Last news in Fakti

17 Април, 2020 08:47 1 743 4

Дипломатически коридор от Косово за български футболист

  • футбол-
  • косово-
  • българи-
  • коронавирус-
  • covid-19

Прищина въведе драконовски мерки, за да ограничи разпространението на коронавируса

Дипломатически коридор от Косово за български футболист - 1
Снимка: БГНЕС

Българският защитник на Флямуртари (Прищина) Любомир Гуцев се прибра от Косово в родината с осигурен дипломатически коридор и благодарение най-вече на Посолството на Република България в столицата на най-младата балканска държава.

Косово въведе драконовски мерки, за да ограничи разпространението на коронавируса. От вторник правителството на страната позволява на гражданите си да напускат жилището само за 90 минути на ден и то по един член от семейството. Причината за затягане на ограничителните мерки е заради очакванията на властите за значително нарастване на случаите на заразени с коронавирус през следващите седмици.

Това принуди Гуцев да опита да се върне в България, но това нямаше да се осъществи без неоценимата помощ на българската дипломатическа мисия. Коридорът означаваше гарантирано и безпрепятствено преминаване през територията на двете страни от Западните Балкани.
"Искам да благодаря на целия дипломатически екип на нашата страна в Прищина и най-вече на съветникът Стойко Йорданов, който свърши огромна работа, помогна ни да организираме цялото пътуване, съпроводи ни до границата със Северна Македония.

След това през цялото пътуване до българска територия не спря да се интересува как се придвижваме", разказа за БТА Любомир Гуцев.
"Вече минахме задължителните тестове за COVID-19 и сега ще изчакаме да мине 14-дневната карантина у дома. Поддържам връзка с директора на клуба Арбнор Морина, чакаме да видим акк ще се развие ситуацията.

Извънредното положение в Косово е до 3 май, няма да има тренировки, никаква активност. Досега тренирахме на групи по 6 футболисти, а последните дни по двама. Сега ще работим по индивидуална програма, която е свалена с телефоните на всеки от нас", разказва още защитникът.

Гуцев отиде при "червено-черните" от Прищина тази зима, когато тимът беше застрашен от изпадане. Но след няколко важни победи Флямуртари се измъкна от трудната позиция. Единственият български представител в косовското първенство вкара решителен гол за победата с 4:3 над директния съперник Трепча'89.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гришата с русите мустаци

    4 0 Отговор
    Всичко намирисва вече на Световна Полицейска Диктатура! Правителствата се управляват от полицейските структори във всяка една страна и правят каквото им се диктува! Явно армиите са поставени в положение партер при това положение и би било добре поне една от световните армии, да даде отпор и начало на ''войната'' срещу полицейщината....Вирусът вече се досещате от кои структори е създаден...дoceщaтe ce и кoи щe бъдaт имунизирaни първи...
  • 2 случаен

    3 1 Отговор
    ами футболист,слабоста на винету,що няма бг.футболист направил дарение
  • 3 1334

    2 1 Отговор
    Боли ме дедоеия
  • 4 Държавата

    1 0 Отговор
    явно прави всичко възможно да докара в страната колкото може повече рискови граждани, докато живеещите тук са затворени по домовете си. Налудна работа.