , но обсадата не им носи успех. Тогава те започват да изстрелват с катапулти трупове на умрели от чума в крепостта. И са взимали предпазни мерки , ръкавици и импровизирани маски ,които след това изгаряли. В крепостта Кафа се разразява епидемия и след 10 дни тя пада - не са останали защитници .
    Но чумата от Кафа се разпространява и тя покосява 1/3 от населението на Европа.

    Коментиран от #159

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 корвиии

    6 18 Отговор
    И ми блокирате писането на коментар ! Пожелавам ви да ви гостува коронавирусът в къщи с фатален край. Ще се смея последен
  • 41 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 9 Отговор

    До коментар #2 от "Вашето мнение":

    Трябва да им подарим на италианците МОЧА...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Бай Манчо

    80 26 Отговор
    Проблема май е , че Италиянците махат европейските знамена и слагат Руските :))) , ами къде беше така наречената европейска солидарност - освен пожелания , прокламации и празни приказки нищо друго не се чуваше въпреки "виковете" за помощ от Италиянското правителство . Напълно разбираемо е защо Руснаците изпратиха военните си специалисти след молбата на правителството - та това си е био война с непознати досега размери и кой по добре би се справил и организирал , а и е опит който се натрупва . американците имат сумайти бази там защо те не откликнаха на молбите на правителството , а им откраднаха маските и тестовете и ги прехвърлиха в америка . Тази епидемия показа безпомощноста на платените здравни системи и правитествата на меките китки :)))

    Коментиран от #56

  • 44 любов

    5 7 Отговор

    До коментар #31 от "Доню":

    Обичамта Пепи

    Коментиран от #49

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ОЗДРАВЯВА МИ .КУРО

    21 48 Отговор

    До коментар #33 от "ненчо":

    ПУТКИНСТАНСКИЯ ХАЛИФАТ Е ПРЕД...ФАЛИТ, КУХАВЕЛКЕ
  • 47 Генчо

    15 11 Отговор

    До коментар #42 от "Отврат":

    Боли ли те още от снощния гендар-купон ?

    Коментиран от #51

  • 48 Зарежете Италия, а

    27 43 Отговор

    До коментар #2 от "Вашето мнение":

    кажете как се справяте в Русия с 10 000 официално обявени и 170 000 неофициално с 2230 загробени само в МОСКВА и взимате ли пример от нас българите, копирайки мерките едно към едно на другия ден след нас??
  • 49 Доню

    24 37 Отговор

    До коментар #44 от "любов":

    Знам,педи. Вие русофилските безродници сте все извратени педалчета.
  • 50 Geo

    43 19 Отговор
    Та ето от къде идва тази помия:

    Институтът за глобални изследвания на заплахите и демокрациите -Igtds.org

    La Stampa само се явява рупор на по горните естествено срещу заплащане нещо като нашите соросоидни медии.

    А ето кой стои в дъното на всичко и от къде произлизат лъжите:

    Дейвид ДеБато
    Пенсиониран специален агент за контраразузнаване на армията на САЩ. Той е служил в Ирак като ръководител на екип на екип за тактическо човешко разузнаване (THT). Преди разполагането му в Ирак Дейвид беше инструктор в специалния курс за резервна контраразузнавателна армия на САЩ.

    Та той се води главен сътрудник на посочения институт.

    Коментиран от #187

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Денисчо Денисчо

    54 17 Отговор
    Дори не успях да прочета художествените ти измислици до края. Първо - за какъв ... им е на руснаците да пращат самолети, за да организират шпионска мрежа? Те да не са малоумни като някои автори на "статии"? Те какво мислиш са правили през целия период на съществуване на Русия и СССР? Добре че дойде корона вируса, че да създават тепърва агенти и т.н. Това са безмозъчни брътвежи на човек чел много булевардни издания на шпионски теми, гледал много, най-вече щатски филми и с ясното виждане, че обществото трябва да се манипулира "в правилната посока", а не на журналист. Второ - мисля, че турския етнос следва да е по-внимателен с плюенето по Русия, защото линийката - крепяща руско-турските отношения е много тънка.

    Коментиран от #214

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бай манчо е платен педеляга

    21 53 Отговор

    До коментар #43 от "Бай Манчо":

    Ръская федерация няма болници няма тестове няма пари няма хляб на кого помага като не може да помогне на собствнният си народ който гние с прасетата и проститоира “главно хомо сексуално” за хляб и водка

    Коментиран от #58, #150

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Отврат

    21 39 Отговор

    До коментар #56 от "Бай манчо е платен педеляга":

    Много точно! Те и затова толкова злобно лаят.Но откъде имат още мизерни рубли да плащат на дръгливите тролове?

    Коментиран от #232

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Някой знае ли

    25 44 Отговор
    Или поне да е чувал случай в който Русия наистина помага?

    Коментиран от #63

  • 61 гост

    51 16 Отговор
    Вероятно заради това след изявленията от Ла Стампа веднага италианските политици изказаха благодарности на Русия. Естественно, че няма да пуснат само лекарите, а също така и тяхна охрана и други части, какво от това? Разузнавали били, все едно в днешно време има нещо скрито, за което да се налага наземна част да обикаля и то в униформи. Абсурно твърдение. Много по-добре е да си направят тестовете, да видят дали техниката им работи, отколкото да не го направят. САЩ съкрати отдела си по вирусология преди 3г., това добре ли е? САЩ блокира заем за Израел, една от лошо ударените държави, и им пречи да се финансират за борбата с вируса, това е демократично сигурно. Германия и останалите европейски страни седяха и гледаха как Испания и Италия се палят и отказаха помощ, Джонсън доказа тезата си за изграждане на имунитет и до 3 седмици ще изнасят камиони с трупове, заради пренебрежението. А те всички се фокусирали, че имало войници във военен самолет от Русия, естественно, че ще изпратят специалисти, а не шапкари.
  • 62 Един

    50 18 Отговор
    Това, както коментират някои руски коментатори си беше "разведка с боем" . Руснаците изпратиха подготвени екипи за да се убедят какво реално става в най-засегнатата европейска страна. Веднага след това и те обявиха извънредно положение. Което в никакъв случай не изключва реалната помощ за Италия. Каквато пропуснаха да окажат другите европейски страни. За което италианците могат само да са благодарни. А традиционната вече русофобия в случая е просто проява на злоба и завист на импотентните към онези, които могат.

    Коментиран от #65, #229

  • 63 Отврат

    14 13 Отговор

    До коментар #60 от "Някой знае ли":

    Няма как някой да знае,след като такова нещо никога не се случвало в кратката и история!
  • 64 Шекспир

    42 14 Отговор
    Само не разбрах какво точно ще разузнават.Не разбрах и защо руснаците са виновни за това че са кацнали толково далеч от целта при положение че италиянците определят маршрута и летищата ца кацане.
  • 65 Зулу

    20 34 Отговор

    До коментар #62 от "Един":

    И какво могат азиатските скотове, че нещо не си спомням?

    Коментиран от #177

  • 66 Хаха

    18 38 Отговор
    Италианците типично по жабарски си го начукаха с тея смрадливи ушанки!
  • 67 хихихиххи

    39 19 Отговор
    Трябва да има такива теми за да могат козяшките амеби да не губят тренинг! Пък и да се посмеем на трудовия им ентусиазъм!

    Коментиран от #69

  • 68 Мнение

    24 15 Отговор
    Италианците наистина се оказват малоумни. Или поне някой от тах. Не заслужават помощ.

    Коментиран от #70

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Geo

    35 14 Отговор
    Вижте първоизточника на тази помия и познайте от къде се финансира:

    Институтът за глобални изследвания на заплахите и демокрациите (IGTDS) е основан през май 2018 г., чрез прехода на консултантската компания Da Vinci Analytic Group към мозъчния тръст, за да предостави в реално време независим и отворен код анализ на текущите глобални хибридни заплахи, рискове към териториалната цялост, демокрацията и разкриването на чуждо влияние върху националните избори.
  • 72 Руска Гей общност

    20 40 Отговор
    Според руская газета,росстат и други значителни источници Хом сексуалноста в русия е завладяла населението порафи липса на жени и масова деградация на населението,също се дължи на имиграндската вълна на проститутки към европа, африка ,китай ,индия ,авганистан и други

    Коментиран от #74, #85

  • 73 Като гледам как мурзилажа

    18 36 Отговор
    Се е втурнал на амбразурата да защитава руслямците е ясно, че днес ще звънят копейки...

    Коментиран от #80

  • 74 Мдаааа

    18 34 Отговор

    До коментар #72 от "Руска Гей общност":

    Влече ги педерастията тези азиатски алкохолици и това си е! И императора им парясник.Ха-ха-ха.....
  • 75 Бостан Тиквичков

    35 14 Отговор
    Пълни глупости! Тя Италия няма контраразузнаване, тръгнал някъв си вестник да обяснява ситуацията
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Нашето мнение

    18 27 Отговор

    До коментар #2 от "Вашето мнение":

    е че си Путински трол
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 хихихиххи

    32 13 Отговор

    До коментар #69 от "Хехехе":

    Тичай в другата тема, че нещо премиера им Конте оборва козяшките ви постулати!
  • 80 да да

    19 24 Отговор

    До коментар #73 от "Като гледам как мурзилажа":

    Копейки-копейки,ама ще съберат до довечера за половинка самогон.
  • 81 Помощ от клошар

    17 32 Отговор
    И какво ще помогне русия на Италия ???? Все едно на вас да ви помогне кварталният клошар...

    Коментиран от #99

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 az #Победа75

    32 17 Отговор
    "Изявлението бе последвано от заплахи на руския министър на отбраната Игор Конашенков срещу журналиста от La Stampa Джакопо Якобони."

    Само оттук става ясно, пропагандния фейк. Нивото му обаче е критично ниско. Поне да бяха посочили истинското име на руския министър на отбраната... :))
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 ТАКА Е,..

    18 27 Отговор

    До коментар #72 от "Руска Гей общност":

    В 130 млн. ПУТКИНСТАНСКА ДЖАМАХИРИЯ , ГЕЙЗЕРИТЕ И ШЛЮХИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ В 550 млн.ЕВРОПА!
    ФАКТ
  • 86 Бре

    4 9 Отговор

    До коментар #82 от "Оранжавата Перука":

    Ти пък как го надуши с анално-лайняния си нос?
  • 87 Сороснята яко са се впрегнали

    27 14 Отговор
    в пропагандата. Явно добри пари са получили от господарите. Но все пак явно парите са малко защото са успели да купят само една медия. Останалата преса на Италия коята надвишава сто вестника и новинарски емисии нищо не казва по въпроса .
  • 88 Шайба

    17 25 Отговор
    Кога викаш мечката да ти прави услуга,какво друго да очакваш освен мечешка услуга?
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Бачо Киро

    29 12 Отговор

    До коментар #13 от "Емил":

    Спокойно бе, те им рекли една фраза от филм на Джеймс Бонд. Друго си е като приятелите на запада от Саудитска Арабия да режат на парчета журналистите, нали? Правилно са им рекли, сума глупости написаха... Разкрили били на майка си шортите... Ореваха света, че пратили специалисти по биохимични вещества... Какво трябваше да им пратят? Курвета с униформа на мед сестри от порно филми?
  • 94 Хомо ушанки лапачи

    16 31 Отговор
    То Путин имал хомо сексуални влечения
    Какво устава за народът му деградирал

    Коментиран от #98

  • 95 ВОВА ПИЧКИН.РУ

    12 8 Отговор
    Молодци!
  • 96 Бачо Киро

    28 11 Отговор

    До коментар #92 от "Да де":

    Че не виждам италиански политици да квичат срещу руснаците, виждам само измислени джурналя с "анонимни източници".... Как пък един италиански политик не излезе с името си? Не знаех, че Италия вече е пръв приятел на Русия и всички политици са путинисти... до степен руснаците да ги окупират, а италианците да мълчат... Сайде един борбен джурналист е останал да носи факлата на Истината.... 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 97 Azzurro

    17 25 Отговор
    "Timeo danaos et dona ferentes "..!!! Или пази се от данайците, дори когато ти поднасят дарове, защото за руснаците приятели няма , а има само интереси и никога не правят нещо доброжелателно, ако не са си предварително направили сметката какво да поискат и да си вземат в замяна...!!! Нека Бог да пази италианците от "приятелите" им,защото от враговете си те могат и сами да се опазят....!!!
  • 98 АААХАХА

    15 24 Отговор

    До коментар #94 от "Хомо ушанки лапачи":

    ТЯ ЖЕНА МУ ЗАТОВА И ГО ЗАРЯЗА, ХВА НА ГО В БРАЧНОТО ЛОЖЕ С МЛАД,НАДАРЕН И КОСМАТ ЧЕЧЕНЕЦ
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Русия наш развъдник

    14 23 Отговор
    Да са живи и здрави да заливат европейските бардаци с жени и трански
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Сърп и чук

    26 12 Отговор
    Тея с камиона в Италия ако са руски ,,спецназ", тогава как ли изглежда истинския спецназ?

    Коментиран от #181

  • 105 dsсса

    35 12 Отговор
    Статията беше много интересна. В нея пишеше, че руснаците са в Италия без покана от правителството. Това означава само едно - Русия е извършила тежък авиационен десант в държава членка на НАТО. Италианското ПВО го е проспало! Проспало го е и американското ПВО на базата Авиано. А може би не са го проспали, а просто са се уплашили. САЩ имат в Авиано Ф22 и те можеше да се опитат да прогонят руските товарни Ил 76. Но американците са се уплашили, че Ил76 ще направи Кобрата на Пугачов и ще удари в гръб Ф22. Сега руските КАМАЗИ (по четири в самолет) са се пръснали из цяла Италия и един Господ знае, къде какви термоядрени заряди са монтирали.
  • 106 barziat

    5 6 Отговор
    o4ite ste im icko4at ot ctrax na gadovete....
  • 107 666

    18 12 Отговор
    Не съм сигурен кой нови по-голяма вина - който пише глупости или който ги разпространява.
  • 108 пълни дебили

    26 16 Отговор
    La Stampa тиражира новини от Украинската преса ! До там ли я докараха ? Дано цялата редакция я хване вируса и да чакат Украйна да им помогне .
  • 109 Deathstroke

    24 31 Отговор
    Прави ми впечатление, че в този форум блуждаят стари, изморени и недоволни от живота си комунисти. Ако се напише лоша новина за Русия, значи е лъжа, ако е за САШ, истина е разбира се. Ако е нещо хубаво , то Русия е велика, ако е хубаво за САЩ, то е пропаганда. Абе класическия комунист.

    Коментиран от #216

  • 110 Smael

    22 12 Отговор
    Зомбират ни. Брифинги , майтапчийси водач на рейтин, турция това, Сърбия онова, за какво ли няма статия само не за скандали свързано с правителството. Водата на Перник 27 мил. а то 11-12 мил. Барселона се забрави.. Мътят водата , защо? освен за шарани.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 дивака

    15 10 Отговор
    а сега отиват да помагат на американците - защо ли
  • 113 БГФил

    19 6 Отговор

    До коментар #6 от "Емил":

    Много точно, Емил.
    Ние от източния блок сме свикнали, но западняците как ще вият защото това извънредно положение е само тренировка за предстоящия световен технокрански тоталитаризъм.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Руските свине

    20 32 Отговор
    Трябва да бъдат изолирани и изобщо да не се допускат под какъвто и да е предлог, най-малкото пък "хуманитарен" до Европа.

    Коментиран от #125

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Ночето

    7 8 Отговор
    Жабарите това заслужават!Мързеливи и гелосани!! Пфуй
  • 120 az #Победа75

    40 15 Отговор
    Италия направи заявка за излизане от глобалистката структура ЕС на официално ниво. Сред населението антиесовските настроения са много силни, свалянето на есовските знамена е ярка демонстрация на тези настроения. Напълно възможно е Италия да осъществи заканите си. Глобалистите са в паника от развитието на ситуацията и се опитват отчаяно да противодействат с помощта на черен PR. Обаче, тази им тактика е обречена на провал, защото тези към които е насочена сами на изпитват на гърбовете си последиците от пълното бездействие на ЕС, докато в същото време получават реална помощ от РФ.

    Коментиран от #124, #126

  • 121 Джани

    16 24 Отговор

    До коментар #116 от "Що триеш бе, козяшка подлога":

    Я повтори кой е могъщ... Хахахаа.. Айде чемодана и в могъщата държава..

    Коментиран от #128

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 От La Stampa с извинение

    25 11 Отговор
    Абе , от Ла Стампа кого очакват да им пратят ? Специалисти по уши , нос , гърло ? Или пък зъболекари и ортопеди ?
    Ба ти и глупостите дето са написани тука.
  • 124 Геле

    14 26 Отговор

    До коментар #120 от "az #Победа75":

    Да, ще им помогнат като на Крим, и после жабарите че рупат жабетата..
  • 125 галош

    30 13 Отговор

    До коментар #117 от "Руските свине":

    Ако ги бяха изолирали Русия и Китай - кой щеше да ви помага бе ? Краварите ли , дето те сами сега са затънали до колене ?

    Коментиран от #153, #164

  • 126 Чърчил

    19 21 Отговор

    До коментар #120 от "az #Победа75":

    Вие от коминтерна няма ли да гушкате букета и да освободи те земята от миризливото и непотребно присъствие бе..

    Коментиран от #132

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Пенява соросня

    23 11 Отговор

    До коментар #121 от "Джани":

    Защо САЩ вече получиха помощ от бедната Русия, а сега искат сапун, памперси и чували от Ердоганя?

    Коментиран от #217

  • 129 Патето яки

    26 15 Отговор
    Денисе стига с твоята фалшива цел, руснаците си рискуват живата.
    Русофоби има и в Италия и си съчиняват каквото им е изгодно. Не преписвай феик новини а ги провери първо истина ли са. ЦРУ ли ти плащат да преписваш лъжи.
  • 130 Геле

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "ДедовияТ":

    Браво Дедо..
  • 131 Гимлер

    1 1 Отговор

    До коментар #127 от "Адолф Путлер":

    Не..
  • 132 az #Победа75

    10 10 Отговор

    До коментар #126 от "Чърчил":

    Коминтерна също е била структура, създадена от глобалния капитал, подобно на ЕС! Няма как да подкрепям такива структури...
  • 133 az #Победа75

    3 12 Отговор
    Написах го и на друго място, но тъй като се отнася за Италия, ЕС и бъдещото устройство на Европа мисля, че и тук ще е актуално. Всъщност една от идеите за устройството на постлиберално-евроатлантическия свят е формиране на наднационална структура, по същество Австро-Унгария 2. В която да влизат Бавария, Австрия, Северна Италия, вероятно до Рим или Неапол, Унгария, част от Румъния, Чехия, Словакия, Словения. Интересно, дали ще се реализира. Ще наблюдаваме с интерес!
  • 134 Соросоидна гуссссс

    16 9 Отговор
    Бляяяяяяяяяяяяяяая бляяяяяяяяяяая....

    Коментиран от #136

  • 135 Smael

    6 9 Отговор
    https://m.fakti.bg/world/463717-rim-obidni-sa-namecite-che-ruskata-pomosht-e-s-geopoliticheski-motivi
    Продължавайте да се зомбирате или пишете в угодната за вас статия. Ха ха ха
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Българин

    13 19 Отговор

    До коментар #6 от "Емил":

    За жалост няма лек срещу него и срещу простотията. Единствено смъртта може да те отърве да не станеш комунистическо зомби. Това го знае всеки нормален човек живял и помнещ соц. времената.
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Typo

    25 13 Отговор
    По-глупава статия не бях чел. Русия ще превзема Италия с 66 човека. Нормално е да пратят специалисти по химическа и биологическа защита. Няма да изпратят математици, я! Хубаво е, че давате глас и на други мнения, но поне гледайте да не са толкова смешни.
  • 140 БПФ

    21 12 Отговор
    Великият писател и хуманист Джонатан Суифт правилно е казал, че който отговаря със зло на благодетеля си, заслужава единствено смърт, защото той е враг на цялото човечество !!! В тая връзка не само гнидата от това вестниче, но и много драскотещи под статията заслужават въже !!!

    Интересно какво точно "разузнават" руснаците, лекувайки болни и пътувайки по пътищата? Да не са проникнали във военен обект? Същото и дори много по-ефективно разузнаване биха могли да направят, ако отидат в Италия като ТУРИСТИ !!!

    Коментиран от #161

  • 141 Мутренско-соросистки измишльотини,

    21 12 Отговор
    подобни на “българската следа” при покушението на папата. Иначе всичко се замисля и осъществява от задкулисната държава,подобно на кочината тук. Написаното тук,няма нищо общо с мнението и разбирането на италианците.
  • 142 Кой68

    8 10 Отговор
    Параноята няма край.........
  • 143 Антисоросоид

    21 12 Отговор
    Само като прочетох министъра на отбраната Игор Коношенко и спрях да чета.Поне като плащат луди пари за антируски статии фашистките НПОта да им проверяват статиите бе! Срам.
  • 144 Аthens

    20 12 Отговор
    Защо се плюнчите тук,като официалната позиция на италианското правителство е точно противоположна на това,което е написал някакъв си соросоид -продажник в горния пасквил. Може да прочетете в другата статия какво казва премиера на Италия -Джузепе Конте
  • 145 Бесен Язовец

    16 12 Отговор
    Все едно им пука на руснаците за един никаквец соросоиден слугинаж!
  • 146 Хензел

    12 11 Отговор
    Някакъв бълхар от апенините си придава важност хахахаха хахахаха...
  • 147 Аз Негодника

    13 11 Отговор
    Ла стампа...Чехите ви реквизираха половината медицинска помощ, дарена от Китай. А за това ,не пишете,че не стига че никой не ви помага, а и ви крадът помощите...Що не вземете да им направите по един КАВАЛ на чехите за благодарност.

    Коментиран от #160

  • 148 Бай мангал

    13 15 Отговор
    Те руснаците да вземат тяхната ситуация да управят в.место да пращат военни лекари .че както е тръгнало ще заприличат на Италия .Путин губи контрол над вируса.
  • 149 жалки мужики

    16 10 Отговор
    Ще заплашат дедовия си тия мужици - объркали са се жестоко че в Италия властва диктатурата като при тях в русия ...
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Smael

    10 11 Отговор
    Леле тук повечето са истрещели от корона вируса, статията е фейк.
  • 152 Българин

    19 19 Отговор
    Така и не разбра руската безродна измет, че русофоби няма.

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #154, #157

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Smael

    10 11 Отговор

    До коментар #152 от "Българин":

    Репликирам ти без да прочета коментара ти защото и ти така правиш.
    Статията е фейк има официално становище на Рим или това за теб няма значение набрал си и ти фейкваш.
  • 158 Димитър

    16 18 Отговор

    До коментар #2 от "Вашето мнение":

    Лично мой близък е видял, че случая със знамената е всъщност един единствен италианец които е направил тази глупост. А руската пропаганда съвсем умишлено е раздухала случая. Това е активно мероприятие на Фсб и Гру за да се събират разузнавателни данни на една натовска държава, както и опит на Путин да натисне запада за сваляне на санкциите. Естествено риба се лови в мътна вода. Запада трябва да е по единен и особено по внимателен и осторожен към Русия и Китай. Това е Грешка на премиера на Италия Конте. Не трябваше да кани руснаците.

    Коментиран от #162, #191, #192, #199

  • 159 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    7 4 Отговор

    До коментар #38 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Печатна грешка съм допуснал . Обсадата на Кафа е 1347 г. 14 в.

    Както казах след това чумата се разнесла из цяла Европа , но особено силно са пострадали Византия и България . Те загубили около половината или повече от населението си . И това е много силна причина да не могат успешно да се противопоставят на Османското нашествие .
  • 160 не е баш така

    16 10 Отговор

    До коментар #147 от "Аз Негодника":

    Ла Стампа,както и останалите медии в Италия в началото пишеха,че Италия е сама...ЕС затворил границите си и изоставил Италия и пр. След като започнаха помощите от Китай ,Русия ,Куба ...същите медии ,включително и Ла Стампа излязоха с огромни заглавия;-Италия вече не е сама..Описваха подробно помощите от Русия и Китай, излъчиха и докторите от Куба ,които казваха,че отишли да помогнат на Италия. Ла Стампа точно писа,че САЩ са им откраднали 500 000 теста и са ги изпратили в САЩ. НО! И Ла Стампа е като всяка друга медия...няма да откаже от финанси. За горния пасквил в банковата сметка на Ла Стампа са влезли огромна сума пари. И?! Излиза правителството на Италия начело с премиера Дж.Конте и опровергава всичко. Е? Има стара поговорка ;-"Дума дупка не прави",но банковата сметка на Ла Стампа е топла ,а соросоидния плужек олекнал с кинтите. Та,кой в случая е тариката,и кой будалата ?!
  • 161 На второ

    18 11 Отговор

    До коментар #140 от "БПФ":

    Руснаците са на второ място след китайците по посещение на Италия и по приходи към бюджета от туризъм. Повече от половината недвижими имоти на остров Сардения са на руснаци. Ега ти шпионажа къде са измислили сега
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Smael

    9 12 Отговор
    Този който пише след мен да потърси психиатър
    СТАТИЯТА Е ФЕЙК ИМА ИЗЯВЛЕНИЕ НА РИМ.
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 аман бе

    12 14 Отговор

    До коментар #1 от "Сороспията":

    СЪД ЗА КЛЕВЕТА на вестника и писача само така плювалниците ще спрат да разнасят истинска и идеологическа КОРОНА.
  • 166 Smael

    7 13 Отговор

    До коментар #164 от "Дядото":

    Вземи си хапчетата и си легни че много ти е дошло и споко, незнаеш какво е фейк, статията е меко казано подвеждаща, Лека нощ.
  • 167 не е баш така

    25 18 Отговор

    До коментар #164 от "Дядото":

    Ха ха ха,дядо ,но и да си американска марионетка си е ментален проблем.Аз на тебе ли да вярвам,или на премиера на Италия?М?
    Премиера на Италия тогава каза-цитирам ;- "Позвъних първо в Брюксел (ЕС) за помощ, но от там ми отказаха,нещо повече-затвориха си границите.Позвъних след това на Тръмп,от където също получих отказ,и където САЩ също си затвориха границата. Нямах избор и позвъних на Путин за помощ-откликна веднага на нашия зов и изпрати респиратори,предпазни средства и пр. Конте ги обясняваше. Останалото за помощта от Китай и Куба ...знаем от медиите в Италия. От медиите в Италия също знаем,как военните на САЩ базирани в Италия са им откраднали 500 000 теста и са ги изпратили в САЩ...И премиера на Италия в по късен етап също казваше,цитирам;-"Ние бяхме изоставени от нашите съюзници (ЕС и САЩ) а ни помогнаха Китай ,Русия,Куба ..дори бедна Албания изпрати помощ и лекари" ! А посланието от албанския президент гласеше;-" Може да сме бедни,но не сме си изгубили паметта".
    Ти дядка ,си получавай стипендията от фондация "Отворено общество" ,но не пиши лъжи из форумите.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 От Италия

    10 14 Отговор
    La Stampa се спонсорира от Пентагона....

    Коментиран от #185

  • 170 Аве Адолф Хайлллл

    15 10 Отговор
    Така е винаги ,където стъпи руския ботуш и руската империя , на нея никога не и харесва истината ....
  • 171 Гост

    16 14 Отговор
    Самият премиер на Италия благодари за руската помощ и заявява, че такива писания са глупости... Ла Стампа ако искат да поканят италианската мафия да помага в болниците, ама няма да дойдат, защото не са им това приоритетите...

    Коментиран от #184

  • 172 Гошо

    20 17 Отговор
    От където минат мръсните ВАТЕНЦИ, трева не никне. Още малко и ще фалира руската КОЧИНА

    Коментиран от #197

  • 173 Обикновен италианец:

    12 13 Отговор
    Хахахахахахахахахахахаххаасхххахаха хаха ха хаааа )))))))))))))))::)))):)
  • 174 ээээээээээээээ

    22 17 Отговор
    Просто италиянците не са преживели това, което ние преживяхме.
    Наивни са и си нямат и на хабер от руската подлост.
    Лошото е, че ще я научат от собствен опит.
    Руснаците сложиха крак на ГДР и до 89та не се махнаха.
    Сложиха крак на Унгария през 1956та и до 89та също не си тръгнаха, докато не ги изгониха.
    Сложиха крак на Чехия 1968ма - същата история
    Пратиха военни подкрепления на Войчех Ярузелски в Полша праз 1980та.
    КРАЙ НЯМАТ ТЕХНИТЕ ИЗПЪЛНЕНИЯ.
    Сега ще видим дали и кога ще се изнесат от Италия.
    Руски крак стъпи ли някъде - спасение няма.
  • 175 йййййййййййй

    12 8 Отговор
    Премиерът на Италия вече се забърка в корупционни сделки с Китай.
    Защо не и с Русия?
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Kcaniba

    18 15 Отговор
    Руснак да помага!!!? ха-ха-ха, тези унищожители на спирт освен да крадат, лентяйстват, и да си присвояват чужди заслуги друго не могат. Всъщност може да помогнат но само на себеподобен индивид да открадне шише качествена водка от кварталния магазин. Италианците съвсем скоро ще се убедят че са си вкарали таралеж в задника, и то нагъл и безцеремонен, ако ги потраят още на своя територия ще установят че и не могат да ги изгонят, след година две ще установят че трябва да са благодарни векове наред, че са им длъжници во веки-веков.
  • 179 МХтоМХто

    15 14 Отговор
    "Руските войски, разположени в Италия, както твърдят техните служители по отбраната, изучават езика на приемащата държава, което не е сред отговорностите на военните медици". Поне да пишеха що-годе достоверни простотии. Значи агентите тепърва ще учат италиански, за да се внедрят после?!?!?!? Те и няма къде да научат другаде италиански, освен в Италия. :) ') :) :). Много евтини тролове, наистина

    Коментиран от #183

  • 180 ke da

    14 8 Отговор
    Москва "помага" , на Италия - но истинската цел е да разединява Евро Съюза и да одира европейски кожи срещу сибирски газ ! Не са били по 45 годишен диктат италианците затова ! Евреина Ленин - беля голяма стори - та до днес!!!
  • 181 Европеец

    13 9 Отговор

    До коментар #104 от "Сърп и чук":

    Точно тъй изглежда. А и също като ония интелЕгентните "туристи" от Солсбъри.
  • 182 Русонефил

    14 9 Отговор
    Да заплашват. Те друго не знаят освен да даплашват. Ще им накривят шапката на италианците.
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Гражданин

    13 12 Отговор

    До коментар #171 от "Гост":

    Не си добре осведомен. Мафията помага. Просто тя е концентрирана на юг, а там заразените са по-малко. А руснаците имат сами нужда от всичко това което пращат, даже и да приемем, че е читаво. А представите на руснака и на европееца какво е читаво се различават. Но въпросът е защо ще пращат помощ, като всичко това недостига у тях? Твэрде съмнително е
    А че италианците били благодарили нищо не означава. Повечето не знаят за какво става дума, а и да знаят е въпрос на елементорно възпитание са благодариш. Дори когато ти дават нещо, което не струва. Колкото до журналистите това им е работата да се ровят в мръсното бельо и до ги заплашваш не е особено далновидно.
  • 185 Русонефил

    12 5 Отговор

    До коментар #169 от "От Италия":

    А руската помощ се спонсорира от ГРУ
  • 186 калинка

    8 7 Отговор
    Тази категоричностхвече сме я срещали. HIGHLY LIKELY!
  • 187 Петко

    5 13 Отговор

    До коментар #50 от "Geo":

    La Stampa е медиите на една от американските корпорации. Искате да хвалят Русия? Все. На искането на Министерството на отбраната на Русия отговориха като в детската градина - имаме свобода на словото - това, което искам, а след това пиша))) това е отговорът на редакцията на фейк нюс.
  • 188 Шопо

    12 12 Отговор
    Това не съм го видели,но видох италианец да хвърля байряка на ерогейска Европа и да слага руският флаг !!!Не американския ,а руския!
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Петко

    9 11 Отговор
    Интересна статия и малко смешна. 1. Как би възприела европа, ако от транспортен самолет с товар за помощ, военните излязоха с противогази. 2. Защо има скаути, за да видят къде е летището? Не се ли вижда в Гугъл мап? Русия от космоса вижда дори текст на мобилен телефон. 3. Военни химическа защита в Русия много отдавна. Но ми е толкова смешно, че руски разузнавач с маска ще наеме или предложи да сътрудничи на болна баба, а италианските офицери и медици, които се борят с тях-да ги помолят да не се намесват )))))))))
  • 191 Петко

    8 10 Отговор

    До коментар #158 от "Димитър":

    Изглежда обърквате страната. В Русия еднополовите бракове са забранени от закона. Не е християнско.,
  • 192 Петко

    10 13 Отговор

    До коментар #158 от "Димитър":

    Следя публикациите отдавна, интересно ми е. Възрастта вече е 67 години. За премахнатото знаме на ЕС от италианеца-това не е пропаганда и в руските медии и телевизия беше в едно от дискусиите за подпомагане на италианците. Няма го никъде другаде - това е вашият фейк. Сега ще ви кажа, че Русия никога не е молила никого да свали санкциите. Никога няма да се повтори. Обещавам месечната си заплата на някой, който ми докаже противното. Русия не е изгодно да отмени санкциите по проста причина: 1. Полски ябълки - убива градинарството в Русия-пазарът е свободен. Земеделците много мощна сила изискват да не се отменят санкциите и излязоха на първо място по износ на зърно в света. Започнаха да работят средни и малки предприятия за производство на мляко,сирене,зеленчуци, месо и вчера изпратиха голямо количество говеждо месо в Китай. Фермерите започнаха да работят-резултатът е осезаем. В Русия отдавна се шегуват със санкциите. Високотехнологичните санкции повлияха-не отричам. Но желаещи да заемат ниша заобикаляне на санкциите много и заемат. Ако по - рано се поставят поръчки за корабостроене в Украйна-вече са създали корабостроителна корпорация и те са снабдени с вътрешни поръчки. Авиодвигатели за самолети, хеликоптери и ракети - украинската "Motor Sich" въведе санкции, построени близо до Санкт Петербург, част от поръчките, поставени в Самара. инженер от Украйна отиде да работи в тези заводи. Кой е пострадал? А.. коректно.. Руска. Санкциите принудиха Русия да инвестира

    Коментиран от #226

  • 193 Злост

    15 13 Отговор
    Каква злоба. Каква злост.Какъв самоунищожителен свят. Вярно ли е, че Полша,ЕС, не е пропуснала руски самолет за Италия, ЕС? Ето това е нашето европейски "семейство"!
  • 194 ВлВлП

    5 5 Отговор

    До коментар #34 от "Експерт по оръжията":

    Ти ли знаеш, или аФтора на статията? Като е казал Игор Конашенков, значи Игор Конашенков! Точка!
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    7 11 Отговор

    До коментар #13 от "Емил":

    Аллоооуууу Каун,затвори си насраната уста и не пръскай Соросоидна и Джендърска воня...!!!
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Български по хелзинкски комитет

    4 5 Отговор
    1799 година! Егати жалката пропаганда.
  • 201 бай Шиле

    6 10 Отговор
    Руски войски в Италия.Пък и учат италиански!Този дето плаща статията да си иска парите обратно.
  • 202 Георги

    6 10 Отговор
    Денисчо е Хасан.
    Това хлапе е за лечение.
  • 203 Питанка

    7 13 Отговор
    След пристигането на руската помощ епидемията в Италия взе да постихва! Преди това съюзниците от НАТО какво помогнаха?! И най-вече САЩ с двете си ключови бази и щабове в Италия - юго-източното авиационно командване и база в Авиано и Щаба и базата на 6-ти американски средиземноморски флот в Неапол?! Италианските "щампи" са забравили как мръзнаха в плен след Сталинград през 1943, май?!
  • 204 БРАВО

    5 3 Отговор
    Честито да им е на италианците !
  • 205 Нафърворий

    8 11 Отговор
    Чада мои , Ла Стампа е жалко опозиционно вестниче, вие какво чакате о него? Амин!
  • 206 хахаха

    7 10 Отговор
    когато подбно човече като ДеДж се прави на журналист, става смешно. може ли някой с претенции на такъв да пише, че Игор Конашенков е министър на отбраната на Русия? Останалите нелепици просто не трябва да се четат...
  • 207 Бисери

    3 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ясно показват войници, спортни шеврони,
    Публикувано във факти.бг: анестезиолози, реаниматори и белодробни вентилатори.
    Публикувано във факти.бг: дезинфекция на тежък военен хардуер срещу химическо замърсяване.
    Публикувано във факти.бг: 48-ия Централен научноизследователски институт
    48 руски служители
    Публикувано във факти.бг: 48 Централен институт по микробиология на МО в Сергиев Посад.
    хахахахахахахахахахахахахахаха
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Анти педерусия

    14 7 Отговор
    Русия е световния терорист!
  • 210 Хелиос

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "антисоросоид":

    Почвай да ги търсиш за да ги чистиш, имаш ли спестени пари,ипотеки и заеми,след пандемията,идват колекторските фирми и съдия изпълнителя да не напълните гащите с жена ти,един съвет дръж си езика зад зъбите ,че може да ти се случи на теб това което мислиш,дрънкайте си глуписти,без да мислите правете се на каквито искате но знайте те ви наблюдават и прекрасно ви познават,започват игрите!
  • 211 Кравофоб

    2 10 Отговор
    Разбира се ,че си прав кравар.То крававаря що народ изби за кеф.А и да открадне нефтец.Ох краваря ох кеф.Народна простотия.
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Петко

    1 11 Отговор
    Следя публикациите отдавна, интересно ми е. Възрастта вече е 67 години. За премахнатото знаме на ЕС от италианеца-това не е пропаганда и в руските медии и телевизия беше в едно от дискусиите за подпомагане на италианците. Няма го никъде другаде - това е вашият фейк. Сега ще ви кажа, че Русия никога не е молила никого да свали санкциите. Никога няма да се повтори. Обещавам месечната си заплата на някой, който ми докаже противното. Русия не е изгодно да отмени санкциите по проста причина: 1. Полски ябълки - убива градинарството в Русия-пазарът е свободен. Земеделците много мощна сила изискват да не се отменят санкциите и излязоха на първо място по износ на зърно в света. Започнаха да работят средни и малки предприятия за производство на мляко,сирене,зеленчуци, месо и вчера изпратиха голямо количество говеждо месо в Китай. Фермерите започнаха да работят-резултатът е осезаем. В Русия отдавна се шегуват със санкциите. Високотехнологичните санкции повлияха-не отричам. Но желаещи да заемат ниша заобикаляне на санкциите много и заемат. Ако по - рано се поставят поръчки за корабостроене в Украйна-вече са създали корабостроителна корпорация и те са снабдени с вътрешни поръчки. Авиодвигатели за самолети, хеликоптери и ракети - украинската "Motor Sich" въведе санкции, построени близо до Санкт Петербург, част от поръчките, поставени в Самара. инженер от Украйна отиде да работи в тези заводи. Кой е пострадал? А.. коректно.. Руска. Санкциите принудиха Русия да инвестира

    Коментиран от #215, #233

  • 214 И аз да кажа

    9 1 Отговор

    До коментар #54 от "Денисчо Денисчо":

    Не разбирам, нещо хубаво ли е, че Русия непрекъснато шпионира Европа, та нямала нужда сега да почва? Според мен е грозно да си правиш пи ар с дълги походи с байряци през затруднена от епидемия чужда държава. Нали християнството повелява скромност като даваш?
  • 215 Айде бе

    11 3 Отговор

    До коментар #213 от "Петко":

    Глупости! Първо, ти си руснак/рускиня- личи по калпавия ти български. Второ- санкциите не са срещу населението, а санкциите за внос на хранителни продукти и битови стоки ги направи Путин в отговор на санкциите на Запада срещу олигарсите му и за стратегически суровини и техника. Така че какви жито и ябълки сте си отгледали, не е някакво отмъщение срещу Запада-ваша си работа, яжте си ги; добре, че ще си отгледате нещо, че на света му писна да ви дава хуманитарни помощи, а вие да се зъбите ,шпионирате и заплашвате! За няма сто години, три пъти ви се помага за да не измрете от глад, но вие все за величие бълнувате!
  • 216 И аз да кажа

    5 0 Отговор

    До коментар #109 от "Deathstroke":

    Да продължа- ако не е в желаната тоналност "дори не я четат (дочитат)." Обаче се втурват да я оборват. И непременно с превъзходство спрямо хора с различна от тяхната позиция.
  • 217 Айде бе

    9 2 Отговор

    До коментар #128 от "Пенява соросня":

    Платена помощ, нека се знае. Защото са сигурни, че късъкът ще хукне да си прави реклама в ущърб на своя народ
  • 218 Docenta

    11 2 Отговор
    Време е да пращаме помощ за бедстващите педеруси и после да ги освободим.Ще прекръстим главния булевард в москва на бул"Хан Аспарух" а на централния им площад ще построим паметник на българските освободители
  • 219 Тон тон

    8 5 Отговор
    Русия си в империя на злото , ФАКТ. Браво на авторът

    Коментиран от #235

  • 220 факт

    5 9 Отговор
    тоя журналист като нашите плювачи, изкарва си сребърниците
  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 пешо

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Сороспията":

    Снощи в Бергамо са заловени двама полковника от Първи Отдел на ГРУ в момент когато са брояли детелинките в парка.Според достоверен източник същите са имали запискиза броят на четирилистните и трилистните детелинки!
  • 223 The Old Smuggler

    4 8 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    Денис допуска правописни, пунктуационни и стилистични грешки !!! Това не може да бъде журналист - той дори не си дава сметка, че с това грубовато и неясно списване прави изнервящо четенето. А от друга страна тези послания, лишени от логика, са неверни твърдения, което пък налива вода в "неправилната" мелница. Дурак !!!
  • 224 Геро

    10 4 Отговор
    От Русия нищо!
    Особено ако се натискат да помагат
  • 225 старото

    6 2 Отговор
    а защо италианците не изритат скорострелно рускитеБОКЛУЦИ от Италия ???
  • 226 старото

    9 4 Отговор

    До коментар #192 от "Петко":

    Браво на украинците -създадоха си собцтвена военна промишленост и показаха СРЕДЕН ПРЪСТ на руските ОКУПАТОРИ-браво,браво!

    Коментиран от #227, #228

  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Гyведо На КPАВАРИТЕ

    3 10 Отговор

    До коментар #226 от "старото":

    Статията беше много интересна. В нея пишеше, че руснаците са в Италия без покана от правителството. Това означава само едно - Русия е извършила тежък авиационен десант в държава членка на НАТО. Италианското ПВО го е проспало! Проспало го е и американското ПВО на базата Авиано. А може би не са го проспали, а просто са се уплашили. САЩ имат в Авиано Ф22 и те можеше да се опитат да прогонят руските товарни Ил 76. Но американците са се уплашили, че Ил76 ще направи Кобрата на Пугачов и ще удари в гръб Ф22. Сега руските КАМАЗИ (по четири в самолет) са се пръснали из цяла Италия и един Господ знае, къде какви термоядрени заряди са монтирали.
  • 229 Крали Марко

    2 8 Отговор

    До коментар #62 от "Един":

    100+ от мен ! Як си ! А аФтора-преписвач Д.Д.за пореден път се излагаа !
  • 230 ЕМО

    2 8 Отговор
    ВЕСТНИЦИТЕ КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С ЛЪЖИ И САТАНИСТКО ФАШИЗОИДНА ЗАПАДНА ПРОПАГАНДА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНАТ.ТЕ СА ВРЕДНИ ЗА НОРМАЛНИТЕ ОБЩЕСТВА КАКТО Е ВРЕДНА ДЕМОНОКРАЦИЯТА
  • 231 Да си спомним

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Мим":

    че същият този "Ла Стампа" още на другия ден/!/ след пристигането на руснаците в Италия обяви, че тяпната помощ не е ефективна. Изводите всеки може да си ги направи...
  • 232 HE им плащат

    9 0 Отговор

    До коментар #58 от "Отврат":

    тея работят на обществени начала, от едната "лебофф" към рАЗИЯта. Щото мозъчетата им гладки като речни камичета...
  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Гост

    1 3 Отговор
    То на италиянските танкове затова има огледало за обратно виждане. За да виждат къде е врага.
  • 235 Ти, определено си

    0 1 Отговор

    До коментар #219 от "Тон тон":

    за първо отделение, да се научиш правилно да пишеш! Май си от ония, които искат да стават прукорори, адвукати, лекъри, актийори и т.н., с една дума... ЕНТИЛИГЕНЦИЯ!
  • 236 URKO

    0 0 Отговор
    много прости хора има на този свят....