Last news in Fakti

23 Април, 2020 17:05 2 407 5

Почти 50% от жертвите на Covid-19 в Европа са в социални домове

  • европа-
  • сзо-
  • старчески дом-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Умиращите в домовете от коронавирус имат правото на внимание и грижи до края на живота им

Почти 50% от жертвите на Covid-19 в Европа са в социални домове - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Почти половината от починалите заради коронавируса в Европа са в домове за стари хора и социални грижи, заяви Ханс Клюге, директор за Европа на Световната здравна организация (СЗО), предаде Би Би Си.

„Това е невъобразима човешка трагедия“, каза той на пресконференция в Копенхаген и призова за повече усилия за защита на настанените в такива учреждения.

„Умиращите в домовете от Covid-19 имат правото на внимание и грижи до края на живота им, включително облекчаване на симптомите с адекватни медикаменти, обградени от техните близки“, каза Клюге.

„Преданите и състрадателни хора, работещи в тези учреждения, които често са претоварени, ниско платени и незащитени са невъзпетите герои на тази пандемия. Трябва да направим всичко възможно да осигурим на тези работници защитна екипировка и други необходими неща, за да защитят себе си и тези, за които се грижат“, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    3 1 Отговор
    Приливането на плазма е решението в момента!
  • 2 хахахаха

    15 0 Отговор
    66 (сонет) Да бях умрял! До гуша ми дойде с достойнство да се перчи лицемерът, богатият от бедни да краде, нищожества с почтени да се мерят, да е в бардак девическата чест и ученият, унизен, да проси, и ситият под маска на злочест, и много често болен здрав да носи, и доблестният – в хорските крака, и правият да си криви душата, и словото с намордник все така, и правдата – слугиня на лъжата. Изчезнал бих, но как така в калта сама да изоставя любовта?

    Уйлям Шекспир-явно ситуацията не се променя оттогава
  • 3 Защо ли?

    8 0 Отговор
    Група вирусолози проучи всички случаи на коронавирусна инфекция в град Хайнсберг, където са регистрирани повече от 1,4 хиляди случая. В резултат се оказа, че заразяванията винаги са били резултат от близък контакт между хората за дълго време.
  • 4 Гост

    7 0 Отговор
    А дали не е точно това целта?! Нов вид геноцид, в глобален мащаб!
  • 5 Рошко

    2 0 Отговор
    Аа не уе, при нас са със най малко 7 тежки съпътстващи заболявания