Last news in Fakti

23 Април, 2020 13:58 1 329 2

Албания отпуска мерките срещу коронавируса

  • албания-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • маски

Карантинните мерки може отново да бъдат въведени, ако се наложи

Албания отпуска мерките срещу коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Албания, която тази седмица започна да смекчава някои от най-твърдите рестриктивни мерки в Европа заради COVID-19, ще позволи на магазини, таксита и съдилища да възобновят работа от идната седмица, ако те спазват хигиенните стандарти и стандартите за социална дистанция, съобщи "Ройтерс".

В Албания официално са регистрирани 27 смъртни случая, предизвикани от новия коронавирус. Страната нареди повечето хора да си стоят вкъщи през по-голямата част от деня, но тази седмица облекчи рестрикциите, позволявайки 600 вида дейности - от ловене на риба до минна дейност. Албанците трябва да се регистрират в приложение, за да пазаруват основни храни за не повече от 90 минути дневно.

Здравният министър Огерта Манастирлиу заяви, че ако данните за заразените от коронавирус останат стабилни, този интервал ще бъде увеличен на два и половина часа на ден, предаде БНР. Сред фирмите, които ще заработят отново идната седмица, тя посочи магазини за обувки, дрехи, мебели, осветителни тела, електронна техника и цветарници.

На такситата ще бъде позволено да работят, но само между градовете и само ако превозват по един пътник. След това стъпки за възстановяване на икономиката ще бъдат предприети на два етапа от две седмици, ако няма увеличаване на новите случаи, хоспитализациите или използването на интензивни отделения. Карантинните мерки може отново да бъдат въведени, ако се наложи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    4 0 Отговор
    и Албанците са вече преди нас,заради простотиите на ТИКВАТА.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.