25 Април, 2020 20:14 3 588 28

Докато няма ваксина срещу Covid-19, борбата срещу пандемията ще доминира в Европа

  • карантина-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ангела меркел

Ангела Меркел очаква на дневен ред да бъде въпросът за изграждане на ефективна европейска здравна система във всички държави от ЕС

Докато няма ваксина срещу Covid-19, борбата срещу пандемията ще доминира в Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия ще фокусира ротационното си председателство на Съвета на Европейския съюз върху борбата срещу коронавируса и последствията от пандемията. Това заяви канцлерът Ангела Меркел в седмичното си изявление.

Докато няма ваксина срещу коронавируса борбата срещу пандемията ще доминира в Европа, предупреди Ангела Меркел и обеща 6-месечното ротационното европредседателство на Германия да не оставя на заден план и борбата срещу климатичните промени:

„През следващите седмици и месеци трябва да покажем, че ще направим всичко по силите си Европа да расте заедно в тази ситуация.

Много е важно с общи средства да се грижим за общата ни икономика. Защото знаете, че в дългосрочен план Германия е добре, само ако и Европа е добре“, каза канцлерката.

Ангела Меркел добави, че се очаква на дневен ред да бъде въпросът за изграждане на ефективна европейска здравна система във всички държави-членки и подчерта, че германското председателство трябва да завърши със засилена интеграция.

В 6-те месеца начело на Европейския съвет Меркел ще работи още за данък върху финансовите транзакции, минимални данъчни ставки и система за търговия с въглеродни емисии.

В сряда германското правителство ще проведе специално заседание, посветено на приоритетите на германското председателство.

Междувременно беше съобщено, че 2 055 са новите случаи на зараза с коронавирус в Германия за последния ден и така общият им брой е вече близо 152 500.

Втори ден Институтът „Роберт Кох“ отчита забавяне на темпото на новите случаи на заразяване в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CoviD 20

    3 8 Отговор
    Да няма ваксина но има превенция и лечение с кръвна плазма!
  • 2 Марио

    19 12 Отговор
    Спрете да плашите хората.Животът трябва да продължи.Икономиката трябва да тръгне.Не може 1 година да е така.Това е вирус, като всички останали.Доказателства има.Умират само болни от куп болести хора.

    Коментиран от #7, #20

  • 3 Ръмпези

    12 3 Отговор
    БОРИСОВ, СЛЕДИШ ЛИ КАКЪВ Е ДНЕВНИЯ РЕД НА МЕРКЕЛ...ЕФЕКТИВНА ЗДРАВНА СИСТЕМА...НЕ ДА МИ СЛАГАШ ЛЕГЛА В АРЕНА АРМЕЕЦ...ОХ, НЕ СЕ ИЗДЪРЖА ВЕЧЕ..
  • 4 Ракия

    15 3 Отговор
    Абе вие оставете народите в европа още 1-2 месеца така, пък ще видете че ваксината ще е последня проблем
  • 5 Опаа

    9 3 Отговор
    Как мислите, ще изчезне ли вируса преди да измислят ваксина или ще се наложи вируса да почака докато я измислят ? А забелязахте ли, че Баба Шмеркел отново заговори за внучка си Грета и "климатичните промени" ? По умните, ще де сетят, какво става, а сороснята ще ръкопляска в захлас !
  • 6 Селянин

    7 5 Отговор
    Не ми дреме за скапаната гирмания също и за ивропа като цяло
  • 7 опорна точка

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Марио":

    А Кремъл защо разпусна държават?

    Коментиран от #10

  • 8 Айде

    5 6 Отговор
    Давайте ваксината стига сте я крили!
  • 9 Госあ

    7 3 Отговор
    Ваксината няма да е по ефективна от тази за грип. Но за сметка на това има препарати над 93% ефективни при леки до средни стадии на инфекцията. Какъв е проблема?
  • 10 Марио

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "опорна точка":

    И какво предлагаш.1 година да стоим и нищо да не правим ли??
  • 11 SSSSsss

    20 0 Отговор
    Трима души в една кола (без да става дума за пиарката).
    Весела разходка с джипката. Някъде между Буховци и Белокопитово, шуменско, около 350 км. от Банкя.
    Ние сме затворени вкъщи, забранено е за нас, а ако се наложи да пътуваме по работа, по спешност, попълваме декларации и с часове чакаме колоната на КПП.
    Не ни пускат в планината, на Витоша. Контролирано, дори - не.
    Нашият гьонсурат не се спря!
    "Инспектира". Какво означава инспекция и кой е той да инспектира?
    "Как сте, бе, работите ли? 'Начи ви плащаме навреме" „Щом видиш вече чакъла, можеш да се усмихнеш“... и един куп дебелашки простотии.
    Ние плащаме всичко, г-н Популист!
    Нито един журналист до този момент не му е задал въпросите:
    г-н Бойко, колко ни струвате на ден? Колко ни струват разходките с джиповете, охраната, обядите, вечерите. Колко струвате за месец, за година, за мандат, за три мандата? Тази информация е скрита и не се предоставя.
    Колко милиона ни струва Бойко Борисов? Защото ние му плащаме луксозните разходки. Това не е работа на един министър-председател. Това никъде по света, никой друг премиер не си го позволява! Всеки ден луксозни разходки и отвратителен пиар.
    Една магистрална проститутка прекарва по-малко време на работното място!

    Коментиран от #19

  • 12 събудете се

    6 1 Отговор
    събудете се

    Коментиран от #13

  • 13 оня с коня

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "събудете се":

    Ми ние не сме лягали
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гойко Митич

    5 2 Отговор
    Каква борба бе юнаци,как се борите с измислен дух.
  • 16 ОАЕ

    8 2 Отговор
    Като свърши хляба, яжте фурми от ОАЕ !
  • 17 Тра-ла-ла

    8 0 Отговор
    Сега остава да изплюе камъчето и да каже каква е тази единна европейска здравна система. Тази ли която обсъждат с приятелчето си Бил Гейтс?
  • 18 Не!

    10 2 Отговор
    Ваксина ли, от специалните коктейли на Гейтс, не. Отпадане на извънредното положение и всички останали малоумщини.Така или иначе, както при другия грип, малцина ще имат усложнения. Един умен професор, който, разбира се, не е в щаба на глупците, посочи ефикасно лечение с големи дози витамин С(инжектиране) и озонотерапия. Да ама не, ние тук следваме насоките на престъпната СЗО.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 И все пак в Русия парад ще има но не на победата

    3 4 Отговор
    На девети май, на Червения площад в Москва ще се проведе парадът-на-свободните болнични легла в Русия /ако все пак останат такива до 9-ти май/! Те ще бъдат бутани по площада от български ентусиасти русофили срещу една рубла на час.
  • 22 име

    1 0 Отговор
    Борбата с пандемията ми напомня борбата с тероризма....

    О времена, о нрави...

    Коментиран от #23

  • 23 Гуньо от Левуново

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "име":

    Единствения,огромен плюс от пандемията е,че блокира милиарди коли,хиляди самолети,тирове, заводи и бълващи отрови и прах.Не ви ли прави впечатление,че до преди Великден столицата стана по чиста, въздуха по- свеж.Небето дори се изчисти.Кореняк - столичанин съм, и видях врабчета бе,хора.Врабчета по клоните и на тротоара.В центъра на града! Това не се е случвало от десетки години. А такива податки има вече от цял свят! Ами ако свтовните лидери,имат свръх секретни ,но неопровержими доказателства,че предстоят необратими екологични катаклизми,свързани със това свръх замърсяване? Е,как ще спреш това подивяло в лакомията си стадо, от егоцентрици- консуматори замърсяващо всичко и навсякъде? Единствено и ефективно ,като го уплашиш до смърт,индивидуално- че ще умре! И пускаш Пандемия! Земята е могъщ организъм! Достатъчни са и дори 6-7 месеца да регулира" организма" си, когато стопираш милиарди бацили,да сриват имунната и система. Налудничава теория- нали?
  • 24 Xyz

    4 0 Отговор
    "подивяло в лакомията си стадо, от егоцентрици- консуматори" - По-точно няма как да се каже!

    Коментиран от #25

  • 25 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Xyz":

    С две думи- низша прослойка. т.нар. "демокрация" е базирана на нея.
  • 26 Рошко

    2 0 Отговор
    Ваксина има в сейфа бил ГЕЛ, другото е рецепта, спрете си Интернета и телевизията
  • 27 Не забелязвате ли

    0 0 Отговор
    че периодично излизат едни и същи статии, които се опитват да внушат, че видите ли връщане към нормален живот без ваксина не е възможен!?! Четейки коментарийте виждам, че е постигнат доста голям ефект! Излезе ли "ваксина" полвината ще се юрнат през глава да си я слагат! На печелившите честито!
  • 28 Мдаа

    1 0 Отговор
    Най-изтъкнатите вирусолози казват, че за да се направи ваксина трябват най-малко три години, като повечето от времето е необходимо да се видят какви са дългосрочните ефекти! Ако ваксината излезе до края на годината или началото на следващата това директно ни хвърля и доказва някои от ширещите се в момента конспирации, а имено: вирусът е изкуствено създаден и ваксината има за цел намаляване броя на населението и чипизация! Или най-малкото ще се опитват да ни слагат нещо си, което не е изпитано върху хора и не е ясно какъв ще е ефекта след година две! Мерси! По официални данни почти полвин милион деца в Индия са останали парализирани след поставяне на ваксина, предоставена безплатно от СЗО с щедрата подкрепа на Бил Гейтс!