12 Април, 2020 11:19 4 244 37

Пиенето на водка няма да спре вируса в Беларус

  • беларус-
  • водка-
  • сзо-
  • болест-
  • коронавирус-
  • александър лукашенко

СЗО призова Беларус да погледне сериозно на нещата

Пиенето на водка няма да спре вируса в Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Световната здравна организация (СЗО) призова Беларус да затегне мерките срещу новия коронавирус, като предупреди, че разпространението на заразата в страната е навлязло в обезпокоителна нова фаза, предаде "Ройтерс".

През последните седмици беларуският президент Александър Лукашенко, който управлява от 1994 г. бившата съветска република с население от 9,5 милиона души, омаловажи необходимостта от социално дистанциране и други стъпки срещу вируса. Пиенето на водка, карането на трактор и ходенето на сауна могат да помогнат, каза Лукашенко и бе показан по телевизията как играе хокей и се прегръща с други играчи.

Към момента в Беларус има 2226 регистрирани заразени с коронавируса и 23 починали. След инфектираните са 301 медицински работници. През последното денонощие случаите на зараза са се увеличили с 245, а четирима души са починали. Докато по-голямата част от останалите европейски страни наложиха изолация на населението и отмениха всички публични събития, в Беларус футболното първенство продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръмпези

    31 14 Отговор
    ЛУКАШЕНКО ИЗГЛЕЖДА СИ ПОЗНАВА ХОРАТА..ВОДКА ДО НАСИРАНЕ,ПЪК КАКВОТО САБЯ ПОКАЖЕ...И ТОВА Е ТАКТИКА....
  • 2 вашето мнение

    67 8 Отговор
    Не ги слушай гейропейците пич. Давай в същия дух. Англосаксонската измет е наследственно обременена, генома им е слабичък. Това са подчовеци, измет на земята, тях обикновенна настинка ги тръшка.

    Коментиран от #34

  • 3 ТттТ

    72 2 Отговор
    Незнам за беларусците-ама ако у нас продължи карантината,от пиене ще пукне повече народ от колокото от короновируса.Целият блок ехти всяка вече от веселби и пиянски свади...
  • 4 пройчо

    31 7 Отговор
    Щото пък,лоченето на вино и бира много опази италианци и германци!

    Коментиран от #9, #24

  • 5 за пример сме

    26 3 Отговор
    Само унищожението на икономиката им ще ги спаси от вируса както при нас.
  • 6 Сливи за смет

    47 7 Отговор
    Ето един държавен ръководител, неподдал се на измамата на международната хазарска мафия. Сега всички дружно да го оплюем и смачкаме. Дебилите са най - ценното население. Пълен контрол чрез масов страх и глад. А гладът идва с пълна сила. И тогава какво правим като се изпусне духът от бутилката?! Тези самозабравили се полЮтици ще трябва да плащат с лихвите.
  • 7 Насакото Яката

    38 6 Отговор
    Не можем да сме сигурни в нищо, обаче в скоро време ще видим кой прав, кой крив. Ние сме под карантина, трябва да спазваме стриктно това, защото увеличат ли се болните и починалите, става страшно. Страшно, защото ще удължат карантината. Тогава ще умрем от глад. Проблема е, че даже на 13.05., да ни позволят да работим, никой не може да каже дали тогава няма да дойде пика, защото сега го подтискате изкуственно. И тогава народа ли ще е виновен или тоя измислен генерал. Вече изобщо не му вярвам, защото почват да му помпат рейтинга и да ми го набутват за президент, та се питам как да му вярвам. Дали е там за да се опита да спаси нацията или е там за да може да ни го натресат като избор на Тиквата.
  • 8 Рошко

    13 1 Отговор
    Да ама ще е весело поне, и мисля че пак лъжат, аз си се запаси с едно кашон че
  • 9 Домакин

    19 4 Отговор

    До коментар #4 от "пройчо":

    Бирата не помага срещу вируса, а жабарите не пият вина както ние можем.
  • 10 чернобил онлайн

    12 2 Отговор
    Засега го спира .
  • 11 хахаха

    35 4 Отговор
    там без извънредно положение 23 починали, тука с драконовски мерки - 28 починали...мъ многу страшин тоз вайръс ба! :)))
  • 12 Бойчо

    20 2 Отговор
    Я си пийте, па да става каквото ще

    Коментиран от #32

  • 13 5ко

    29 4 Отговор
    Въпрос с повишена трудност : Драги съфорумци, има ли някой от вас близък човек или роднина, който да е преболедувал, в момента болен или починал от тази "пандемия"? Но без да е имал други тежки заболявания. Много гнило има в тази истерия.

    Коментиран от #17

  • 14 Гост

    22 5 Отговор
    Само някой като Лукашенко може да управи България.
  • 15 Geo

    32 4 Отговор
    2226 регистрирани заразени с коронавируса и 23 починали.

    Е и какво от това - ние като спазваме стриктни мерки колко са починалите. Май повече от тях при 6 милиона население.

    Във Швеция също няма извънредно положение и всичко си работи но политкоректните медии мълчат по въпроса - тролчетата също.

    Мерките с нищо не спират вируса но за сметка на това съсипват икономиката. Накрая пак ще имаме толкова заразени и починали колкото и без извънредно положение само че ще стоим затворени поне половин година а може и цяла - до тогава със сигурност ще има много повече умрели от глад отколкото от корона вирус.

    Коментиран от #18

  • 16 Цункайхуй

    18 4 Отговор
    Само някой като Лукашенко може да управи България.
  • 17 Geo

    28 3 Отговор

    До коментар #13 от "5ко":

    Аз даже не познавам заразен а камо ли починал. Никой не изкарва статистика даже има ли поне един починал само от корона вирус без такива "съпътващи заболявания" като черепно мозъчна травма, рак на белия доб и други от които изобщо не се мре.
  • 18 Насакото Яката

    27 3 Отговор

    До коментар #15 от "Geo":

    Абсолютно вярно!!! Почват да ни вменяват вина, чувствам че умрат ли още стотина души и ще кажат, не спазвате карантината, починалите и заразените са много, хайде удължаваме до 13.06.

    Коментиран от #20

  • 19 Townboy

    28 2 Отговор
    При 1% смъртност да си съсипеш държавата е глупаво. СЗО доказа че е безполезна организация, така че препоръките и не струват.
  • 20 Geo

    22 3 Отговор

    До коментар #18 от "Насакото Яката":

    Не виждаш ли че стъкмистиката всеки ден е една и съща - около 20-30 заразени и 2-3 починали ужким от корона вируса. До кога ще е така - все го чакаме пустия му пик ама все не идва и ако дойде какво ще стане - няма да ни пуснат защото пак защото ужким пак ще се заразим, няма да отворят границите щото ужким пак ще се заразим. Това може да продължи с години.

    Най-добрия вариант е да се предпазят рисковите групи (пенсионери и болни) а останалите да се заразяват и който му е писано да мре но да свършва това безумие (не знам до сега здрав човек да е починал).

    Мънгъров ще излизи много прав но направо го ликвидираха.
  • 21 Хахаха

    20 2 Отговор
    СЗО натиска Беларус и Швеция, защото им бърка далаверката с пандемията, която всъщност е една проста ИНФОДЕМИЯ ....
  • 22 Знаещ

    22 0 Отговор
    Не пускайте фалшиви и нагласени ,удобни на вас новини
    Кога ще кажете защо като умираха по 650 000 души на година от грип и пневмония вие всичко мълчахте
    Продължавайте да психясвате народа и ще видите какво ще стане
  • 23 И те бяха от Империята на злото

    4 22 Отговор
    Беларуси, ру.си, украинци = един дол съветска измет. Мръсни, подли, зли

    Коментиран от #31, #33

  • 24 Джеймс

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "пройчо":

    Бирата ако е пиене и пе.ераса е пу.ка!
  • 25 Беларус

    10 4 Отговор
    Интересно как точно карането на трактор опазва от вируса? Сигурно бабалюгата се чувства некомфортно от друсането и мириса на оборска тор и гледа да избяга...
    Хайде, за водката и сауната може да има нещо вярно.
  • 26 Джоко

    9 0 Отговор
    Това е фалшива новина доктор Собиецки и професор Смирноф доказаха, че Корона е за миене, а не за пиене!
  • 27 Как да затворят?

    21 2 Отговор
    Там Народа го нарича " Батья" - .Бащицата- Татко по нашему.Както българите наричаха Тате- Т.Живков! Разликата между него и Путин,е че в Беларус няма див ,неолиберален капитализъм,с който и Путин все още не може да се справи.Няма Олигарси разполагащи с милиарди на място или в офшорки.Всичко е 100% държавно,във стратегическите производства.Да,има и частници.Но в придружаващи призводства,селско стопанство,живитновъдство и месопреработка,млечни храни.Другото е в държавата,със планова икономика и фиксирани цени ! Той не иска да съсипе икономиката,а от там- да предизвика глад,безработица и рухване на Държавното,социалистическо устройство.Защото това е целта на неолибералите- глобалисти.Изкуствена криза,безработица- глад и бунтове.От там- сценарии тип Хохолска тъпня.Малцина знаят,че Беларус е от 30 години със рестрикции и санкции от щатите,ЕС за много местни производства.Те могат да наводнят половин ЕС със 100% чисти храни.Сметана,сирене,кашкавал млека на ниски цени и супер качество.Техните " БЕЛАЗ -- трактори ,комбайни са равностойни на най добрите свтовни марки.Но с цени 4-5 пъти,не проценти а пъти по евтини.Той в момента е трън в г,за на фарма и банкстерската глобална глутница.Защото Задевеопазването и фармацията е 100% държавна,и самодостъчна,докато в Русия е нашия модел- Частниците над всичко!
  • 28 Майстор Манол

    5 0 Отговор
    Хайде де! Пръскането щяло да го спре, а пиенето, не! Разправяйте ги на баба ми тези.
  • 29 Де Факто

    10 0 Отговор
    Абе и яденето на гоМна от политиците няма да спре вируса, ама те ги ядат. :-)
  • 30 Гого

    11 0 Отговор
    Що винаги някой трябва дава насока на оная работа на някой друг? Имат си гави на раменете, могат да измислят как да се справят, да се оправят. Аман от такива дето дават насоки за живота.
  • 31 МАНАФА

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "И те бяха от Империята на злото":

    Трай евроГЕЙски МАЗЕН ПЕЕЕЕЕРАСИНО....хахахаха.
  • 32 Пройчо

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бойчо":

    А наздраве. :-) И много по-здрави на щаба на "ген". МИНЕТчийски. :-)
  • 33 0000

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "И те бяха от Империята на злото":

    Абе и тука не сме по-различни
  • 34 Нашето мнение

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "вашето мнение":

    Е че си пълна отрепка
  • 35 Бесния язовец Borislav Popov

    1 1 Отговор
    Да минават на бойряшник тогава!
  • 36 Генчо

    0 4 Отговор
    Момчета в Москвееее линейките чакат по 15 часа да фанат ред!!!!! мъже по на средна възраст 40 са в тях. Давайте още ми пишете колко са велики@!!!!!!!!!!
  • 37 Георги

    2 6 Отговор
    Тоз би рекорда на бойко управлявал от 94.Ей дърти комуняги като умрете всичките от онова време светът ще си отдъхне.