Last news in Fakti

15 Април, 2020 12:33 8 563 19

Актриса, преборила COVID: Хлорохинът има силни странични ефекти

  • рита уилсън-
  • хлорохин-
  • коронавирус-
  • малария-
  • лекарство-
  • сащ-
  • актриса

Постоянно ми се гадеше, имах световъртеж, разказа актрисата

Актриса, преборила COVID: Хлорохинът има силни странични ефекти - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американската актриса Рита Уилсън разкри в интервю, че по време на лечението ѝ от COVID-19 е приемала лекарството хлорохин и е получила силни странични ефекти от него, предаде Sky News.

Рита Уилсън и съпругът ѝ, актьорът Том Ханкс, бяха хоспитализирани в Австралия в началото март, след като дадоха положителни проби за заболяването. По думите на актрисата и певица Ханкс е имал по-леки симптоми. Актрисата е вдигнала температура от 39 градуса на деветия ден след положителния тест.

"Известно ми е, че хората говорят за това лекарство. Аз лично мога да кажа, че не знам дали медикаментът е подействал или просто е дошло времето треската ми да премине. Тя наистина отмина, но хлорохинът имаше ужасни странични ефекти. Постоянно ми се гадеше, имах световъртеж, не можех да ходя, усещах мускулите си твърде слаби. Мисля, че хората трябва да бъдат много внимателни с това лекарство", споделя Рита Уилсън.

Евтиният медикамент и по-слабо токсичното му производно хидроксихлорохин са възхвалявани от президента на САЩ Доналд Тръмп в борбата срещу коронавируса, въпреки че още не са утвърдени като лечение за причиняваната от него болест COVID-19. Лекарството се е използвало за лечение на малария.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    13 6 Отговор
    То това е от болестта бре, другото е от белото
  • 2 Лудия касапин

    22 8 Отговор
    Ама оздравя, нали? Има хора, които не са с вашия социален статус, тежко болни са и не могат да се доберат до това лекарство, защото просто не са Том Ханкс или Кирил Домусчиев. Ако знаеш, че ще оцелееш мисля, че страничните ефекти ще ги преглътнеш някак си.

    Коментиран от #3

  • 3 Хрис8525

    7 11 Отговор

    До коментар #2 от "Лудия касапин":

    Ами ако имаше акъл и вместо да изпиваш и да пръскаш по жени париците, ги беше събирал и инвестирал, сега и за теб може да има Хлорохин. Няма равенство. Това и пършивите комунисти го разбраха и бастисаха идеята. Хем мърмориш срещу всичко, хем не искаш да плащаш данъци, хем искаш държавата да ти осигури най-доброто. Е не може... и душата в рая.

    Коментиран от #6, #8, #10

  • 4 Рошко

    1 2 Отговор
    За ботокс и силикона ли, а дано тогава
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 666

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хрис8525":

    аз , като плащам - какво от това , примерите са навсякъде
  • 7 МОРЯКА ОТ БУРГАС

    13 5 Отговор
    хинина е ефтин и за това го оплюват с платени статии. ФАРМАЦЕФТИЧНАТА МАФИЯ КАЗВА - ЩОМ Е ЕФТИНО ЗНАЧИ Е ВРЕДНО.КОЛКО ХАПЧИТА СЪМ ИЗПИЛ ПРОТИВ МАЛАРИЯ НА ХИНИНОВА ОСНОВА И КОЛКО АНАЛГИН ХИНИН СЪМ ИЗПИЛ ПО БАЙ ТОШОВО ВРЕМЕ. НИКОГА НЕ СЪМ ИМАЛ ТАКИВА ЛЪЖЛИВИ ОПЛАКВАНИЯ. ЛЪЖЛИВА ПЛАТЕНА СТАТИЯ ЗА ВЪЗДЕЙСТВИЕ.

    Коментиран от #9

  • 8 ГОСТ 1

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хрис8525":

    Ти явно не си добре с акъла.Кой говори за комунизъм за равенство за плащане или неплащане на данъци?Коментара на "Лудия касапин" е абсолютно точен а ти върви в ада,ако искаш или на май...та си.
  • 9 Не си прав

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "МОРЯКА ОТ БУРГАС":

    При теб хининът не е имал тежки странични ефекти, защото си повече килограми, не като тази жена и второ - имаш поначало здрав черен дроб. Аз пък съм виждал хора, които са починали от по- големи дози хинин, приемани срещу малария. Хининът е токсичен за ч. дроб. Може да се ползва с повишено внимание. Статията е вярна.

    Коментиран от #11

  • 10 Лудия касапин

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хрис8525":

    Първо не говоря за себе си, по света има над един милион заразени на които им трябва това лекарство, но понеже не са холивудски звезди, политици или други famous people за тях се намира трудно и са обречени, а тя седнала да се оплаква от страничните ефекти. Второ пари по женици не пръскам, защото си имам семейство. Трето данъците си ги плащам редовно, има си място на което може да бъде лесно проверено, ако те интересува толкова. Това, че някой не плаща данъци, а иска само от държавата е присъщо за една малцинствена група, към която за щастие не предналежа. И четвърто Христинче, не, че съм длъжен да ти давам обяснения, но от 8 год. инвестирам пасивно в доверителни фондове, а от 4 имам собствено портфолио с акции, които ми носят доволна сума дивиденти. Така, че акъли ръси някъде другаде и на някой друг.
  • 11 МОРЯКА ОТ БУРГАС

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Не си прав":

    КЪДЕ СИ ВИЖДАЛ БЕ ПУНТА МАРА КАТО В БЪЛХАРИЯ НЯМА МАЛАРИЯ. НА КОРАБИТЕ ВСИЧКИ МОРЯЦИ ПИЯТ ПРОТИВ МАЛАРИЯ ПРОФИЛАКТИЧНО БЕЗ ДА СА БОЛНИ. ИМАМ СПОМЕН ЧЕ ЗА ПРИСТАНИЩЕ В ТУРЦИЯ НИ ДАВАХА ХИНИН. И ДА НЕ СИ ОТ ТИЯ ДЕТО РАЗПРОСТРАНЯВАТ СКЪПИ И ПРЕ СКЪПИ МАФИОТСКИ ЛЕКАРСТВА КОИТО НЕ ЛЕКУВАТ А ПРИКРИВАТ ПСИМТОМИТЕ. ВИЖДАЛ ТОЙ. ТИ ГУЗА СИ БЕЗ ОГЛЕДАЛО НЕМОЖЕШ ДА ВИДИШ.

    Коментиран от #12

  • 12 Брей брей

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "МОРЯКА ОТ БУРГАС":

    Много си серт. Провери си черния дроб. Успех.

    Коментиран от #13, #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ШВЕПС И ТОНИК

    4 3 Отговор
    ЕЙ ОЛИТА НИЕ ОТ ШВЕПС КАТО СЛАГАМЕ ХИНИН В ТОНИКА ДА НЕ БИ ДА ВИ ТРОВИМЕ БРЕ ОЛИТА? НАЙ-ОБИЧАМ ШВЕПС ТОНИК С МНОГО ХИНИН И ДЖИН .

    Коментиран от #16

  • 15 888

    6 3 Отговор
    А черните тупалки 25см имаха ли странични ефекти дет ги поемаше по америка или нищо особенно
  • 16 Парацелз

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "ШВЕПС И ТОНИК":

    Не знам дали подозираш, но..." Дозата прави и отровата, и лекарството."
  • 17 ШВЕПС И ТОНИК

    0 0 Отговор
    екзакт право в десятката.искам си аналгин-хинина.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Споко

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Брей брей":

    Черният дроб се уврежда къде-къде повече от твърд алкохол или от жълтеница...
    На корабите се дава профилактично по една таблетка седмично при плаване към район с малария. По време на престоя в района с малария дозата се удвоява.
    Схемата на лечение на covid-19 е 4 таблетки дневно, което все пак е прекомерно висока доза.