Last news in Fakti

11 Април, 2020 14:13 1 597 4

Японският премиер: Не ходете по барове вечер

  • япония-
  • барове-
  • шиндзо абе-
  • коронавирус-
  • извънредно положение

Баровете и ресторантите са основните огнища на коронавируса

Японският премиер: Не ходете по барове вечер - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Японският премиер Шиндзо Абе призова всички жители на страната да спазват режим на доброволна самоизолация заради коронавируса и да се въздържат да посещават вечер барове и ресторанти.

Премиерът очаква губернаторите на префектурите да се обърнат към хората със сериозна молба да не излизат от домовете си, ако не е наложително. В момента японските власти смятат, че развлекателните заведения, баровете и ресторантите са основните огнища на разпространение на коронавируса.

От 8 април в Токио и съседните префектури Канагава, Сайтама и Чиба, както и в префектурите Осака и Хього в югозападната част на главния японски остров Хоншу и в префектура Фукуока на о-в Кюшу действа режим на извънредно положение, обявен от премиера.

Той обаче не предполага строги ограничителни мерки. Наред с това затвориха и много социални обекти и развлекателни заведения. Два дни по-късно властите в централната префектура Аичи, в която са разположени много от заводите на най-големите японски компании, сами въведоха извънредно положение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жапонец

    5 0 Отговор
    А сутрин може ли
  • 2 Дрифт енд драйфинг в Токио

    3 0 Отговор
    Е като са затворении баровете в Токио , как да ходят на бар в Токио при положение , че бара е затворен и не може се издрайфа пияндету на улицата ..... освен да си пият с таксиджията по чашка и компания....много мисирска статия изтъркана в превода....
  • 3 цербер

    1 0 Отговор
    По-добре си вземете някоя японка-танцьорка или сервитьорка и си направете барче у дома. Някоя сладка джапанайка.
  • 4 тито текила бланка

    2 0 Отговор
    Сутрин ли да ходим ?