Last news in Fakti

26 Април, 2020 14:10 2 736 6

288 жертви на коронавируса за ден в Испания, най-малък брой от месец

  • испания-
  • ковид-19-
  • пандемия

Днес страната започна да облекчава мерките за изолация, най-строгите в Европа, позволявайки на децата да излизат от къщи

288 жертви на коронавируса за ден в Испания, най-малък брой от месец - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Жертвите на Covid-19 в Испания нараснаха през последното денонощие с 288, което е най-ниският брой от 20 март насам, предаде БТА. Вчера починалите бяха 378.

Общият брой на починалите в страната вече е 23 190. Броят на потвърдените случаи на коронавирус нарасна с 1729 през последното денонощие и достигна 207 634, съобщи днес здравното министерство, цитирано от Франс прес.

Днес Испания започна да облекчава мерките за изолация, най-строгите в Европа, позволявайки на децата да излизат от къщи.

Децата под 14 години получиха възможност за първи път от шест седмици да излязат на въздух и да се разходят или поиграят, придружавани от възрастен, за максимум един час, от девет сутринта до девет вечерта, в радиус от един километър от дома.

Тези над 14 години също могат да излизат, за да купят храна или да разходят кучето.

От испанския кризисен щаб предупредиха спешните центрове да имат готовност в случай на нов ръст на заразените, тъй като предстои да отпаднат още рестрикции.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръмпези

    6 3 Отговор
    ВИДИ МУ СЕ КРАЯТ...МАКСИМУМ МЕСЕЦ, ДВА...

    Коментиран от #6

  • 2 Дедо ви

    9 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" Общият брой на починалите в страната вече е 23 190." ...В Италия са над 25 хил. починалите, а в САЩ над 50 хил. души. Някой вярва ли още, че в Китай са починали само 4.5 хил души?
  • 3 ✔️Pompev ®️

    5 1 Отговор
    Браво,браво,корона чао
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 A тук

    3 1 Отговор
    Си мислим, че има, дори спазваме, че и се оплакваме от карантината
  • 6 Донето

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ръмпези":

    Неточно! Вчера в Испания новите случаи на заразени са били 3995!!!
Новини по държави: