Last news in Fakti

22 Април, 2020 08:36 1 528 2

Рияд смекчава мерките срещу Covid-19 заради Рамазана

  • саудитска арабия-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • рамазан

Целта е хората да имат повече време за пазаруване на стоки от първа необходимост

Рияд смекчава мерките срещу Covid-19 заради Рамазана - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Саудитска Арабия планира да смекчи полицейския час по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, който започва на 24 април, предаде Ройтерс. Целта е хората да имат повече време за пазаруване на стоки от първа необходимост.

В момента хората, които живеят в райони с вечерен час, могат да ходят до магазина от 6 сутринта до 15 часа. През Рамазана тези часове ще бъдат от 9 до 17 часа.

Ирак облекчи ограниченията до края на свещения месец, но паркове, джамии, търговски центрове и учебни заведения остават затворени.

В Турция от днес до полунощ на 26 април Истанбул и още 30 града са за пореден път с пълна забрана за излизане. 23 април е национален празник, а на следващия ден започва мюсюлманският пост - въздържане от храна и вода от изгрев до залез слънце. На вечеря, традиционно, се събират повече хора.

Въпреки че броят на потвърдените случаи с коронавирус в Пакистан расте, правителството отстъпи под натиска на ислямските духовници и няма да затвори джамиите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.