Last news in Fakti

10 Април, 2020 14:34 4 384 9

По-малко от 1% от населението на Австрия е заразено с коронавирус

  • австрия-
  • коронавирус-
  • тестове

По-малко от 1% от населението на Австрия е заразено с коронавирус, показва проучване, публикувано в петък, въз основа на тестване на представителна извадка от повече от 1500 души. Това предаде Reuters.

Първото такова проучване в континентална Европа, ръководено от социологическата агенция SORA, която е известна с прогнозирането на изборни резултати, има за цел да предостави по-ясна картина на общия брой инфекции, като се има предвид пропуските в тестването.

Сегашната политика на Австрия е да тества хора със симптоми, особено ако те са били в регион, където коронавирусът е силно разпространен, или са били в близък контакт със заразен човек. Това означава, че много случаи, като хора без симптоми, остават неоткрити.

„Въз основа на това проучване смятаме, че в началото на април 0,33% от населението на Австрия е заразено“, обяви съоснователят на SORA Кристоф Хофингер на пресконференция. Като се има предвид допустимата граница на грешка(margin of error), има 95% вероятност тази стойност да е между 0,12% и 0,76%.

Австрийският канцлер Себастиан Курц, чието правителство поръча проучването и видя първоначалните резултати преди няколко дни, заяви в понеделник, че процентът на заразените е около 1%. Той каза, че не одобрява идеята за "имунитета на стадото", която изисква широко разпространение на инфекция.

Австрия реагира рано срещу разпространението на коронавируса в страната, затваряйки училища, ресторанти, театри и други места за събиране преди повече от три седмици и каза на населението да остане вкъщи и да работи от там, ако е възможно.

Така епидемията остана в рамките на капацитета на здравната система. Досега в Австрия има 319 смъртни и 13 337 потвърдени случая на коронавирус, приблизително 7000 от които все още са активни, което означава, че нито са се възстановили, нито са починали. Проучването изчислява, че настоящият брой инфекции е над четири пъти повече - около 28 500 души.

Проучването е проведено между 1 и 6 април, като са тествани 1 554 души. То обаче не включва тестове за антитела, които биха могли да покажат дали човек, който в момента не е заразен с коронавирус, е бил инфектиран преди и следователно вероятно е имунизиран. Бъдещите изследвания трябва да включват и тестове за антитела, заяви правителството.

Тези проучвания ще бъдат източник на информация на управлението в Австрия, тъй като страната започва да отваря отново магазини от вторник следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 5 Отговор
    А и нас под 0.5%.Спирайте всички карантиЙ!!!
  • 2 киро

    10 6 Отговор
    Под 5% от населението за каква ЕПИДЕМИЯ говорим !? ИЗМАМА , породена от средствата за масова ДЕЗИНФОРМАЦИЯ , които са в ръцете на СЗО , която пък е собственост на жадното за ПАРИИИИ сем.РОКФЕЛЕРОВИ ! Искат чрез фалит да налапат печелившия бизнес на целия СВЯТ !!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Ганьо

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "киро":

    Много говориш!

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 4 киро

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ганьо":

    Нямам ли право ? Да не си ГЕШЕВ или някой от ЦРУ ?
  • 5 Аthens

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ганьо":

    В основата на демокрацията е ; разделение на властите и свобода на словото.. В основата на диктатурата е обратно.

    Коментиран от #6

  • 6 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Аthens":

    Точно човек с такъв ник,би трябвало да знае, че в основата на демокрацията е йерархията. Иначе, всичко друго са глупости.

    Коментиран от #8

  • 7 Алооо

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ганьо":

    Ганьо,ни съ убаждаййй
  • 8 Аthens

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Уикипедия;
    Принципите на най-старата известна пряка демокрация,която се е практикувала в античността в Атина и е известна днес под името "Атинска демокрация".
    1-Политическо равенство-гражданите участват наравно в диалозите и решенията(....)
    2-Отстранимост(....)
    3-Достъп до знания и информация (...)
    4-Автономията на пряко-демократичния процес(...)
    5-Взимане на решения(..).
    6-Представителство и посредничество(....)
    7-Участие в решенията според степента от която си повлиян.(...)
    8- Съществуването на много местни асамблеи (в кварта ли,общини,работни места,училища и т.н.)които комуникират помежду си, е основата на пряката демокрация.Участието в тези асамблеи не е задължително,но трябва да бъде колкото се може по-отговорно и по-редовно.Комуникацията между местни асамблеи създава хоризонтална (не-йерархична) мрежа ,която служи да координира необходимите тези и действия"!

    Коментиран от #9

  • 9 Голям праз

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Аthens":

    Гражданите!
    А робите?
    И лъжата за великите данайци!