Last news in Fakti

13 Април, 2020 07:54 3 210 12

Унгария: Ще отменим извънредното положение, когато изчезне заплахата

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • юдит варга

Правим само това, което правят всички в Европа

Унгария: Ще отменим извънредното положение, когато изчезне заплахата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгарската министърка на правосъдието Юдит Варга отхвърли обвиненията на Брюксел, че Будапеща използва пандемията, за да ограничи правата на гражданите и да увеличи влиянието на премиера Виктор Орбан, предаде ТАСС.

"Извънредното положение ще бъде отменено, когато вече няма опасност", увери Варга в публикувано вчера интервю за германския в. "Велт". "Това е обективен критерий", подчерта тя. Според министърката, кога ще приключи пандемията и няма да има необходимост от въведените мерки не се решава в Унгария, но ще бъде очевидно в международен план, предава БТА.

"Унгария прави само това, което правят всички в Европа", добави Варга и обеща, че "ще отменим извънредното положение не по-рано и не по-късно от необходимото".

В средата на миналия месец Унгария въведе извънредно положение с цел борба с пандемията, предизвикана от коронавируса. Страната затвори границите си, забрани масовите събирания и ограничи работното време на ресторантите. Освен това властите обявиха мораториум върху плащането на кредитите до края на годината и освободиха предприятията от сектора на услугите от данък върху работната заплата.

На 30 март унгарският парламент предостави извънредни правомощия над премиера Виктор Орбан за борба срещу разпространението на коронавируса. Решението беше подложено на остри критики в ЕС, припомня ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Отговорът

    2 3 Отговор
    ѝ е едно голямо НИЩО !
  • 3 наденаха ни хомота

    2 0 Отговор
    И ние така, след 45г
  • 4 Реалност

    16 3 Отговор
    "Cтрaнaтa зaтвoри грaницитe cи, зaбрaни мacoвитe cъбирaния и oгрaничи рaбoтнoтo врeмe нa рecтoрaнтитe. Ocвeн тoвa влacтитe oбявихa мoрaтoриум върху плaщaнeтo нa крeдититe дo крaя нa гoдинaтa и ocвoбoдихa прeдприятиятa oт ceктoрa нa уcлугитe oт дaнък върху рaбoтнaтa зaплaтa."...че то при нас е в пъти по зле, щом това го считат за диктатура значи в България си е направо геноцид
  • 5 Значи никога

    6 0 Отговор
    Така ше е до края на светааа
  • 6 Нова

    9 1 Отговор
    А Орбан дали е непрекъснато на турнета да наглежда стадото или се лее от телевизиония екран. А с хвалбите как е?
  • 7 Нона???

    9 2 Отговор
    Знаем,че Орбан е трън в очите на Евразийския съюз,защото мисли за собствения си народ,защото си има собствено мнение и държи на него и не лиже задниците на соросоидите,за разлика от българските политици.

    Коментиран от #9

  • 8 HohoBoho

    2 5 Отговор
    Тия съвсем се оляха. Какво значи да изчезне заплахата? Да изчезне вирусът? Да има ваксина?
    Вирусът ще се разхожда по света повече от година и ваксина също ще има след година и нещо. До тогава да живее диктатурата ...после ще измислят друга заплаха

    Коментиран от #11

  • 9 Нова

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Нона???":

    Бъркате! Не в Евразийски, а европейски съюз.
  • 10 ЕС Чиновници

    11 0 Отговор
    ЕС няма други наложителни проблеми освен да порицава Унгария, явно. Чиновниците на ЕС се стараят да не допуснат някоя държава да излезе от зоната на техните мантри и заклинания, и да вземе да се откачи от "семейството". Както Великобртания! Никой не трябва да им противоречи и нарушава високо платения им комфорт.
  • 11 Къде - къде

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "HohoBoho":

    щяхме да сме по-добре, ако имаше и един Орбан в България! А то тук само кражби, калинки и идиотски ограничения.

    Коментиран от #12

  • 12 HohoBoho

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Къде - къде":

    Да, ама си нямаме затова ме ужасява мисълта това да не се случи и тука.
    - и там това не е редно май, но щом им харесва...