Last news in Fakti

10 Април, 2020 14:30 1 279 1

Партийни лидери в Северна Македония в самоизолация след контакт с инфектиран

  • зоран заев-
  • северна македония-
  • вмро-дпмне-
  • християн мицкоски

Зоран Заев и Християн Мицкоски имали интервю с журналист, който се оказа позитивен за Covid-19

Партийни лидери в Северна Македония в самоизолация след контакт с инфектиран - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерите на двете най-големи партии в Северна Македония Зоран Заев и Християн Мицкоски от днес са в задължителна изолация по домовете си, съобщи здравният министър на страната Венко Филипче, съобщи агенция МИА.

Причината е, че миналата седмица са имали контакт с телевизионен журналист, който се е оказал позитивен за Covid-19.

Резултатът на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски, който е, който снощи е получен, е отрицателен. Той обаче ще остане самоизолация в продължение на 14 от контакта със заразения, обяви министър Филипче на извънредна пресконференция днес.

С оглед на това, че лидерът на СДСМ Зоран Заев е заминал снощи за Струмица, резултатите от теста му ще станат ясни по-късно днес.

Журналистът е стабилно здравословно състояние в болница „8 септември“ в Скопие, каза Филипче.

Заев потвърди в профила си във Фейсбук, че е в самоизолация в дома си в Струмица, че няма симптоми и се чувства добре.

По време на предстоящите великденски празници в страната ще важи пълна забрана за движение на гражданите, предаде БТА.

„Смятам, че по време на религиозните празници е много трудно да се контролира ситуацията, ако е разрешено движението. Затова по празниците ще бъдат прилагани същите мерки, които важат и за уикендите“, каза Филипче на вчерашната пресконференция в Скопие.

В цялата страна важи пълна забрана за движение от 16 часа в петък до 5 часа в понеделник.

По-рано и премиерът Оливер Спасовски каза, че тази година вярващите ще отбележат Великден по домовете си, а същото ще важи и за Рамазан.

„Това няма да ни направи по-малко вярващи, а ще помогне да подсилим духа си, защото съзнаваме, че така спасяваме живот“, каза Спасовски.

От друга страна, главата на Ислямската религиозна общност Сулейман Реджепи отправи заплаха към вицепремиера Буяр Османи и властите, че ще оттегли призива си за защита от пандемията, ако Ислямската общност не получи помощ от правителството.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.