Last news in Fakti

15 Април, 2020 14:56 2 807 12

ЕС представи пътна карта за изход от карантината

  • ес-
  • ек-
  • урсула фон дер лaйен-
  • шарл мишел-
  • карантина

Това не е сигнал, че изолационните мерки могат да бъдат вдигнати още в този момент

ЕС представи пътна карта за изход от карантината - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел представиха пътна карта за изход от карантината.

Фон дер Лайен заяви, че вдигането на ограничителните мерки се базира на три основни предварителни условия. Първото е да има изключително ясен епидемиологичен показател за сериозен спад на заразата с коронавирус за устойчив период от време. Вторият е наличието на достатъчен капацитет в системата на здравеопазването. Тя уточни, че това не се отнася само за заразените с Covid-19, а също и за хронично болните и други остри заболявания. Третият е достатъчно възможности за наблюдение под формата на тестове в широк мащаб.

Специално за пътната карта Фон дер Лайен подчерта:

„Това не е сигнал, че карантинните мерки могат да бъдат вдигнати още в този момент. Картата цели да даде рамка за решенията, които страните-членки ще вземат. В общ план, ние препоръчваме поетапен подход. Всяко действие трябва да се наблюдава продължително - дали вирусът отново бележи бум или разпространението му под определен праг остава стабилно“.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел очерта 4 основни стълба в пост пандемичния период. Два от тях са пълното възстановяване на Общия пазар и външната дейност на ЕС. Като пример той даде разпространението на ваксината в цял свят, след като тя бъде получена.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    8 15 Отговор
    ЕС ще излезе още по силен и единен от кризата

    Коментиран от #10

  • 2 Гей Билтс

    11 1 Отговор
    Пътната карта е ясна още 1970г и Адженда 2021 - депопулация, зелени райони, разселване, край на депозитите и кредити, начало на купоните (не става на въпросс за парти)
  • 3 Да ама

    10 5 Отговор
    Пьтната карта я видяхме последният месец! Тотален крах на здравната система! Пьтят на ЕС минава през Москва!
  • 4 Поетапен

    9 0 Отговор
    подход , който може да приключи......някога !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мишел дьо Булгари

    4 0 Отговор
    Пътна карта, Пътна, пътна карта, и стигнахме до кривите краставици и търговските тайни на договорите, които идеолна се вписват в очите на овцата с маска на Йосиф Раденков от квартал Лагера.

    Иронията на Йосиф беше покъртителна, но малка хора я разбраха!
  • 7 1-2-3

    5 0 Отговор
    Второто и третото ги нямахме. Значи доживотна карантина.
  • 8 прррц

    2 0 Отговор
    От Разпети петък до понеделник няма да се излиза от областните градове, заяви премиерът

    Коментиран от #11

  • 9 Бай Манчо

    2 0 Отговор
    Никакво адекватно решение до момента - само пожелания и обещания за едни млрд. които в нашият случай ще бъдат откраднати най-брутално - поне се видя , че ЕС е напълно неподготвен за подобни ситуации , а ако има нещо по сериозно чантаджиите и джендърите от брюксел ще се разбягат като пилци и подобно на перчема и онзи гламавият от лондон ще търсят да обвинят и нападнат някой .
  • 10 Той

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил":

    ....каза Виктор Орбан !
  • 11 жътдиттфцфъул

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "прррц":

    Нямат такъв ресурс.Има и черни пътища по които се напускат градовете.Желание като имаш,начин има.Живея в областен град.Всеки ден се разхождам по три часа навън.Полицаи не срещам.Заети са да охраняват измислени КППта,болници и да се мотат в паркове и гори.Сега е рай за престъпници.Банки и магазини се пазят от дядки с наднормено тегло,и на заплата под минималната.Не вярвам да рискуват живота си срещу мародери.
  • 12 пипо

    0 0 Отговор
    Свободата , винаги е изисквала масова мобилизация и кръв. Уппавлява-щите доброволно няма да се откажат от извънредното положение.Гответе се за кръводаряване , иначе социална изолациая докато сте живи.