Last news in Fakti

24 Април, 2020 09:56 3 456 23

Свидетели по делото за малайзийския самолет са в опасност

  • малайзийски самолет-
  • хага-
  • русия-
  • самолет-
  • украйна-
  • свидетели-
  • опасност

Съдът е преценил, че тези хора са „в опасност“

Свидетели по делото за малайзийския самолет са в опасност - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Окръжният съд в Хага постанови да останат анонимни 12 свидетели по делото за катастрофата на полета на малайзийския самолет Boeing MH17 в Донбас. Това се посочва в прессъобщение на холандския съд, цитирано от Tsargrad TV.

Съдът е преценил, че тези хора са „в опасност“. По-рано защитата на руския гражданин Олег Пулатов, който беше обвинен за участие в катастрофата, подаде жалба и поиска разкриване на самоличността на свидетели, твърдящи вината на подсъдимия.

Съдът обаче прецени, че свидетелите по делото са застрашени и затова самоличността им бе държана в тайна. Т.нар. „процес“ започна в началото на пролетта, въпреки че разследването на трагедията все още не е приключило.

Като едно от доказателствата за вината на Русия в инцидента по време на процеса бяха дадени показанията на "таен свидетел", който заяви, че хората, които стреляли по самолета, говорели с "руски акцент". Русия продължава да отрича вина и обвинява украинските сили за свалянето на самолета с над 280 души на борда.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    4 14 Отговор
    всички сме вав опаснос утре ти казват щте ти сабаряме домат не законен е и какво после на шосето ли щте живееш че и деца че и бес работен

    Коментиран от #6, #11

  • 2 Бесен язовец

    8 18 Отговор
    Истинският виновник се крие в Кремъл
  • 3 Бачо Киро

    19 7 Отговор
    "Тайни" свидетели... Демек сами си пишат показанията...
  • 4 Бесен язовец

    15 8 Отговор
    ха ха ха - който заяви, че хората, които стреляли по самолета, говорели с "руски акцент" значи са укри които искаха да минат за руснаци
  • 5 Барчо

    10 5 Отговор
    Какво тъпо доказателство!!! Таен свидетел казвал, че по радиото си говорили двама с "руски акцент"!!! Значи да разбираме че са си приказвали на украински с руски акцент. Някой знае ли украинец да не говори руски език??? Доколкото си спомням преди петнайсетина години нашата прима Лили Иванова беше за няколко месеца в англоговоряща страна и като се върна като и правеха интервю говореше с акцент все едно е англичанка научила отлично български. Руснаците пратиха ДОКУМЕНТИ доказващи че точно тези ракети свалили самолета са приведени на въоръжение в украинската армия още когато Украйна беше руска република. Да не говорим че този клас ракети е снет от въоръжение в Русия доста преди случката.

    Коментиран от #9

  • 6 Барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Ми ако домат ти е незаконен, съвсем естествено е да се събори и то не утре, а днес. По тази логика мога през нощта да отида на жълтите павета с един камион материали и да си построя дом!!!
  • 7 гост

    4 3 Отговор
    Ами ако бяха руснаци щяха да говорят на руски ,а не с руски акцент.
  • 8 Барчо

    6 3 Отговор
    На Украйна трябва първо да и се потърси отговорност за това, че е разрешавала полети над територия на която се водят бойни действия. Когато имахме навремето учения със стрелби, независимо дали е на полигон или на друго място се правеха много сериозни "отцепки". Или по народно му, недопускане на хора и техника в района където могат да бъдат убити от случаен изстрел.
  • 9 Anadolu Manafesi

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Барчо":

    Доказателствата по случая далеч не са само това че някой е говорил на руски . Има показания от руски сепаратисти , снимков материал идентифициращ системата като част от 53-та ПВО бригада базирана в Курск , записани разговори и тн. Документите изпратени от руската страна са доказано фалшифицирани . Сигурно е че инцидента не е умишлен , а плод на обстановката и неопитен екипаж , който предполага че всичко , което лети над региона е украинско . Не малка е вината и на украинските власти , които след свалянето на няколко техни ЛА за кратък период от време преди инцидента , не спират гражданският трафик над региона (може би умишлено)

    Коментиран от #15

  • 10 ****

    5 6 Отговор
    Това звучи като,една баба каза на пазара.А тези свидетели каде са били и на какво разтояние,че са чули,че стрелящите са имали руски акцент,той и украинския е много сходен с руския.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 село

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Не бой се бе приятел. Гласувайте си за Бойко, и ще може да вършите каквото си искате.Това, че домът ти е незаконен, означава че си го построил на чужда земя.
  • 12 ссср

    1 7 Отговор

    До коментар #10 от "****":

    ТИ някога чувал ли си украинска реч?????????????? Няма нищо общо с руския език,ама нали трябва да си заработиш копейките,тролиш!!!!!!!!

    Коментиран от #14, #16

  • 13 Anadolu Manafesi

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "****":

    Ако някога си чувал как звучи украинският език , ще разбереш че няма как да го сбъркаш с руски , по скоро може би с полски . Но това така или иначе няма нищо общо с темата
  • 14 ****

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "ссср":

    Знаеш ли колко украински сателитни телевизии имам,и повярвай ми,че съм чувал как звучи,има много руски думи.
  • 15 Бай хой

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Anadolu Manafesi":

    А имали доказателства като записи от черни кутии и разговори от диспечерски кули? Този самолет е променил курса си и коридора за да стигне до мястото на катастрофата. Да разбираме ли че някой е говорил на украински със руски акцент? Няма причина да направи това освен ако не е руснак на украинската служба. В украинската армия украинския е задължителен. Руснаци нямат причина да говорят на украински ако не са на украинска служба защото няма украинец който да не говори руски. Също разговорите между украинци и чужденци се водят на руски. Пример. Плевнелиев в Украйна говори или на немски или на руски. Но не и на украински със някакъв акцент.

    Коментиран от #17

  • 16 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "ссср":

    А ти знаеш ли че абсолютно всички украинци знаят перфектно руски и няма причина руснак да се опитва да говори украински ако не е задължен или принуден? Кой в Донбас ще задължи руснак да говори украински?
  • 17 Anadolu Manafesi

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Бай хой":

    Кой изобщо ти каза че някой е говорил на украински с руски акцент? Говорили са на руски с акцент като този на диалекта , който се говори в Московска Област например , но това едва ли може да бъде сериозно доказателство . Какви записи от черни кутии търсиш , мислиш ли че като те удари ракета имаш много време да говориш с кулата какво става ? Никой не е отклонявал самолета , летял е по коридора , който обикновенно се използва за тези курсове . А е трябвало да бъде отклонен . Никой не е осведомил екипажа на ЗРК за коридорите на гражданската авиация в региона и те са действали като на учение , засекли са нещо и са стреляли . Бук има обхват от около 45 км и обикновенно когато екипажите засекат цел използват само пеленгатора , който дава координати по азимут и пренебрегват този , който засича височината на целта , за да се спести време . Изстреляната ракета се управлява по радио канал докато полуактивната глава прихване целта . Демек стреляш в посока на целта и после ракетата сама върши останалото . "Спонтанно възникналото" опълчение никога не е използвало авиация и окраинските ПВО едва ли са имали много работа в региона , в същото време в седмиците преди инцидента има свалени няколко украински хеликоптери , транспортни самолети и Су-25 , така че въпросното "опълчение" определено е използвало активно ЗРК в региона и то точно системата "Бук" . Няма нито едно доказателство за изчезнал такъв комплекс от украинската армия , така че въпросната система(системи) все

    Коментиран от #20

  • 18 русия е империята на злото и лъжата

    1 5 Отговор
    1983: СССР сваля корейски Боинг 747 - признава си след 8 дни
    1988: САЩ сваля ирански Еърбъс А300 - признава си след 1 ден
    2020: Иран сваля украински Боинг 737 - признава си след 3 дни
    2014: #МоSSковия сваля #MH17 над Украйна - 5,5 годни лъжи

    Коментиран от #19

  • 19 Anadolu Manafesi

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "русия е империята на злото и лъжата":

    По отношение на украинският Боинг 737 , същите "професори" тук обясняваха същите врели-некипели тук и генерираха колосални количества минуси , само защото от Москва били казали нещо .И продължиха дори след като Иран официално обяви че инцидент е в следствие на тяхна грешка . Не разбирам , защо всяко нещо , свързано по някакъв начин с мафиотската структура , наречена "Правителство на РФ " , предизвиква толкова силен отклик , противоречащ на всякаква логика .
  • 20 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Anadolu Manafesi":

    Коридорите по които лети този самолет са на 10-11 хиляди метра. Наредили са му от диспечерска кула да слезе доста надолу. Мисля че беше някъде към 8 хиляди метра. Също така е факт е минути преди катастрофата му е наредено да промени курса и именно затова е бил точно там където е станала белята. Отделно в същия район е имало батареи бук на ВСУ разгърнати за учения. Факт който мълчаливо се пренебрегва. За промяната на курса определено лъжеш. Също така лъжеш и за изчезнали бук от всу. Имаше точно такъв случай и то определено провокативен. Началници наредили машината да се изостави като екипажа без да знае активира системата за самоунищожение. Друга твоя лъжа. Сам твърдиш че някой трябва да засече самолета и насочи ракетата. А машина с радар не е открита на територията на опълченците. Самата ракета оставя огромна диря и следи от изстрелването каквито не са открити. Следата от ракетата се вижда от десетки километри. И последно там се е водила война. Дори и да са го свалили украински военни те не са виновни. Виновен е този който е пуснал граждански полет над активни бойни действия. Такъв самолет би могъл да служи за прикритие на други летателни апарати или разузнавателна техника и състав. Аналогичен случай със украинския самолет в Техеран. Бил е с изключен транспондер при състояние на въздушна опасност. При такова положение всяка чужда неразпознаваема цел се сваля. Решенията се вземат буквално за секунди.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Anadolu Manafesi

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Самолета е свален точно на 10-11 км. височина , в черните кутии няма данни за отклонение на полета . Украинският Боинг е бил с включени транспондери . Останалите глупости , които си надраскал , просто няма да коментирам .
  • 22 Anadolu Manafesi

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Наредили са му да се ИЗКАЧИ от FL 330 ( 33 000 фута) , до FL 350 (35 000 фута) , за да се избегне потенциална възможност от сблъсак с летящият също на FL 330 полет SQ351 .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: