Last news in Fakti

23 Април, 2020 21:21 4 532 15

Погребват десетки жертви на COVID-19, чиито тела не са потърсени

  • италия-
  • ломбардия-
  • милано-
  • ковид-19-
  • коронавирус

В Ломбардия има около 13 000 смъртни случая от COVID-19, което е над половината от общо 25 000-те жертви в цяла Италия

Погребват десетки жертви на COVID-19, чиито тела не са потърсени - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Властите в Милано, столицата на област Ломбардия, която беше най-тежко засегната в Италия от COVID-19, започнаха днес да погребват десетки починали от причиняваното от новия коронавирус заболяване, които не са били потърсени от техни близки, предаде Франс прес.

В Ломбардия има около 13 000 смъртни случая от COVID-19, което е над половината от общо 25 000-те жертви в цяла Италия, предава БТА.

Днес бяха погребани 61 починали, чиито тленни останки не са били потърсени от никого. Те бяха положени в гробището Музоко, в отделени гробове, като на всеки от тях ще бъде поставен кръст с името на покойника.

Това, че телата не са били потърсени, не означава, че тези хора не са имали семейства, просто властите в Милано в период от пет дни, както е според новите правила, не са получили указания какво да правят със съответния труп и така се е стигнало до масовото погребение днес, отбелязва Франс прес.

Заради риска от препълване на моргите властите в северния италиански град решиха да намалят от тридесет на пет дни срока, в който след смъртта на човек неговите близки могат да приберат тялото му.

Много роднини не са успели да направят това поради влошено здравословно състояние или заради това, че самите те са под карантина, обясни Роберта Коко, която е съветник по гражданските услуги в кметството на Милано. Тя допълни, че семействата на починалите, които не са били в състояние да потърсят тяло на близък човек, починал от COVID-19, заради мерките за драстична изолация или по лични здравословни причини, ще могат да си го приберат от общото гробище едва след две години поради санитарни причини.

В гробището за непотърсени жертви на COVID-19 може да бъдат погребани до 600 тела, но властите в Милано се надяват, че няма да им се наложи да използват всички налични места.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    25 1 Отговор
    За поддържане на настроението, публикуваме и случаи от чужбина, поради липса на български...

    Коментиран от #14

  • 2 ЖИВ НЕ МИ ТРЕБЕ

    6 4 Отговор
    А ТИ УМРЕЛ..ТИКВА
  • 3 Опа

    10 16 Отговор
    Да изпратим професор Мънгъров да им помага

    Коментиран от #11

  • 4 А има ли изследване за

    16 1 Отговор
    коронавирус,на починалите в БГ,от двустранна бронхопневмония,след м.август 2019 г.?
  • 5 Да да

    20 9 Отговор
    Новината е умишлено преувеличена. Вече се чудят от къде да търсят трупове само и само да плашат хората. Има вече доста оплаквания и сигнали от доктори и роднини на жертвите но за сега работят добре за да прикрият гнусните престъпления но ...измаменият италиански народ започва да се гневи и скоро ще има екшъни по площадите.

    Коментиран от #7

  • 6 Диди

    9 6 Отговор
    От тридесет,на пет дни свален срок...Италианците никога няма да се оправят ,с такава политика. Изостанала кочина.Иначе изискват от държавите,които са в ЕС да им плащат дълговете.
  • 7 шамана

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Да да":

    абе това звездите ли ти го говорят?

    предозирал си тая вечер тревицата

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Диди

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "шамана":

    😂😂😂 Разсмя ме.
  • 9 За сега никаква трева

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "шамана":

    Живея в Италия от 30 години и пия само червено вино.
  • 10 ертъу

    7 6 Отговор
    аре стига с а фалшивите новини
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 срам

    7 4 Отговор
    Да не потърсиш баща си, който е починал, вместо да го погребеш с необходимото уважение и с чувството, че ти продължаваш неговия път. Това е също от многото евроатлантически ценности, които тровят народа ни.

    Коментиран от #13

  • 13 За бога

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "срам":

    Хей за тая процедура се изискват много срещи с ?заразени. В моргата, в църквата, гробари, касиерки и т.н. Просто хората се страхуват след 2 седмици да не са при починалия. Тук управата е тъпа, при зарази телата задължително се кремират (стар като света опит) и се изпращат на адреса само малки урни.

    Коментиран от #15

  • 14 Рошко

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    То толкова много умрели, бая морга ще да е, в гробищата сигурно вече ги погребват прави вай вай, един да не потърсят ок добре, ама 61 🙄🙄🙄, как да повярва човек
  • 15 Бай ганю

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "За бога":

    И какво страшно има, мъртвеца да не вдигне капака на ковчега и да ти поиска маска ли?