Last news in Fakti

24 Април, 2020 10:23 4 139 19

Експерт: Епидемията от коронавируса в Гърция ще угасне през май

  • гърция-
  • ковид-19-
  • карантина-
  • кириакос мицотакис

Вероятно е обаче да има нова епидемична вълна през есента или през зимата

Експерт: Епидемията от коронавируса в Гърция ще угасне през май - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Епидемията от коронавируса в Гърция ще угасне през май. Това е мнението на професора по обществена и превантивна медицина Янис Тундас, цитиран от ежедневника "Катимерини".

Той е анализирал данните за развитието на заразата в страната и е заключил, че и през лятото ще продължат да се регистрират отделни случаи на вируса, но заболяването ще престане да е епидемично и ще се превърне в ендемично. Вероятно е обаче да има нова епидемична вълна през есента или през зимата.

Гръцкото правителство обмисля алтернативни начини, за да компенсира собствениците на недвижими имоти, засегнати от задължителното намаляване на наемите за ударените от пандемията компании или за работещите, пише "Катимерини". Преобладаващото мнение е доходите от тези наеми да бъдат освободени от данъци за срока, в който е в сила намаляването им, т.е. март и април и евентуално май, ако бъде решено мярката да бъде удължена.

Местният солунски вестник "Типос Тесалоникис" цитира заместник-министъра на гражданската защита Никос Хардалиас, който е заявил, че вдигането на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса ще стане в рамките на следващите два месеца на етапи, всеки от които ще трае по 14 дни или при нужда - повече. Вестникът цитира и говорителя на правителството Стелиос Пецас, който обяви, че настоящите строги мерки ще останат в сила още една седмица - т.е. до 4 май.

Икономическият ежедневник "Нафтемборики" съобщава, че гръцкото правителство се е сблъскало с категорично възражение от страна на международните кредитни институции за удължаване на режима на защита на основното жилище от принудителна продажба заради кризата с коронавируса. Според вестника на гръцкото искане платформата за необслужваните жилищни заеми да бъде удължена до края на годината, институциите са отговорили, като са заплашили с негативен доклад през май.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 интереса клати феса

    8 3 Отговор
    Така е и тия са имали БЦЖ. А сега както изглежда ще ни вземат и малкото руски, румънски и украински туристи.

    Коментиран от #3

  • 2 Коремния хирург

    11 1 Отговор
    Зарежи ги тия експерти! Мене слушай!
  • 3 мечо

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "интереса клати феса":

    абе не сме даржава и това си е за нас нияма ваксина бдж щте омираме по улиците

    Коментиран от #6

  • 4 Townboy

    5 0 Отговор
    А дано че ми се ходи на море.
  • 5 гръкът пак тънко мина

    4 1 Отговор
    Барба Ганьос да беше гледал от лукавите византийци как се прави и да беше намерил една система за СМС-и за няколко хил лева, а не да раздава заеми на кредитните милионери.
  • 6 Дельо хайдутин

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    Иди в БДЖ. Легни пред влака и ще се излекуваш.
  • 7 Гост

    3 0 Отговор
    А,дано
  • 8 ннбжх

    5 0 Отговор
    Не казвайте на тиквата да не вдигне кръвното.
  • 9 аха

    3 3 Отговор
    Какви експерти бе, византийците щаб нямат ли?!
  • 10 боцмана

    4 3 Отговор
    Това да не е крушка , да я загасиш от ключа. Хубава работа , ама на малакия отива.
  • 11 Корона вирус. 👑👑👑

    3 1 Отговор
    Септември ще бъде май практиката го доказва или пък гърците се броят наесен.
  • 12 Българан Балкански

    4 5 Отговор
    Хахах!!! Ама и тия лъжат, кат разпрани. Е как пък точно в туристическия сезон вирусът си взима отпуска и наесен с песен. Хах, гръцките тарикати този път ще са им криви сметките. Има да се молят за Бг туристи. То други няма как.
  • 13 Гърция

    7 1 Отговор
    Разликата е,че гръцкия народ има ДОВЕРИЕ в правителството,защото то помогна много на бедните-много помощи се раздадоха.Гърците изпълниха препоръките,без да роптаят и наистина резултатите са налице.А в България последните 30 години са виновни-НЕ УСПЯХМЕ!!!

    Коментиран от #18

  • 14 fatal bazooka

    4 1 Отговор
    Човек трябва да много наивен за да повярва.Така ли па тези излезнаха най-големи тарикати 😂.Другите държави в Европа по-прости .Всички чакат факт.Никой не иска да рискува.Докато не излезе ваксина.Не очаквайте чудеса.
  • 15 Корнела

    1 1 Отговор
    Моето мнение за Корнелия Нинова е непроменено от пролетта на 2016 г., когато тя оглави антибългарската банда БСП.

    Първо, Корнела е едно от най-вредните и пакостливи политически вещества, което се е появявало в българската политика.

    Второ, Корнела е коварна, подмолна, арогантна, напълно безсърдечна, лишена от елементарна съвест, с внезапни приливи на алчност, съзнателно натъпкала се с огромни дози усещане за безнаказаност, протеже на най-опасните кръгове от българското задкулисие /ченгесарите от РУМНО и ДС/, придобила имунитет към гадостите в множество тъмни дела, в които е участвала от 90-те г., та досега.
  • 16 Баце ви Боко пастира

    1 1 Отговор
    Абе тия византиици ще ми развалят далаверата!
  • 17 Не вярвам на сиртакоглавите

    2 0 Отговор
    Дори на бялото бяло да казват...
  • 18 Ффф

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гърция":

    Абе хора, правителствата цял живот ви обгрижват. Какво са казали и не са направили за вас, милите им дишици. Какво направиха, та им нямате доверие сега?
  • 19 Мехо

    2 0 Отговор
    Данайците нещо са се объркали. Ако там по време на престоя един се разкашля ще се кара карантина в квартирата. А и дори да се пътува до съседни държави след това при прибиране ще се кара към 20 дни карантина. Така че мерси.. Ще ходя в БГ на планина и малко на море в частна къща.