Last news in Fakti

16 Април, 2020 15:06 5 311 34

Критични седмици за Европа, заразените достигат милион

  • европа-
  • сзо-
  • световна здравна организация-
  • коронавирус-
  • ковид-19

84 000 души на Стария континент са починали от настоящата вирусна пандемия

Критични седмици за Европа, заразените достигат милион - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В момента Европа е изправена пред бурята на пандемията Covid-19, като броят на случаите на заразени достига милион, заяви европейският регионален директор на Световната здравна организация (СЗО), съобщава Ройтерс.

"През последните 10 дни броят на случаите, докладвани в Европа, почти се е удвоил до близо 1 милион", посочи Ханс Клуге от СЗО пред журналисти в онлайн брифинг.

Това означава, че около 50% от глобалното бреме на Covid-19 е в Европа, каза той и добави, че повече от 84 000 души в Европа са починали от настоящата вирусна пандемия.

"Бурните облаци на тази пандемия все още са силно надвиснали над европейския регион", предупреди той. Според него, докато някои държави навлизат в период, в който може би ще могат постепенно да облекчат наложените строги ограничения, "няма бърз път за връщане към нормалността".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 поставя се в главния мозък

    15 8 Отговор
    Айде вадете я тая ваксина, че се не трае вече.
  • 2 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    9 11 Отговор
    Чети българино,не гледай така тъпо

    Коментиран от #5

  • 3 Към СЗО

    25 1 Отговор
    По-полека че да не ви спрат и от Европа кранчето!Аман от калинки!Да бяхте давали акъл когато имаше смисъл!

    Коментиран от #10

  • 4 В Америка

    19 3 Отговор
    президентът Тръмп съобщи че е минал пика на епидемията. У нас кой ще го съобщи?

    Коментиран от #6

  • 5 Рон Джереми

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ":

    Не е "тъпо"а по Премиерски!
  • 6 часова разлика

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "В Америка":

    Чакаме официалния превод от Козляк.
  • 7 Мижи да те лажем

    5 1 Отговор
    Ниц па боц
  • 8 Антисоциалист

    15 3 Отговор
    Господа, г-н Ханс Клуге лъже.

    Cтaтиcтикaтa на същата тази СЗО по години и страни пoкaзвa за последните 10 години, в сравнение със сегашната:

    - в нитo eднa cтрaнa нямa увeличeниe нa cмъртнocттa и нa зaбoлeвaeмocттa oт вируcни зaрaзи;
    - нямa увeличeниe нa вируcoнocитeлcтвoтo, a чecтo e и тoчнo oбрaтнoтo;
    - ceгaшният "кoрoнa вируc" e пo-мaлкo врeдeн oт дoceгaшнитe грипни вируcи и лeчeниeтo нe ce рaзличaвa c нищo;
    Следователно:

    - нямa нитo eпидeмия, нитo пaндeмия.
    - сега г-дата от СЗО лъжат по заповед или по своя воля.

    Да им напомним на г-ха и г-дата от СЗО, че лъжата им е престъпление срещу Човечеството. За това ще има съд, какъвто през миналия век е имало в Нюремберг. Присъдите за подобното, подобно ще са подобни.

    Коментиран от #23

  • 9 Eleonora

    15 2 Отговор
    Пак според СЗО от сезонния грип има worldwide годишно 1 млрд.заразени, от тях 3 млн.- 5 млн.тежки случаи и 250.000 до 650.000 годишно починали. Данните(пак според СЗО) за починали от сезонен грип за периода 01.01- 05.04.20 са 127.621. Странно...., що досега е нямало такава истерия и такива мерки(както при корона- вируса), както и ежедневно броене на жертвите и медиална презентност(на каквато се наслаждава корона- вируса) и за сезонния грип, вземащ такъв брой(който въобще не е за пренебрегване) човешки животи годишно.....!?!?!?

    Коментиран от #12, #22, #25, #27

  • 10 НЕКА

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Към СЗО":

    Това да се случи.Големи русофили голяма чудесия ,забравиха как се молиха куцо,сляпо и сакато България да влезе в ЕС.Сега само л**на серът и ругаят.М**ни **мунисти
  • 11 зжцв

    16 1 Отговор
    няма катастрофи, самоубийства, инфаркти, рак, спин няма даже умрели от тютюнопушене... даже от естествена смърт няма. само един вирус остана!?
  • 12 прррц

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "Eleonora":

    сега има защото печатниците за пари напечатаха много и трябва да се оправдае финансовата криза...

    Коментиран от #15

  • 13 Гост

    13 0 Отговор
    Айде пак почна обльчването....:)
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Eleonora

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "прррц":

    Да, системния колапс на финансовата система, за който колапс е много удобно чрез корона- вируса да не бъде търсена отговорност на отговорните, а вината за него да бъде прехвърлена на вируса, а истински виновните просто излизат с "чисти ръце".....,перфектна инсценировка....

    Коментиран от #17

  • 16 Бил Гейтс

    6 1 Отговор
    Ще отслабите мерките, когато ви кажем АЗ и СЗО!!! В момента тече важен експеримент какво ще се случи с хората и икономиките за който съм пръснал сума ти пари. Имайте търпение
  • 17 Bat Sande

    10 2 Отговор

    До коментар #15 от "Eleonora":

    Ако знаеш колко си права...ще се уплашиш.

    Коментиран от #33

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 HohoBoho

    4 1 Отговор
    Това е вчерашната препоръка на СЗО:
    СЗО с призив за вдигане на ограниченията

    Коментиран от #21

  • 21 Госあ

    0 5 Отговор

    До коментар #20 от "HohoBoho":

    Така ли бе тъпан ?
  • 22 Госあ

    0 6 Отговор

    До коментар #9 от "Eleonora":

    Що се излагаш ? САРС: 8439 случая, 812 починали ; МЕРС: 2519 случая, 866 починали; КОВИД: 2 075 528 случая, 134 286 починали до днес
    Не виждаш разлика или ?

    Коментиран от #29

  • 23 Госあ

    0 5 Отговор

    До коментар #8 от "Антисоциалист":

    Кръчмата ти нема отвори скоро, фалираш. Стига квичал.
  • 24 Госあ

    0 5 Отговор
    Още нещо да анализирате : сащ -население около 380 000; смъртни случаи - 33 400, ЕС - население около 500 000 ; 80 000, Китай - над милиард ;3500
  • 25 Госあ

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Eleonora":

    За сезонния грип- 2018 -2019; 34 000 души. Има ваксини и Тамифлу. Но умниците не искат да то пият и да се ваксинират.
  • 26 Госあ

    0 6 Отговор
    В момента в който се одобри окончателно някой препарат. Ще паднат ограниченията. На мен ми се иска обаче да се помотаят още малко, за да фалират повече търговци. Пък после, който иска да се лекува, който иска да умира...
  • 27 Госあ

    0 6 Отговор

    До коментар #9 от "Eleonora":

    Освен това, ако се заразят 1млрд човека, умрелите, ще бъдат 6 000 000. Затова се вземат тези мерки. А това не е трудно (да се заразят ), защото репродуктивното число на короната е 3х по високо от това на сезонния грип. Та тези три неща налагат различните мерки - 10х по висока смъртност, 3х високо репродуктивно число и липса на официално одобрени препарати или ваксина.
  • 28 хахаха

    3 0 Отговор
    СЗО май са забравили какво им се случи преди 10 години заради тъй наречената пандемия от свински грип...да не се случи и тая същото...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 чети

    3 1 Отговор
    Пандемията от свински грип е била преувеличена, реши днес Парламентарната асамблея на Съвета на Европа след като се запозна с доказателствата, събрани от здравната си комисия. Според парламентаристите действията на Световната здравна организация, Евросъюза и националните правителства са довели до големи разхищения на пари и са породили страхове у хората.

    Освен това парламентаристите са установили "големи пропуски" в прозрачността на взимане на решения за пандемията. От ПАСЕ не крият подозренията си, че фармацевтичната индустрия е оказала натиск за взимането на решенията за преувеличаване на опасността от пандемия.

    В документа на ПАСЕ се казва, че има изобилни доказателства, че сериозността на пандемията е била доста преувеличена от СЗО и това е довело до неоснователно преразглеждане на приоритетите на общественото здравеопазването. Подкопаното доверие към съветите, давани в подобни случаи, може да окаже катастрофално въздействие в случай на бъдеща остра пандемия, твърдят те. ПАСЕ призова за по-голяма прозрачност и по-добро ръководство в здравеопазването, както и за защита срещу нередно влияние на прикрити интереси. Тя препоръча да бъде създаден държавен фонд в подкрепа на независими проучвания, опити и експертни съвети.

    Коментиран от #31

  • 31 хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "чети":

    май и тая година ПАСЕ ще реши същото по отношение на СЗО
  • 32 Нона???

    3 0 Отговор
    В СЗО работят едни задрямали чиновничета,които гледат само да си гушнат заплатките и никаква отговорност,никакви дейности.Заслужават Тръмп да спре кранчето.Същото трябва да направи и Европейски ят съюз.
  • 33 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Bat Sande":

    Единствената конспирация е бавната,тромава система в ЕС и множеството калинки в нея. Простата причина за всички над 80 000 жертви досега,защото определено ще бъдат повече, а без карантината щяха да бъдат много стотици хиляди, е липсата на всякакъв производствен капацитет. Освен тромавата работа на калинките. Но нека погледнем малко и от добрата страна, планетата се поизчисти съвсем малко, а също се надявам и малко от малко паразитния малък и среден бизнес също да се поизчисти.
  • 34 Тоте

    2 0 Отговор
    Тази статистика е долнопробна манипулация.Ако се направи подробно разследване,ще се установи,че няма починал от корона вирус.Вече за никой не е тайна,че се усвояват много пари.Борисов взе идеята за хладилните камиони с трупове от САЩ,което беше чиста доза манипулация над американците и много повярваха,но така и не видяха някой да товари трупове в хладилните ремаркета на улица в Ню Йорк по простата причина,че тези ремаркета не бяха за тази цел.Човешката простотия е безгранична