24 Април, 2020 13:06 2 266 11

Тръмп и Ковид-19 - малцина му вярват

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Републиканецът е поел ролята на всекидневен говорител по мерките срещу коронавируса в САЩ

Тръмп и Ковид-19 - малцина му вярват - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът Доналд Тръмп е поел ролята на всекидневен говорител по мерките срещу коронавируса в САЩ, но малцина американци го възприемат като достоверен източник на информация за пандемията. Това сочат резултатите от съвместно изследване на Асошиейтед прес и Центъра за проучване на обществени въпроси NORC.

Само 28 на сто от гражданите на САЩ заявяват, че редовно получават информация от Тръмп за коронавируса и приблизително толкова казват, че правят това от време на време. Според 23 на сто от анкетираните думите на президента по въпроса заслужават пълно доверие, а 21 процента му се доверяват в умерен обем, предаде БТА.

Доверието към Тръмп е по-високо сред неговите поддръжници, като около половината от републиканските избиратели питаят пълно доверие към изявленията на Тръмп за коронавирусната пандемия, други 30 на сто му вярват умерено, а 22 процента казват, че вярват малко или никак на това, което той говори за кризата с COVID-19. Но въпреки че мнозина ориентирани към Републиканската партия американци са разколебани в отношението си към думите на Тръмп за пандемията, 82 на сто от тях все още одобряват цялостната му политика.

Анкетата установява, че 84 процента от гласуващите за демократите изпитват слабо или никакво доверие към информациите на Доналд Тръмп за пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сали чобан

    2 1 Отговор
    Само на Герб и Бойко вярвам
  • 2 пострашен от вируса на Пената няма

    10 1 Отговор
    Баце също като Бай Дончо трябва да уволни нашия д-р Фаучи и да поеме щабовете в свои ръце. Ще ни лекува с терапия със смях до напикаване.
  • 3 файчо

    0 0 Отговор
    Републиканецът е поел ролята на всекидневен говорител по мерките срещу коронавируса в САЩ,щото си няма ген.Мутафчийски. Тит-ток-ток!
  • 4 asd

    0 1 Отговор
    Баце ви Портокал каза да се лекувате от коронавирус като си инжектирате дезинфектант. Значи и за Барба Ганьовиците се отнася...
  • 5 От години казвам

    2 3 Отговор
    че зодия "Близнаци" са ку-ку-руку, ама няма кой да чуе. И Доналд и Боко са от тази зодия.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бг.реалност

    2 2 Отговор
    Ей братче,
    СБЪРКАХТЕ СЕ от новини относно тоя жълтия и тая престъпна клоака фащ.
    По колко статии ви задължават от посолството на фащ да пишете на ден?
    България е част от Европа, а не 52щат на кравария.

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 нема лабаво

    0 0 Отговор
    Тръмп победи ковид с предложението си, заразените да се инжектират с дезинфектант /докато ги облъчват с ултравиолетова светлина/.
  • 11 Анти комунист

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бг.реалност":

    САЩ допринесоха за падане на комунизма, оше щяхте да сте в каменната ера ,само че у нас вие комунистите използвайки тъпите спортисти и ченгета загрбихте всичко,все още грабите да ви преседне,в коалиция с престъпният свят,идват избори лошото ше свърши като един са се обединим срешу хунтата на ченгетата.