Last news in Fakti

23 Април, 2020 10:46 3 457 6

Маските няма да са задължителни в Швейцария

  • швейцария-
  • маски-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • тичино

Здрави хора няма нужда да носят маски на обществени места

Маските няма да са задължителни в Швейцария - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Швейцария няма да налага на гражданите си да носят задължително предпазни маски, когато следващата седмица започне да облекчава ограниченията заради коронавируса, обяви правителството, цитирано от "Ройтерс".

Здрави хора няма нужда да носят маски на обществени места, правилата за спазване на дистанция и миене на ръцете си остават най-добрата предпазна мярка. Все пак в някои сфери вероятно ще са необходими маски и на търговците на дребно в течение на две седмици ще се доставят по един милион маски на ден, отбелязаха властите.

Правителството напомни указанията си към жителите, особено болните, да си стоят у дома, за да се предотврати разпространяване на заразата. От 27 април Швейцария вдига някои ограничения, започвайки с отварянето на фризьорските салони и салоните за красота. В граничещия с Италия кантон Тичино обаче ограниченията върху бизнеса ще се запазят до 3 май.

Тичино е най-засегнатият коронавируса район в страната с една пета от смъртните случаи и 11 процента от заразените. По данни на специализирания сайт Worldometers към този момент в Швейцария са регистрирани 28 268 случая на COVID-19. Жертвите в страната са 1509, а 19 900 пациенти са се възстановили от болестта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хипократ е вещер

    22 3 Отговор
    Само в кучкарника БГ са задължителни намордниците.
  • 2 Townboy

    23 4 Отговор
    Швейцария е демократична държава уважаваща гражданите си. А ние сме мутренска тирания управлявана от дилетанти. Мнозинството сме против носенето на маски на открито, но управниците ни са тъпи и упорити.
  • 3 Забелязъл.

    4 18 Отговор
    И какво сега трябва да ръкопляскаме ли? Нормално е за тях жаждата за пари надделява пред опазването на живота на обикновенните хора.
  • 4 хараре

    11 1 Отговор
    "Здрави хора няма нужда да носят маски на обществени места." ТАКА Е,АМА НАШ ТЕ ХОРА НЕ ГИ ДРУСА.
  • 5 1234

    15 1 Отговор
    Сигурен съм че като са погледнали статистиката за предишните 5 г за броя починали в страната за първо тримесдчие, веднага са съобразили, че броят починали е същия. Само герберскиа офчи мозък не може да стопли
  • 6 Европейците

    3 3 Отговор
    Винаги са били прости и прости ще си мрът .