Last news in Fakti

15 Април, 2020 12:15 2 558 3

99-годишен военен ветеран победи Covid-19

  • бразилия-
  • жаир болсонаро-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Бразилия е най-тежко засегнатата страна в Латинска Америка, като досега има 1532 починали и над 25 хиляди потвърдени случаи

99-годишен военен ветеран победи Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ветеран от Втората световна война на 99 години в Бразилия бе изписан от болница с военни почести, след като се възстанови от коронавируса, предаде АФП.

Старши лейтенант Ернандо Пивета, който служил в бразилската артилерия в Африка през войната, напусна военната болница в столицата на Бразилия, съпроводен от духова музика и аплодисменти.

„Това беше огромна битка за мен, по-голяма от войната. На война те убиват или оцеляваш. Сега трябва да се бориш, за да живееш и да излезеш победител в тази битка“, каза Пивета, който изкара 8 дни в болницата.

Той служил в 4-ти артилерийски полк на бразилската армия, малко след като страната влиза във Втората световна война на страната на Съюзниците. Връща се с полка в родината, за да защитава Бразилия от инвазия на Оста, която така и не се случва.

„Той спечели още една битка, този път срещу новия коронавирус“, се посочва в изявление на бразилските военни. В него се отбелязва, че Пивета е изписан на 75-ата годишнина от успешната бразилска военна кампания в Монтезе, Италия.

Бразилия е най-тежко засегнатата страна в Латинска Америка от Covid-19, като досега има 1532 починали и над 25 хиляди потвърдени случаи.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От метрото

    5 1 Отговор
    104 годишна баба преброила вируса... Пенсионния фонд ще обжалва пред върховния съд 😭😭😭
  • 2 дядка лъжец

    4 2 Отговор
    Тия бразилия сигурно са имали двама войника през ВСВ и тоя лъжец е бил един от тях.
  • 3 св Лазар е единствения истински доктор

    2 1 Отговор
    Ей това медиците ще са новите вещери. Инквизицията ще ги люби много след патакламата.