23 Април, 2020 19:30 3 240 9

Жертвите на коронавирус във Великобритания са навярно двойно повече

  • великобритания-
  • лондон-
  • борис джонсън-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Според официалните данни на британското здравно министерство, досега Ковид-19 е отнел живота на над 18 100 души

Жертвите на коронавирус във Великобритания са навярно двойно повече - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Колко са жертвите на коронавируса във Великобритания? Според британското здравно министерство, починалите са над 18 000. "Файненшъл таймс" обаче изчислява, че жертвите са навярно двойно повече. Откъде идва тази разлика?

"Файненшъл таймс" изчислява, че броят на хората във Великобритания, починали в резултат от зараза с коронавирус, е навярно двойно по-висок от числата в официалната статистика.

18 000 или 41 000?

Според официалните данни на британското здравно министерство, досега опасният вирус е отнел живота на над 18 100 души, след като само вчера (сряда) починаха 759 заболели от КОВИД-19. Според "Файненшъл таймс" обаче, броят на жертвите е навярно двойно по-висок - около 41 000. Откъде идва тази разлика?

Предположението на "Файненшъл таймс" се базира на данни на британската статистическа служба, които измерват смъртността в даден момент спрямо предишен период. От статистиката излиза, че в началото на този месец в рамките на една седмица в цялата страна са починали около 8000 души повече, отколкото през същия период на изминали години. "Файненшъл таймс" изхожда от предположението, че тези смъртни случаи трябва да бъдат причислени към статистиката за жертвите на новия коронавирус.

Числото 41 000

Що се отнася до числото 41 000 - този предполагаем брой на починалите от коронавирус във Великобритания представлява сумата от официалния брой на жертвите и всички смъртни случаи, които надхвърлят средните стойности.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Агент Харолд

    6 6 Отговор
    Но и заразените навярно са много повече, това драстично спада смъртността на вируса.

    Коментиран от #5

  • 2 Кралицата 🇬🇧

    8 1 Отговор
    Да ама Бате Боре прескочи трапа..
  • 3 Рошко

    10 2 Отговор
    Тройно да са, покажете ни ги, и ако е истина как така технологична Англия не може да се справи
  • 4 Иван

    7 1 Отговор
    ООН нищото Антонио Гутериш и Австралия да отправят остри критики към Кралицата и да я приэоват към край на властелинството.
  • 5 Иван

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Агент Харолд":

    Дано эараэените да са 30 милиона,та да има още по-драстичен спад.
  • 6 В германистан положението

    10 0 Отговор
    Не е по-розово. Официално са над 5000, а фактически жертвите са над 50 000

    Коментиран от #7

  • 7 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "В германистан положението":

    Няма как да обяват имената на ИСИС бойци.
  • 8 националист

    7 1 Отговор
    Явно е че крият истината както и в САщ тайно погребват в затворени чували и ги изнасят с пикапи от болници и домове. Винаги са лъгали и мамили от това островче. Дърти измамници и пълна безотговорност
  • 9 Exorcist

    0 0 Отговор
    Лъжите ви са безгранични. Браво