Last news in Fakti

19 Април, 2020 13:20 21 958 176

Картър към Тръмп: Китай не е похарчил нито цент за война, а ние воюваме непрекъснато

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • джими картър-
  • коронавирус-
  • пандемия
Картър към Тръмп: Китай не е похарчил нито цент за война, а ние воюваме непрекъснато - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

„Знаете ли колко пъти Китай е воювал от 1979 г. досега? Николко. А ние сме постоянно във война“, казва Джими Картър, цитиран от "Нюзуийк". Той допълва, че САЩ са се радвали едва на 16 години мирен живот в своята 242-годишна история, което превръща страната в „най-военнолюбивата нация в историята на света.“

Бившият американски президент Джими Картър сподели пред църковното си паство, че е говорил по телефона с президента Доналд Тръмп относно Китай. Според Картър Тръмп бил притеснен, че Пекин изпреварва своите глобални съперници.

Според Ема Хърт, репортер на Националното обществено радио в Атланта, Картър е разказал за разговора си с настоящия президент по време на редовното съботно събиране в баптистката църква Мараната близо до дома му в Плейнс, Джордия.

94-годишният Картър споделя, че Тръмп бил притеснен, защото „Китай вече ни изпреварва“, и отбелязва, че президентът е прав. Картър споделил пред своята конгрегация, че Тръмп е обезпокоен от нарастващата икономическа сила на Китай.

"Икономическите модели показват, че Китай ще бъде най-силната икономика в света и ще надмине САЩ през 2030 г., а много експерти казват, че вече живеем в период, който може да бъде наречен „Китайският век“, споделя Джими Картър и добавя, че самият той не се страхува от такъв период, „но това явно тревожи президента Тръмп".

Картър, който нормализира дипломатическите отношения между Вашингтон и Пекин през 1979 г, смята, че китайският главоломен напредък е обоснован от разумни инвестиции и траен мир.

„Знаете ли колко пъти Китай е воювал от 1979 г. досега? Николко. А ние сме постоянно във война“, казва Джими Картър. Той допълва, че САЩ са се радвали едва на 16 години мирен живот в своята 242-годишна история, което превръща страната в „най-военнолюбивата нация в историята на света“. И това се дължи на факта, че „Америка е склонна да налага на други държави своите принципи", допълва Картър.

"Междувременно, преимуществата на живота в Китай без войни са просто очевидни - докато в Китай има близо 30 хил. км скоростна железница, САЩ са похарчили около 3 трилиона долара само за въоръжаване. Китай не е похарчил нито цент за война, затова те са пред нас почти във всякоедно отношение. Мисля, че ако бяхме вложили тези 3 трилиона в инфраструктура, щяха да ни се върнат поне два. Щяхме да имаме високоскоростна железница, щяхме да ползваме мостове, които не се срутват, и добре поддържани пътища. Образователната ни система щеше да е толкова добра, колкото тази на Южна Корея или Хонконг“, казва още Картър пред своята конгрегация и завършва:

„Не сравнявам нашата страна с Китай в отрицателен контекст. Отбелязах всички тези неща, само защото проведох телефонен разговор по темата миналата вечер.“

Администрацията на Тръмп продължава да е заложник на скъпа търговска война с Китай, макар че финансовият министър Стив Манучин съобщи преди няколко дни, че краят е близо: „Обнадеждени сме, че приближаваме финалното разрешение на темите, които обсъждаме“.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 107 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SARS

    89 5 Отговор
    Може всички политици да говорят за дигитална свързаност, но никой не иска дигитално гласуване
  • 2 Последния софиянец

    273 10 Отговор
    Китайците не ги мързи да работят. А янките живеят само от грабеж. Американската мечта е : Избий аборигените и после хвани негрите и китайците да ти бачкат.
  • 3 прррц

    247 15 Отговор
    Китай отдавна е задминал Америка. просто американците не го признават...

    Коментиран от #20, #164

  • 4 Townboy

    237 7 Отговор
    Цял свят мразят външната политика на агресора САЩ. Сега да кажат коя от техните агенции пуснаха тоя гаден бацил а не да го приписват на Китай и да подпалят трета световна война.

    Коментиран от #175, #176

  • 5 Това е

    127 12 Отговор
    Най-добрият Президент! ❤️

    Коментиран от #23

  • 6 Тиберий

    159 4 Отговор
    Бъди благословен Джими за мен ти си най успешния американски президент
  • 7 НЕ ВОЮВАТЕ

    115 5 Отговор
    САМО УБИВАТЕ
  • 8 вашето мнение

    96 14 Отговор
    Точно заради това Картъре заслужавате сега да мрете като мухи, до последния жив американец. На никого няма да липсвате.
  • 9 Абориген БГ

    96 3 Отговор
    Има един интересен случай с Картър.
    Решава да прави реформа в една сфера (елитите го предупреждават, да не я прави), в деня минути преди да я оповести, 2 полицая от охраната хващат 2-ма латиноси, които открито признават, че искат да убият Картър.
    Пред полицията казват, че единият се казва : Лий, а другият твърди, че се казва: Харви.
    Картър разбира намека и отказва пресконференцията.

    Година след това Картър търси полицаите и арестуваните - мистериозно не фигурират - никъде!!!

    Коментиран от #146

  • 10 цербер

    165 5 Отговор
    "CAЩ ca ce рaдвaли eдвa нa 16 гoдини мирeн живoт в cвoятa 242-гoдишнa иcтoрия, кoeтo прeвръщa cтрaнaтa в „нaй-вoeннoлюбивaтa нaция в иcтoриятa нa cвeтa.“ ИСТИНАТА.

    Коментиран от #43

  • 11 Бачо Киро

    151 4 Отговор
    Не Джими, не сте във война. На никого нямате гащите да ОБЯВИТЕ война. Вие все "освобождавате" разни страни от третия свят, стига да имат ресурси естествено. Без налагането на вашите "възгледи" от армията щяхте да сте фалирали и да ядете изпражнения от земята, ако има такива естествено. Не заради друго, а защото определени кръгове в САЩ искат да прибират определени суми всяка година. Реално ако не давахте стотици милиарди за издръжка на армията, демек да пълните джобовете на определени фирми, нямаше и да има нужда от толкова глупости по света, но едни хора нямаше да имат печалба и начин за налагане на интереси по различни точки по света.
  • 12 На Сакото Яката

    152 4 Отговор
    За да воювате трябва да сте обявили война на някоя държава. А последната държава на която сте обявили война е Япония. Всичко след това е ГРАБЕЖ. Даже и с Виет Нам не сте обявили война. А имате 187 АГРЕСИИ в независими държави през вашата история като държава. Но много внимавате "ДА НЕ РИТНЕТЕ КАМЪКА", да но вече "ГО РИТНАХТЕ".
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 asd

    56 5 Отговор
    Съветничката на Тръмп - Келиан Конуей (обяснения защо се спира финансирането на СЗО):
    "Хора, това даже е COVID-19, а не COVID-1"
  • 15 Юсуффф

    100 3 Отговор
    Историята е доказала ,че няма вечни империи .Сега е САЩ,утре Китай,после някой друг и т.н..Важното е от царуването на дадена империя каква е ползата за човечеството.

    Коментиран от #90

  • 16 Чичо Сам

    19 167 Отговор
    Тук пак смърди на комунисти ... Да, Америка допуска грешки, но кой не греши?! Важно е да се направят изводи, и китайската експанзия, да бъде спряна, защото Вреди на всички

    Коментиран от #25, #26, #32, #68, #161, #163

  • 17 Novus ordo seclorum

    94 9 Отговор
    Тръмп бил притеснен от нарастването на икономическата мощ на Китай, майна! На съвсем нормален и човешки език, това значи че Тръмп е започнал да завижда на Китай че имат парички?? Все едно бай Кънчо да е силно притеснен от нарастването на приходите на комшиите! Тия са пълни паляци!
  • 18 охо бохо

    134 1 Отговор
    Казаното от Картър е самата истина, коята обаче не е нищо ново за хората по света ! Новината е, когато го каже американец, а още повече американски президент !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бай Кольо

    23 119 Отговор

    До коментар #3 от "прррц":

    По какво ги е задминал?, по технологии,стандарт на живот,по икономика, да верно задминали са ги по мизерия виж им пазарите ядат кучета,прилепи плъхове, в малките градове пълна мизерия, ама нали комуноидите трябва да си начешете крастата с празни приказки

    Коментиран от #27, #29, #97

  • 21 I'm not a robot

    102 6 Отговор
    САЩ са лицето,но мозъка на Злото са евреите от тъмния елит.Затова ръцете на всички президенти са вързани на морски възел и те са просто марионетки,един се осмели/Кенеди/ да покаже смелост и да смени статуквото и на мига даде фира та чак и цялата му фамилия за назидание.
  • 22 хер Езел Шванц

    76 7 Отговор
    БРАВО!!Не мога да повярвам!!!Най накрая това което всички нормални хора знаят,да бъде казано едно към еднонот рептил!!!Осанна!!!Днес стават Чудеса!!!
  • 23 така така

    11 5 Отговор

    До коментар #5 от "Това е":

    Имаш впредвид Доналд Тръмп!
  • 24 йога

    100 5 Отговор
    .... Китай вече ни изпреварва... не е правилно, а.. Китай ни изпреварва... Вие им пуснахте вируса с надеждата да ги надвиете, но .. скоро ще ядете отмъщението на драконите, които никога нищо не забравят.. освен това не може държава унищожила 100 милиона невинни индианци и завзела земите им, водила 66 войни, имаща над 200 военни бази с дълга 30 билиона долара да се радва на всеобща обич и просперитет.. Но пасаран-...Yankey go home!!

    Коментиран от #65

  • 25 Чичо Том

    74 4 Отговор

    До коментар #16 от "Чичо Сам":

    То па краварската експанзия не вреди на никого. 100 милиона избито местно население. 10 -тина милиона негри отвлечени от Африка измрели на тръстиката . И още 30 милиона по тяхна вина от останалия свят.
  • 26 Zizi Z

    70 6 Отговор

    До коментар #16 от "Чичо Сам":

    С кое вреди Китай бе чичовото,имаш ли мозък да ни обясниш мотивирано .
  • 27 а бе галфон

    75 6 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Кольо":

    Стига с тая претоплена манджа ! Краварите като шляпат само ГМО по полезно ли е ? Заприличали са на 200- та килограмови шопари. Негрите пък там всичките болни . 40 милиона бездомници и още 46 милиона освободени безработни от началото на годината до сега.
    Икономиката от началото на годината се срина с около 40 % !

    Коментиран от #30

  • 28 Кирил

    9 44 Отговор
    Не е съвсем така защото Китай води несполучлива война срещу Виетнам и напоследък отделя до два пъти повече за въоръжаване от русия.Цял северозападен Китай е във военно положение,а срещу Тайван също се отделят огромни средства
  • 29 ха ха ха ха ха

    92 7 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Кольо":

    Бай Кольо,пишеш недомислици. Как можеш да сравняваш икономиката на Китай,който Китай държи всички пазари в света ,с балона на САЩ? Та,САЩ нямат икономика бе братле)))) БВП от заеми;)))) дълга им надхвърля БВП.Какво произвеждат САЩ,освен оръжие? Нищо! В САЩ от клечките за зъби,през тиганите,бялата техника та стигнеш до технологиите ,всичко е китайско. И китайски гащи носят американците. Когато внасяш 90% от потребителските стоки ,това какво е? Икономика ли?За стандарта на живот също не си прав. В САЩ изобщо знаеш ли колко бедни има,колко на купони,и колко спят по улиците?САЩ не е Холивуд.

    Коментиран от #31, #39

  • 30 А вие галфон

    11 11 Отговор

    До коментар #27 от "а бе галфон":

    Що не го кажеш на новата дето синът и стана американски гражданин и се чувствал прекрасно

    Коментиран от #48

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ПЕНКО

    41 5 Отговор
    "ПЕСЕНТА" НА САЩ Е ИЗПЯТА - НО САМО КАТО ДОМИНАНТ/ ЕВРЕЙСКИ/ !!! КИТАЙ ПРЕДИМНО В ХУМАНИТАРНАТА ОБЛАСТ ,А РУСИЯ ВЪВ ВОЕННАТА ЩЕ МУ "Е...........а" !!! ДА МУ МИСЛЯТ "ГЕНИАЛНИТЕ " -СЪЗДАЛИ ЗА СОБСТВЕННА ЗАЩИТА -ХРИСТИАНСКАТА РЕЛИГИЯ /НО ЗАПАЗИЛИ ЗА СЕБЕ СИ -ЦИОН ;СОЛОМОН;ДАВИД ...- А ДНЕС ВЛАДЕЕЩИ САЩ -СЕ ОПИТВАТ ДА ВЛАСТВАТ НАД НАРОДИТЕ !!!!! - ЯДЕЦ.......
  • 34 Начо

    23 25 Отговор
    Във фирмата имаме блендер за сухи смеси.сложили китайски лагери и след две седмици се потроши.сега е със словашки и няма мърдане.загуби,4000 лева,демонтаж монтаж и от спряно производство.повече нищо китайско

    Коментиран от #36, #38, #74

  • 35 ха ха ха ха ха

    19 4 Отговор

    До коментар #31 от "Ми що":

    Ок! Но кажи кое в коментара ми е лъжа?Или не можеш да ме опровергаеш ?М?И тъй като не можеш,тръгваш с клишето;- Отивай там;)))) Милия той,много си елементарен.
  • 36 Кирил

    15 22 Отговор

    До коментар #34 от "Начо":

    И аз съм така.Ако намериш,купи си маркова стока и е.ем ти китайското

    Коментиран от #40

  • 37 Plamen

    63 1 Отговор
    От Щатите си купих слипове Calvin Klein - made in China. Такова нещо като "made in USA" не видях никъде и нищо.

    Коментиран от #64

  • 38 не става само с ядене

    41 6 Отговор

    До коментар #34 от "Начо":

    А вие във фирмата да сте чували че лагерите са на класове ?

    Точността на търкалящите лагери се регламентира от БДС 4842-80, в който са
    предвидени пет класа на точността: P0,P6,P5,P4 и Р2.

    Класът на точността на лагерите се означава пред номера на съответния лагер с
    цифрите 6,5,4 и 2 отделени чрез тире, например 5 - 205. Класът Р0 не се означава
    върху гривните на лагерите.


    Изборът на класовете на точността на търкалящите лагери се прави в зависимост от
    експлоатационните изисквания към съответната сглобена единица или към
    машиностроителното изделие като цяло. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #168

  • 39 Бай Кольо

    17 38 Отговор

    До коментар #29 от "ха ха ха ха ха":

    За какви Китайски технологии ми говориш бе приятелю,Няма такива всичко копират от Европа и Америка, а за живота по улиците ми става смешно да го сравняваш, Китай не е Пекин

    Коментиран от #41, #55

  • 40 любопитен

    23 4 Отговор

    До коментар #36 от "Кирил":

    Кое у вас ти е марково?

    Коментиран от #42

  • 41 един въпрос за петдесет стотинки

    35 5 Отговор

    До коментар #39 от "Бай Кольо":

    Колко фирми от Европа и Америка произвеждат и инсталират 5G мрежи например ?

    Коментиран от #59

  • 42 Ю Кортес

    6 16 Отговор

    До коментар #40 от "любопитен":

    Гледам,копирали тойота Ярис,ама копието е пълен боклук.
  • 43 Радо

    42 3 Отговор

    До коментар #10 от "цербер":

    На пра баба ми скрина е по - стар от тези нищожества америте...

    Коментиран от #46

  • 44 Начо

    8 21 Отговор
    Ташак стока,китайска стока

    Коментиран от #50

  • 45 Така е

    47 3 Отговор
    Картър е прав. Но така става в държава / САЩ/,в която Управлява Не Президентът, а ВОЕННАТА КЛИКА. ТЯ КОЛИ И БЕСИ. АГРЕСИВНА И ТЪПА.
  • 46 Оди

    2 28 Отговор

    До коментар #43 от "Радо":

    Се скрий у скрина на баба си
  • 47 Алооооу

    19 31 Отговор
    Китай просперира благодарение на Европейските и Американски Инвестиции заради евтината работна сила. След Ковид ТЕ ЩЕ ПРЕОСМИСЛЯТ ИНВЕСТИЦИИТЕ СИ И ЩЕ ГИ ПРЕХВЪРЛЯТ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА. ТУЩ ЩЕ СЕ ЖИВЕЕ МНОООООГО ПО- ДОБРЕ СЛЕД КОВИД. ТЪРПЕНИЕ.

    Коментиран от #56, #126

  • 48 ха ха ха ха ха

    13 2 Отговор

    До коментар #30 от "А вие галфон":

    Кажи коя е тази "новата" на която синът е станал американски гражданин и се чувства добре там? И ще ти отговоря.

    Коментиран от #78

  • 49 оня с коня

    16 18 Отговор
    Китай не е похарчил нито Цент за война,но пък УСИЛЕНО влага Средства във ВЪОРЪЖАВАНЕ.И докато Америка и Русия спорят за Сфери на влияние,сключват Договори за ограничаване на Оръжията си,после пък НЕ ГИ СПАЗВАТ и си правят "сечено" чрез разни Санкции и Ограничения,то Китай ТИХО И УПОРИТО си разиграва "Финансовата карта" КРАДЕЙКИ ТЕХНОЛОГИИ чрез създаване на Смесени Китайско-Американски фирми,инвестира УСИЛЕНО ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ/особено в Европа и на Балканите/,закупува ВЪЗЛОВИ ПРИСТАНИЩНИ ТЕРИТОРИИ,ЛЕТИЩА И т.н.И да е ясно:Китай са НАЙ-МНОГОБРОЙНАТА ДЪРЖАВА на света и за да изхрани Населението си НЯМА ПРАВО НА ГРЕШКИ.И ако Америка е възможно да отстъпи Призовото място в Света по Икономика през 2030г,то Русия ЩЕ БЪДЕ ОДЪВКАНА много преди това ЕЙ-ТАКА- с Вежлива Китайска усмивка,Уважителни поклони и...ПАРИ.Ама МНОГО ПАРИ,при това не Юани,а Долари и Евро,като целта е ЗАМЛАДЯВАНЕ И НАВОДНЯВАНЕ на Пазарите по света с Евтини Китайски стоки убиващи местното производство,Сключване на Дъргосрочни договори за Експлоатация на Обширни Райони богати на полезни изкопаеми/най вече в Русия/!И затова:...КИТАЙ Е СВЕТОВНА НАПАСТ за Човечеството,и не случайно в Библията пише че "Жълтата раса ще наводни света"...ако бъде оставена!

    Коментиран от #54

  • 50 мушмул

    31 2 Отговор

    До коментар #44 от "Начо":

    Друга стока освен китайска и турска има ли ? Че то в цяла Европа и Америка е така.
  • 51 Ицо справката

    22 10 Отговор
    Много ми е любопитно защо когато е вече на 96 /все още не ги е направил/ се сети за истината. Не можеше ли преди 40 години да го направи. Но не. Играеше театър и затова беше един от най-неуспешните, провалени и некомпетентни президенти в историята на САЩ. Бай Джими хубаво е, че си честен, но явно усещаш че края е близо и затова си казваш истината.
  • 52 Сандо

    4 16 Отговор
    Не обръщайте внимание на Джими,слушайте Херо!

    Коментиран от #53

  • 53 Тишо Зидаря

    10 12 Отговор

    До коментар #52 от "Сандо":

    Така е. Бай Джеймс е изпята песен много отдавна. Сигурен съм, че 95% от населението на Земята го смята за мъртъв от 10-15 години.
  • 54 папурко

    39 3 Отговор

    До коментар #49 от "оня с коня":

    Много дълга статия за да кажеш едното нищо.
    А я ни осветли как краварите откраднаха учените на цяла Европа?
    Кой им направи космическата програма и атомните бомби ?
    Защо сега не могат да направят и едни налъми ?

    Коментиран от #82

  • 55 ха ха ха ха ха

    35 2 Отговор

    До коментар #39 от "Бай Кольо":

    Дали са копирали от Европейци или извънземни,няма значение.От значение ,че само те произвеждат и продават на всички пазари в света. И е безумие страна като САЩ ,която внася 90% от потребителските си стоки да започва икономическа война със страна,която произвежда и продава всичко и на всички по-света.
    В Европа освен китайски стоки други има ли? Огледай се у вас .

    Коментиран от #63

  • 56 я си помисли малко

    26 2 Отговор

    До коментар #47 от "Алооооу":

    ЩЕ,ЩЕ . Китай е фабриката на света където се произвеждат между 60 и 80 % от стоките на света.
    300 милиона китайци вече са с доходите на германци.
    Като работоспособното население на Германия е около 30 милиона!!!!!
  • 57 Гневен

    11 16 Отговор
    А бе галфон Китай воюва както Албания Косово Африка и тн.Те серат деца и завземат територии.
  • 58 слаботоков

    31 3 Отговор
    Е точно за това хамерските кравари пуснаха вируса в Ухан! !!!! Светна ли ви лампичката вече!?????😊
  • 59 Бай Кольо

    6 25 Отговор

    До коментар #41 от "един въпрос за петдесет стотинки":

    И отново дати кажа 5G е Американска технология, а кой я произвежда е друга работа

    Коментиран от #67

  • 60 баба Люга

    16 2 Отговор
    Най-добрия президент, който САЩ е имал някога и ще има някога! Но и като човек!
  • 61 Най-сетне

    30 2 Отговор
    Един умен човек да каже истината в очите на Чичо Срам. Соросоидите са се принизили и не вярват на истината. Има още истини които не искат да чуят. И албиноса защо се притеснява че вече са трета цигулка.
  • 62 Най-умният

    9 17 Отговор
    Мани тва.Популацията на Катай трябва да бъде намалена.1.5 млрд са много!
  • 63 Бай Кольо

    5 23 Отговор

    До коментар #55 от "ха ха ха ха ха":

    Ами няма нужда да се оглеждам аз знам какво купувам в къщи 90% от ел уредите ми са Европейско производство, ако държиш ще ти ги изброя

    Коментиран от #66, #69, #80, #83

  • 64 baihui

    16 2 Отговор

    До коментар #37 от "Plamen":

    Аз пък, в един железарски магазин в САЩ видях на всички инструменти надписи: "Made in China" и отдолу: " Lifetime limited warranty"!
  • 65 Шляхтиц

    20 8 Отговор

    До коментар #24 от "йога":

    В момента военните бази на САЩ по света са около 300. Това са данни от руски източници, а аз им вярвам.

    Коментиран от #71

  • 66 ха ха ха ха ха

    28 4 Отговор

    До коментар #63 от "Бай Кольо":

    Няма нужда.Знам много добре. На стоките ти пише ;-произведено в ЕС! Сиреч в Китай. Ти си бил голям наивник бре;))) Мислиш,че като си го купил от магазин различен от така обособените китайски магазини, и е Европейско ,щото видите ли пишело ЕС ха ха ха

    Коментиран от #72, #77

  • 67 гласовете ви чувам

    28 2 Отговор

    До коментар #59 от "Бай Кольо":

    САЩ срещу Китай: кой води в света на технологиите ???

    Haй-видимa e битĸaтa пpи 5G. Baшингтoн пpeдпpиe peдицa мepĸи, зa дa ce oпитa дa зaбaви paзвитиeтo и дa пoпpeчи нa бизнeca нa Нuаwеі, лидep в тexнoлoгиятa.!!!!!

    Πpeди тpи гoдини Πeĸин зaяви нaмepeниeтo cи дa бъдe лидep в изĸycтвeния интeлeĸт дo 2030 г!!!

    Коментиран от #104

  • 68 Комунист

    19 3 Отговор

    До коментар #16 от "Чичо Сам":

    Ще чакам да те набарат китайчетата и да те направят Леля Самка!
  • 69 любопитен

    22 3 Отговор

    До коментар #63 от "Бай Кольо":

    Я ги изброй тия продукти ?
    Защото които са произведени в Европа на етикета си пише - Чехия ,Унгария, UK .....
    Там където пише маде ин ЕС са турски или китайски !
  • 70 Чичо Тони

    4 14 Отговор
    Всичко това е така, само че ВПК на САЩ командват парада и трите трилиона са за техния джоб.

    Коментиран от #73

  • 71 по точно

    21 1 Отговор

    До коментар #65 от "Шляхтиц":

    Краварските бази по света са около 800. Включително и четирите на наша територия.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 икономиста

    24 2 Отговор

    До коментар #70 от "Чичо Тони":

    А дългът им след новите заеми от предния месец достигна 30 трилиона.
    Оценката на краварника /земя и ресурси / е 45 трилиона.
    Остават още 15 трилиона и после под наем на Луната!
  • 74 Само питам

    24 3 Отговор

    До коментар #34 от "Начо":

    А що не сложихте български лагери? Къде ти е националната гордост?
  • 75 не думай бе

    22 1 Отговор

    До коментар #72 от "Бай Кольо":

    TCL Corporation е китайска мултинационална компания за електроника със седалище в Хуйджоу, провинция Гуандун. Дейността ѝ е проектиране, разработване, производство и продажба на електронни продукти, включително телевизори, мобилни телефони, климатици, перални машини, хладилници, както и малки електрически уреди.
  • 76 Де ка

    16 1 Отговор
    Европейски фирми за производство на шивашки машини Durkop adler,Minerva,KSLpfaff. Са купени от китаец. Juki (Япония) произвежда в Китай.Това са водещите фирми в шивашката индустрия.
  • 77 Бай Кольо

    4 14 Отговор

    До коментар #66 от "ха ха ха ха ха":

    А и още да ти кажа, щото гледам че си бая невеж.на всичко произведено в Китай си пише че е произведено там.няма значение от марката

    Коментиран от #81, #85

  • 78 0тговор

    5 2 Отговор

    До коментар #48 от "ха ха ха ха ха":

    Новата баба на дядото, да му сменя памперса.
  • 79 бах тая маркова стока

    22 1 Отговор

    До коментар #72 от "Бай Кольо":

    Шведската компания Електролукс (Electrolux) премества повечето от заводите си от Западна Европа и Северна Америка в страни от третия свят.??!!!

    Шведският производител на битова техника продава стоките си под марките AEG, Electrolux, Eureka, Frigidaire и Zanussi ????!!!!!

    Коментиран от #89

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ха ха ха ха ха

    16 1 Отговор

    До коментар #77 от "Бай Кольо":

    Да бе да,вярвай си,че е така. Стоката пристига от Китай,но пише произведено в ЕС. Питай някой търговец на едро-вносител на стоки ,да те светне ,"белким" ти просветне.
  • 82 оня с коня

    2 16 Отговор

    До коментар #54 от "папурко":

    Аз не пиша за Глупави.След като не разбираш написаното ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ не се напъвай повторно,щото щи изпуши Мозъка

    Коментиран от #86, #113

  • 83 Бай Минчо

    15 1 Отговор

    До коментар #63 от "Бай Кольо":

    Бай Кольо, може да са европейска марка, ама пак у Китай са правени
  • 84 друго нещо марково да имаш

    16 1 Отговор

    До коментар #72 от "Бай Кольо":

    MIELE - производствени заводи в Австрия, Чехия, Китай и Румъния.
  • 85 техник консултант

    16 1 Отговор

    До коментар #77 от "Бай Кольо":

    От Техномаркет ли пазаруваш ? Там само маркова стока - да знаеш !!!То не че в останалите вериги нещата са по различни !
  • 86 да ти се чуди човек

    14 1 Отговор

    До коментар #82 от "оня с коня":

    Щом не пишеш за глупави , явно пишеш за луди. Не виждам за кого други са постулатите ти . Бе като разбираш само от коне и каручки , що не си пишеш по темата бе ?

    Коментиран от #94

  • 87 Кутиите

    19 1 Отговор
    Какво произвежда държавата терорист?
    Дори айфоните им са с китайски части.
  • 88 Фен на Баро Вкаров

    15 1 Отговор
    Китай снабдява целия свят с стока да не мислите че са упряли единствено до Европейския и Американския пазар? сумарно тези пазари са неповече от 1 Милиард потребители......... света е близо 8 Милиарда а Китай има и сериозно вътрешно потребление както са превзели пазарите в Югоизточна Азия,Южна Азия,Африка,Латинска Америка и други!!!
  • 89 Бай Кольо

    1 10 Отговор

    До коментар #79 от "бах тая маркова стока":

    Виж гледам че чукаш Гугъл за всяка справка,айде чукни Електролукс Pordenene Italia и виж каде е фабриката

    Коментиран от #93, #95, #99

  • 90 Ха ха

    5 7 Отговор

    До коментар #15 от "Юсуффф":

    Колкото от монголо- татарите,толкова и от Щатите е ползата.Разорение ,глад, мизерия след тях.
  • 91 ха ха ха ха ха

    14 1 Отговор

    До коментар #72 от "Бай Кольо":

    Заводите на MIELE са в Китай,Чехия и Румъния.Съответно по един завод в посочените страни.
  • 92 Бай Минчо

    7 3 Отговор
    Бай Кольо- президент, бай Кольо- президент, бай Кольо- президент...
  • 93 светни ме по въпроса

    12 1 Отговор

    До коментар #89 от "Бай Кольо":

    И какво излиза като чукнеш ПРАВНА ИНФОРМАЦИЯ - ELECTROLUX ITALIA SPA ?

    - Информацията е налична като опция ??!!

    - Няма служители ??!!!
  • 94 оня с коня

    4 8 Отговор

    До коментар #86 от "да ти се чуди човек":

    Шшшш...Тихо!"Молчать и не Розсуждать" както е казал великият Чапай на Петка.
  • 95 ха ха ха ха ха

    12 1 Отговор

    До коментар #89 от "Бай Кольо":

    А ти защо не чукаш гугъл да видиш къде са правени твоите "европейски" ел.уреди?М?
  • 96 Ортодоксален Грък

    5 7 Отговор
    Раждаемостта на Китай трябва да бъде сведена до 0. 1.5 млед население е прекалено!

    Коментиран от #103

  • 97 АРЕ.....

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Кольо":

    Аре влах в Италия от 1991, получиха ли се милиардите от правителството 😁😂😂

    Коментиран от #101

  • 98 Само Локо

    17 1 Отговор
    Рухнали,обезлюдени села и градове,отчаяни, апатични бедняци, повсеместна мизерия, тотална безнадеждност- България се радва на Еврейския век... не знам как Китайския може да е по -лош?

    Коментиран от #102

  • 99 не си само ти дето си се минал

    12 1 Отговор

    До коментар #89 от "Бай Кольо":

    И аз наскоро купих кухненски робот Moulinex !
    Отвън кутията със снимки на Айфеловата кула и с холограмен стикер.
    Взех го за подарък. Като се прибрах решиха да проверя какво точно има като комплектация.
    На уреда най отдолу на стикер колкото една стотинка пише - Made-in-China !!!!

    Коментиран от #100

  • 100 Бай Кольо

    1 9 Отговор

    До коментар #99 от "не си само ти дето си се минал":

    Така съм съгласен, но нее пишело MADE IN EC.нали

    Коментиран от #109

  • 101 Бай Кольо

    2 9 Отговор

    До коментар #97 от "АРЕ.....":

    Ми получиха се да ти кажа. Ама разбрах че ти там в Факултето си бил зле

    Коментиран от #118, #127

  • 102 Античайна

    3 8 Отговор

    До коментар #98 от "Само Локо":

    1.5 млрд жълтури са много трябва да бъдат намалени.Кой го допусна това не знам!

    Коментиран от #105

  • 103 Фен на Баро Вкаров

    6 5 Отговор

    До коментар #96 от "Ортодоксален Грък":

    а Гърците да си идете в родната Африка и по специално в Етиопия,Судан,Танзания,Кения може и на Мадагаскар ама там е остров няма къде да е гъчкате толкова много милет хах
  • 104 Цярь

    11 3 Отговор

    До коментар #67 от "гласовете ви чувам":

    Китайците окрадоха технологиите на Алкател фалираха ги после Нокия ги купи и Франция вместо да купи оборудване от Нокия купува от чайниците.Ето това са европейски идиоти.После що имало безработица и деиндустриализация.

    Коментиран от #117

  • 105 Фен на Баро Вкаров

    9 2 Отговор

    До коментар #102 от "Античайна":

    викаш целия свят да е само от боята като братята ти Африканци и ниската Индийска каста и да няма никви светли раси нали така? хах

    Коментиран от #108

  • 106 Фен на Баро Вкаров

    7 1 Отговор
    кажи пак Арабухите,Индийците и Индианците от коя раса са бе да се смеем тука на простотията ти хаха
  • 107 Фен на Баро Вкаров

    4 3 Отговор
    Африканос ясно е че нямаш пари да пътуваш по света но да твърдиш че Азиатците са жълти е направо смешно и даже гаргите ще ти се смеят бе..... по света има 3 ВИДА БОЯ(СВЕТЛА,ТЪМНА,ЧЕРНА(ти си от последната де) та няма ЖЪЛТА ИЛИ ЧЕРВЕНА за твое сведение....... Монголоидната раса в мнозинството са светли с леки изключения в Индонезия и Филипините де!!! иначе колкото до вас Етиопските Данайци(Гърчоците) както и Италианските и Испански Индианци няма кво да коментирам направо...... ти си от последния нюанс на коминочистачите
  • 108 Баро Вкаров да го духа

    4 5 Отговор

    До коментар #105 от "Фен на Баро Вкаров":

    Тия жълтури ли са бели бе ахаха.Ти рус и синеок китаец видел ли си.

    Коментиран от #111, #112, #114, #115, #116

  • 109 не си само ти дето си се минал

    8 2 Отговор

    До коментар #100 от "Бай Кольо":

    Да ама на кутията пише Франция !
    Даже холограмен стикер имаше за гаранция!
  • 110 Фен на Баро Вкаров

    6 2 Отговор
    викам да кажеш пак от коя раса бяхте в Столипиново,Индийците,Арабухите,Кюрдите,Турците,Индианците от Латинска Америка,Мароканците,Самоанските аборигени ай кажи да се посмеем малко че голяма скука тоя следобед викам да се позабавляваме с такива откачени паляци като тебе мухахаха
  • 111 Фен на Баро Вкаров

    6 2 Отговор

    До коментар #108 от "Баро Вкаров да го духа":

    хахха а сигурно в мааалата сте руси и синеоки до един нали? я си дай Фейсбука да те видим какъв си рус и синеок хах ти правиш ли разлика между ЦВЯТ НА КОЖАТА И РАСА бе ТУЛУПЧО.......... и да Китайците не са Руси и синеоки НО ИМАТ СВЕТЛА КОЖА ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБЕ!!!!! хахаха
  • 112 Фен на Баро Вкаров

    6 1 Отговор

    До коментар #108 от "Баро Вкаров да го духа":

    и внимавай как говориш на нашия лидер Баро Вкаров да не те напипаме че сме му много фенове....... дали няма да те врътнем на шиша както правят братята ти от Самоа хахахаха
  • 113 Коня на оня

    13 1 Отговор

    До коментар #82 от "оня с коня":

    А не ме впрегай в твоята колесница. Америка да си вади каруцата от блатото,което сама създаде.За Русия ,бъди спокоен,има кой и с какво да се погрижи.Русия си има двама верни приятели:Руската армия и Руският флот.
  • 114 Фен на Баро Вкаров

    6 3 Отговор

    До коментар #108 от "Баро Вкаров да го духа":

    да ти кажа по е възможно да има Рус и синеок Китаец отколкото Рус и синеок Африкански абориген(като тебе) хахахха я си дай Фейсбука ама като се снимаш вземи да пуснеш лампата поне да те видим де хаххахаха
  • 115 доктор Михайлов

    6 1 Отговор

    До коментар #108 от "Баро Вкаров да го духа":

    Хасане ай прибирай се че е време за вечерната доза лекарства стига си ръсил глупости и недей да занимаваш нормалните хора с Шизофренските ти разсейки
  • 116 Фен на Баро Вкаров

    3 2 Отговор

    До коментар #108 от "Баро Вкаров да го духа":

    баце бас ловя етука за 10 бири че си един хлапак пубер и си по нисък от тревата когати излезнеш от вас вярвам се плашиш и от сянката си.... моли си някой ден да не те спипам че не ти завиждам кво мога да ти причиня на изнеженото ти телце само за справка 120 кила съм и мога да ти смеля фасона за 2 секунди точно!!! айде сега детенци ходи да четеш повечко книги за деня имаш СЛАБ 2!!!!

    Коментиран от #158, #170

  • 117 китайците си правят добре сметката

    7 1 Отговор

    До коментар #104 от "Цярь":

    Всички извести марки са купени от Китайците. Или пък са ги притежавали през определен период от време.
    Телефоните Siemens .
    Nokia две години я държаха китайците.
    Леново купи Моторола.
    На Алкател част от правата ги държи TCL .
    В Европа фалираха - китайците ги купиха !

    Коментиран от #119

  • 118 Странно

    3 2 Отговор

    До коментар #101 от "Бай Кольо":

    Странно, за някой който живее от 1991 година в Италия би трябвало да се е интегрирал. От словореда ти обаче се разбира че си най обикновен цървуланко опитващ се високомерно да реплекира всички, и постави своета истина над всичко. Не разбрах колко милиарда и как са получени. На тебе какво ти дадоха????
  • 119 Фен на Баро Вкаров

    5 2 Отговор

    До коментар #117 от "китайците си правят добре сметката":

    няма смисъл да му обясняваш на тва лапе бе той няма 5ти клас завършен плюс това е и Шизо.... етука подвизава се в различните сайтове с различни никнейми понеже няма никакъв социален живот нито приятели нито пък някой иска да дружи с него.....
  • 120 Фен на Баро Вкаров

    3 2 Отговор
    тоя става само за брутална гавра етака когато почивам и ме налегне скуката идвам да го гавря ама завалийката толкова е кухо пърче че неможе да се огади откъде духа вятъра хаххаха кво да ти кажа има такива кухи лейки и хубаво че не са доминантната част от населението на страната ами са малко малцинство
  • 121 Госあ

    10 3 Отговор
    Тея мърлячи си издумкаха нефта с техните смешни таралясници, Китай и Русия вече ше им дърпат ушенцата, ако тръгнат пак с набезите и паричките за китайци,европейци,японци и индийци дето да им мислят нещата свършиха. Сега се очаква голямо задружно мучене от обора.

    Коментиран от #122

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Фен на Баро Вкаров

    4 2 Отговор
    ся понеже го разкрихд преди време и спря да ползва тъпите си Никнейми там Джонката,Френската Булонка,Факта,Долфи,Дъ Клаш тва е един и същ глист хахаххаха
  • 124 Фен на Баро Вкаров

    3 2 Отговор
    ся най новия му никнейм е Цярь пфхаха болничко е детето ама родителите му са виновни че не са го закарали навреме в някоя добра психиатрия
  • 125 И К-19

    4 3 Отговор
    е произведено при жълтурите. Трябва вече мита на стоките извън ЕС. Тия само краднат технологии.

    Коментиран от #128

  • 126 А, Плювналиев,

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "Алооооу":

    ти ли си? И завода на "Фолксваген" в Божурище ли ще направят? Аман от подлоги!
  • 127 Бай Кольо

    4 2 Отговор

    До коментар #101 от "Бай Кольо":

    Абе цървул, ти и в Факултето не можеш да се интегрираш , тръгнал си на мен да ми береш дерта, аз съм си оплел кошничката не ме мисли мен. И 10 имена да сменяш за коментарите цървула си личи

    Коментиран от #130

  • 128 Фен на Баро Вкаров

    3 3 Отговор

    До коментар #125 от "И К-19":

    Джони а в Гвинея даже и да копирате неможете ай недей да се правиш на остроумен ми ходи да береш реколтата от банани че хората чакат........

    Коментиран от #135, #136

  • 129 ВБА

    5 2 Отговор
    САЩ, при положение, че се разпаднат, като СССР (кои са следващите след време), повечето щати(държави), ще са много по добре от сега, а за ЕС няма смисъл да се пише за това, което е в момента. Трябва Конфедерация от независими държави(със собствени валути), а не измислен съюз(с евро), както е сега, и само едни големи държави(...знайно е как са придобили капиталите и богатството си във времето..) от него да обират каймака, а другите са превърнати в придатък(роби и раби). Много неща трябва да се променят в света, за да се поеме правилния път. Ще дойдете при/на Него/вото, но с големи мъки, както е в момента...недай Боже. Изпусна се времето за лесния начин на промени, и сега явно, ще става по трудния... Нещо подобно се получава, ако човек се позамисли върху нещата, а филмите, Книгата/те са факт и то написани преди много години... Случайност ли?... Ха ха ха...
  • 130 Не.......

    2 1 Отговор

    До коментар #127 от "Бай Кольо":

    Не разбрах въпроса с милиардите. Твоета кошничка ми е пределно ясна, умственно интелектуалния ти багаж също. Ако нещо ти стяга чепика и искаш да ме атакуваш словесно до там ли се простира речника ти да използваш фрази писани от мен по твой адрес преди малко

    Коментиран от #132, #134

  • 131 ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ГЕРБ

    3 1 Отговор
    Цвeтaн Цвeтaнoв
    Цвeтaнoв oтнoвo e cтрoг, нo cпрaвeдлив c прecтъпнocттa
    Нaй-нeприятнoтo e, чe пoдoбни cлучки cъздaвaт лoш имидж нa cтрaнaтa ни. Тoчнo зaтoвa трябвa дa бъдeм бeзкoмпрoмиcни"
  • 132 Бай Кольо

    2 2 Отговор

    До коментар #130 от "Не.......":

    Ами като не знаеш въпроса с милиардите за какво се месиш

    Коментиран от #133

  • 133 Именно

    1 0 Отговор

    До коментар #132 от "Бай Кольо":

    Именно защото,, незнам '' затова питам. Преди време каза че ще се крия като TOPOLINO когато дойдели. Да знам какво да правя.
  • 134 Бай Кольо

    1 5 Отговор

    До коментар #130 от "Не.......":

    А и какъв ми е потенциала си много малък да го обсъждаш. Просто имам патологична неприязън към комуноидни елементи като теб

    Коментиран от #143

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Иван

    9 2 Отговор
    Не съм сигурен къде в Библията е казано, че жълтата раса ще завладее света (по-скоро не там е казано), но китайските инвестиции са изключително разумни. Техният възход се случи в последните 50 години благодарение на Дън Сяопин и неговите икономически реформи, но никой във форума не говори, че 30% от всички студенти в елитните университети и колежи в САЩ са китайци, че изучават главно инженерни науки и че това е от десетилетия. Никой не споменава, че китайците започнаха с един гол г.з и готовност за работа за стотинки, но през смесени фирми, благодарение на което се сдобиха с множество полезни технологии, ноу-хау, патенти и лицензи. Никой не признава, че китайците излязоха още преди 4 години на 1-во място по брой технически статии за година в света. Никой не пише, че китайските суперкомпютри са най-мощните в света и на практика нямат стигане. Освен това, традиционно китайските вноски към ред световни организации са сред най-ниските, а тези на САЩ и Запада сред най-ниските. Продължаващите военни разходи, неразумното пилеене на пари от демократите -всичко това излиза солено на американците...
  • 138 Фен на Баро Вкаров

    1 4 Отговор

    До коментар #135 от "Да го туря на фена на баро вкаров":

    първо те пускам на банда загорели Индианци от Гватемала и после ти изпрасквам 1 токат и си до там няма кво да се пъчиш вече хаххахаха

    Коментиран от #145

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Фен на Баро Вкаров

    1 3 Отговор

    До коментар #136 от "Курдоколенков":

    татко ти Муртаза ли се казва или незнаеш кой е? по скоро е второто ти си дело на Инцес хаххахахаха
  • 141 Фен на Баро Вкаров

    1 2 Отговор

    До коментар #136 от "Курдоколенков":

    струва ми се че ти прави кеф да те унижават и гаврят хаххахахах
  • 142 ДИЯР КЮРДА

    1 3 Отговор

    До коментар #136 от "Курдоколенков":

    струва ми се че скоро че го поемаш хихи
  • 143 Ето

    2 1 Отговор

    До коментар #134 от "Бай Кольо":

    Ето дойдохме си на думата. Най обикновен Соросоиден трол. Милярдите на Италия дадени от правителството, това ме интересува. Не разбра ли?? Като се репчиш с нещо трябва да можеш да го доказваш. В противен случай. . ............ ЩЕ СПЕСТЯ

    Коментиран от #147

  • 144 От бивша комунистическа България

    1 0 Отговор
    жив и здрав. Ние днес празнуваме. Благ човек си.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Мустафа

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Абориген БГ":

    Намек за съдбата на Кенеди.
  • 147 Бай Кольо

    1 1 Отговор

    До коментар #143 от "Ето":

    А дойдохме си на думата,ама да ти кажа ако имаш някой познат можеш да го питаш. Това което обещаха си го спазват за март по 600евр на човек,за Април по 800. Така че празните приказки са от теб

    Коментиран от #149

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Не ми....

    1 1 Отговор

    До коментар #147 от "Бай Кольо":

    Не ми стана ясно само кога са дошли??? След това какво ще правя със 600 или 800 € ако имам наем на ресторант 2000€ ток 1600 € защото хладилниците работят, юни трябва да плащам IVA , 12000 € смет към общината .....

    Коментиран от #152

  • 150 ДИЯР КЮРДА

    2 3 Отговор

    До коментар #145 от "Хехе":

    незнам кой е траверса ама скоро ще поемаш големие кафяв Кюрдски маркуч ме съмнява хахаххаа

    Коментиран от #153

  • 151 ДИЯР КЮРДА

    2 3 Отговор

    До коментар #145 от "Хехе":

    то тихо ама ти не си тих когато редовно те пердашат банда Кюрдски и Афгански бежанци близо до Военна рампа(един роднина ми каза)
  • 152 Бай Кольо

    1 1 Отговор

    До коментар #149 от "Не ми....":

    Е това е друга тема. Ако си живял ден за ден и не си заделял нищо, ще е тежко. Само не ми казвай че с този бизнес нямаш спестявания за рестарт

    Коментиран от #160

  • 153 Хехе

    4 0 Отговор

    До коментар #150 от "ДИЯР КЮРДА":

    Уу верно ли айде де устат палячо.

    Коментиран от #155, #156

  • 154 Хари

    1 1 Отговор
    Всичко, което не е китайско е менте.
  • 155 ДИЯР КЮРДА

    2 3 Отговор

    До коментар #153 от "Хехе":

    то немога да хвана ред бе те са те резервирали за векове напред един роднина(КЮРД) ми каза че редовно са те пердашали до Военна Рампа хахаххаха че викат че ти било харесало хаха
  • 156 ДИЯР КЮРДА

    2 4 Отговор

    До коментар #153 от "Хехе":

    кво айде бе на една плюнка живот си бе глист

    Коментиран от #157

  • 157 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #156 от "ДИЯР КЮРДА":

    Остави го бе разваляш дискусията ясно е че си модератора да генерираш трафик остай го.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 ДИЯР КЮРДА

    2 5 Отговор
    Африканос отивам сега да пия Ракия и Уиски и след няколко часа направо те почвам с яките гаври стягай си мършавата дупарка че яко клатене те чака хич не ти завиждам хаххаха
  • 160 Нещо

    3 1 Отговор

    До коментар #152 от "Бай Кольо":

    Нещо май започна да ти просветва. Позволявам си да ди дам един съвет. Преди да пишеш нещо тук за Италия коментирай с италианци че това е най омразното правителство след това на Проди и Монти

    Коментиран от #162

  • 161 Иван

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Чичо Сам":

    Американците допуснаха грешка че пуснаха вируса в Китай,грешни им иэлеэнаха сметките.
  • 162 Бай Кольо

    1 1 Отговор

    До коментар #160 от "Нещо":

    А за това правителство съм съм съгласен с теб. А за парите комерчалиста ти да си свърши работата
  • 163 Я пък тоя

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Чичо Сам":

    Пий си хапчетата редовно бе, малоуен тъпанар.
  • 164 hахах

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "прррц":

    Краварите са хем тъпи,хем лакоми до пръсване.Тези два огромни недостатъка им разказаха играта. Жаждата за лесни и огромни печалби,ги тласна в ръцете на Дракона.Огромна,многомилионна армия,от дисиплинирани,и нечовешки работливи мравки.Работещи в началото за 20-30 $ месечно.Именно там и сбъркаха необратимо.Дракона е древна,тиха и по азиатски притворена общност.За 20 г,от цех за 1 лев,се превърнаха в световен лидер на производство във всички сфери. Но най фаталната грешка на Краварите беше олигофренската,атвистично тъпа и без никаква логика "битка"срещу Русия.Ако имаха далновидни държавници,щяха да размразят отношенията.Русия никого не напада,няма и такива намерения.Всичко щеше да бъде търговски,бизнес-и финасови сделки.При взаимно изгодни условия.При такъв сценарии,нямаше да позволят на Дракона подобен свръхрастеж.Пълен наивник е този,който мисли,че Русия обича китаеца.Недалновидната политика на Обора насила тласна двете държави към стиковка-и икономическа и военна.Ако Щатите бяха в нормални отношения с най мощната суровинна държава на планетата,към момента китаеца щеше да представлява една средна по възможности държава,и като икономика,и като военна мощ.По слаба в пъти,дори от Ю.Корея.....Българите казваме: Лаком г,з-глава затрива!
  • 165 Да питам!

    4 6 Отговор
    Колко процента от китайците живеят в приличен стандарт! Та, с цената на какво е напредъкът им! Искате ли да сте китайци?

    Коментиран от #167

  • 166 Pop Gruio

    1 3 Отговор
    Ako vsichki dyrjavi iskat da gi byde da zaebevat oryijqta i da se xvaschta v rabota v motikata v maschinata rabota i rabota bog e rekyl 6 denq raboti ne kradi ne ubivai opichaite si akyla ei
  • 167 Българина

    2 1 Отговор

    До коментар #165 от "Да питам!":

    Абе и аз да те питам.Преди по-добре ли живееха?
  • 168 Ogiigo

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "не става само с ядене":

    Искали с трици маймуни да ловят! Не става! Като купувате машини за непрофесионална работа, а ги ползвате за професионална, резултатът е този!
  • 169 Милан

    4 1 Отговор
    Картър е много прав. Навсякъде се бъркат и само войни. КОЛОНИЗАТОРИ, още от като избиха индианците за да им вземат земите...
  • 170 Лея

    2 0 Отговор

    До коментар #116 от "Фен на Баро Вкаров":

    Абе ти няма ли да млъкнеш!?Напълни се тук със недомътените ти коментари!На кой му пука колко кила си, това ли е най -доброто, което можеш да изтъкнеш като свое качество;?Не налагай мнение и не размахвай пръст на инакомислещите, защото това е проява на слабите душички!! Откъде се извъди такъв ментор!?
  • 171 Язе

    1 1 Отговор
    Джими Картър го тресе деменцията. Китай не е така агресивен видимо, защото все още е военно джудже, винаги е бил. Но са агресивни. За 200 г. Анексират няколко държави. Завземат половината Монголия, цяла Манджурия, част от Корея, цял Тибет. През 1966 г. нападат СССР. През 1979 г. нападат Виетнам. Окупират Уйгурия и провеждат етническо прочистване. От Китай са дошли няколко чумни епидемии. Едната, през 14 век почти заличава Българите от лицето на земята и помага на Османските турци да ни завладеят. Така е и днес с Ковид19... Китай не е нищо по размично от кандидат за световно господство.
  • 172 Дядо Николай

    3 0 Отговор
    Съгласен съм с Джими картар, че „най-военнолюбивата нация в историята на света.“, но донекаде. Американците не са нация, а конгломерат от потонците на англииските убиици, каторжници, други престъпници, проститутки и чернокожи роби, които са станали толкова много в Англия, че са заплашвали нейната вътрешна цигурност. През 17 век доколкото си спомням англичаните ги товарят на кораби и ги стоварват в северна Америка превръщаики я в огромен затвор без стени и пазачи. Така Британя решава няколко проблема а имнно отървава се от тази социална измет и от грижите за нейното издържане и се надява, че те ще завоюват нови теритрии
    за Британската Корона. На основателите на „най-военнолюбивата нация в историята на света.“ принадлежи избиването на над 5 милионен уникален етнос-североамериканските индианци. „Най-военнолюбивата нация в историята на света.“не са войници а ХИЕНИ
    нападащи много по-слабите от тях народи. Това е износ на ЛИБЕРАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ по американски.
  • 173 Дядо Николай

    1 0 Отговор
    До коментар №164.
    Съгласе съм с теб hахах. Ще добавя още нещо кратко, амерканците ги е страх от обединена Европа в която да се включи и Русия. Особено се Гстрахуват от силно зблигаване на Русия и грмания. Затова положиха и толкова усилия да запалят Втората световна война. Успокойте се Янки дудъл, докато на власт в Германия е леля Дрол, а в ЕС нейното протеже Урсула не знам коя си това няма да се случи. И двете са патологични русофобки чак в интимните части. Докато те двете управляват ЕС той ще вегитира и накрая може да се срути. Да му мисли Бат Бойко, нямада има с кого да се целува и кой да му диктува какв да прави.
  • 174 Емо

    3 0 Отговор
    "Народ" ( в кавички, защото са сбирщина от цял свят), който си купува оръжия ( увеличение 300%) за да се бори с вируса е ОБРЕЧЕН!!!
  • 175 Ти пък цял свят

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Townboy":

    Не думай такива шпионски бъртвежи, Бойко Борисов и Иван Гешев
    не са ли част от света.
    Това са наши стратегически приятели и партньори, ако не вярваш питай еврейчето Паси или Цветан Цветанов, доносника на САЩ.
  • 176 Джони

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Townboy":

    Ей руско зомби заразено с вируса Русия. Какви глупости пишеш. Лидер на свободния свят и негов защитник винаги е била САЩ, а не най крадливите и корумпирани държави като Китай и Русия