Last news in Fakti

26 Април, 2020 14:48 2 222 7

Значителен ръст на пътните инциденти заради дрога

  • белгия-
  • катастрофа-
  • дрога-
  • алкохол

Близо 640 души са загинали на пътя през миналата година в Белгия

Значителен ръст на пътните инциденти заради дрога - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Близо 640 души са загинали на пътя през миналата година в Белгия, съобщи за „Хоризонт“ говорителят на белгийския институт за пътна безопасност Беноа Годар.

В кралството има спад на инцидентите, предизвикани от употреба на алкохол, но за сметка на това - значително повишаване на случаите заради наркотици. И в двата случая санкциите са изключително сурови при предизвикан инцидент в такова състояние, каза още Годар:

„Наказанията са твърде сурови и за употреба на алкохол, и на наркотици. За алкохол ви изправят директно пред съда, като глобите са между 1600 и 16 000 евро. Следва и отнемане на книжката, а при сериозни случаи това може да бъде завинаги“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Загрижените

    23 3 Отговор
    Стига вече с тая дрога. Като сте толкова загрижени за децата на България да ги бяхте възпитали в ценности, да бяхте им създали нормална среда за живот, духовно и физическо развитие, перспектива за живота и т.н. Мен ако питате даже много малко хора се друсат и пият в държава, където цари безнаказаност, липса на справедливост, деградация, робство и беднотия и посредственост...

    Коментиран от #7

  • 2 Стара песен

    12 0 Отговор
    На неефективните мерки само им вдигат цифрите, но всъщност си остават неефективни. Наркоман, набутан в затвора, става още по-голям наркоман, и ако не е бил крадец, то със сигурност излиза и с тапия за такъв.
  • 3 Врачанка

    5 5 Отговор
    Крайно време е да се спре търговията
    на наркотици в България. А дилърите да се замислят,че така както те убиват нечии деца с наркотиците, които им продават, че някой де някой ще постъпи по същия начин с техните деца.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Спиране

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Врачанка":

    Как не се бяхме сетили да се спре продажбата на наркотици. За нещо, което има търсене винаги ще има и предлагане. Няма държава, която да е успяла да спре разпространението. Няма и начин да се осъществява разпространението без съдействие от държавата. Всичко е шменти и капели.
  • 5 Тцтц

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Врачанка":

    И как точно ще я спреш като печалбата скочи с 2000% на грам... Единствения начин да я спреш е да стане държавна контролина на подобаващи цени/качество , както се реши и проблемът и с хазарта ,)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Грую

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Загрижените":

    Те защото в богатите държави не се друсат!
Новини по държави: