Last news in Fakti

22 Април, 2020 12:29 1 379 4

Тайни преговори между управляващи и опозиция във Венецуела

  • венецуела-
  • каракас-
  • николас мадуро-
  • хуан гуайдо

Дискусиите са били продиктувани от притесненията във връзка с Covid-19, хиперинфлацията и засилващия се недостиг на горива

Тайни преговори между управляващи и опозиция във Венецуела - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съюзници на венецуелския президент Николас Мадуро и на неговия противник, лидера на опозицията Хуан Гуайдо, са започнали тайни проучвателни преговори на фона на засилващите се опасения за възможните последици от разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс, като се позова на източници от двете страни.

Дискусиите са били продиктувани от притесненията във връзка с респираторното заболяване Covid-19, хиперинфлацията и засилващия се недостиг на горива във Венецуела, а също така и от опасенията на част от членовете на управляващата социалистическа партия как да гарантират политическото си оцеляване при евентуална смяна на правителството, разкриха източниците, предава БТА.

Преговорите, които нямат установен дневен ред, са признак, че както съюзниците на Мадуро, така и тези на Гуайдо, продължават да са неуверени, че могат да победят насрещната страна в условията на глобална пандемията и на широките американски санкции, чиято цел е Мадуро да бъде принуден да се оттегли от президентския пост.

„Има две крайности: Мадуро и тези, които мислят, че вирусът ще сложи край на лидерската позиция на Гуайдо, и тези, които се надяват, че кризата ще доведе до падането от власт на Мадуро. Мисля, че трябва да намерим решения“, заяви депутат от опозицията, който подкрепя сближаването между двата лагера.

Ройтерс не успя да установи кога са започнали преговорите, къде и как се провеждат и какво е отношението към тях на Мадуро и Гуайдо. Провеждането на преговорите бе потвърдено от седем източника, принадлежащи към двата политически лагера във Венецуела.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 искам венецуелска булка

    8 1 Отговор
    Отговорни хора, не като нашите да бегат да се крият из бункерите.
  • 2 Бесен язовец

    3 10 Отговор
    Мадуро е аут и да ходи при Путин
  • 3 оня с коня

    1 2 Отговор
    Наблюдаваме "Класика в жанра" относно полит. положение във Венецуела:На Мадуро е направено Предложение да се оттегли Доброволно,като по тоя начин ще има възможност да се Позиционира С ПАРИТЕ СИ в някоя Държава,нямаща Договор за Реадмистия със САЩ,ЕС и т.н.Ако обаче Упорства и продължава да стои на трона си,ще бъде не само насилствено свален,но и ДРАН ПОКАЗНО ПАРЧЕ ПО ПАРЧЕ!
  • 4 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ГРЕШИТЕ ---" ПОТВЪРДИЛИТЕ ИЗТОЧНИЦИ" СА 6.03 И ЕДИН +0.5 АГЕНТ ОТ ЦРУ !?!?!?