Last news in Fakti

10 Април, 2020 13:23 2 793 1

Италия удължава карантината до 3 май

  • италия-
  • карантина-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • ломбардия-
  • джузепе конте

Защитните мерки за възрастните хора и хората от рисковите групи обаче ще останат в сила по-дълго време

Италия удължава карантината до 3 май - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италианското правителство реши да продължи до 3 май карантината, наложена заради коронавируса, чийто срок изтичаше на 13 април, предаде Франс прес, като се позова на италиански медии, цитиращи източници от синдикатите.

Това решение, което все още не е оповестено официално, е било обявено вчера по време на срещата на членове на правителството, сред които и премиерът Джузепе Конте, с представители на синдикални представители на работещите и представители на работодателите, предаде БТА.

"Стоп до 3 май, после излизаме", пише в. "Стампа", собственост на компания "Фиат".

"Италия ще е затворена до 3 май", пише на първа страница на в. "Кориере дела Сера", който е италианското издание с най-голям тираж.

"Датата, който италианците ще отбележат с червено в календара, е 4 май: на този ден, ако всичко се развие добре, мерките, задължаващи милиони хора да си стоят у дома, може да бъдат смекчени. Защитните мерки за възрастните хора и хората от рисковите групи обаче ще останат в сила по-дълго време", отбелязва "Кориере дела Сера".

Според медиите след 13 април могат да бъдат смекчени мерките по отношение на някои несъществени дейности, като например тези на книжарниците, магазините за канцеларски материали, магазините за бебешки дрехи и някои компании, произвеждащи машини, използвани в селското стопанство


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    6 2 Отговор
    Ташунко-каСАПА и Винету казаха до 13 бре!
    Кво не разбраха пак ‘талянците?