26 Април, 2020 20:25 6 829 6

Италия с най-нисък брой починали от коронавирус за 24 часа от 14 март насам

  • италия-
  • ломбардия-
  • джузепе конте-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Общият брой на смъртните случаи в страната е над 26 644

Италия с най-нисък брой починали от коронавирус за 24 часа от 14 март насам - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италия регистрира за последните 24 часа 260 смъртни случая от коронавирус, което е най-ниската стойност от 14 март насам, предадоха Франс прес и ТАСС.

На 14 март починалите бяха 175. След 14 март през всеки ден от епидемията в Италия умираха над триста души.

Общият брой на смъртните случаи в страната е над 26 644, става ясно от данните, публикувани днес от италианската служба за гражданска защита.

През последните 24 часа са се заразили 2324 души, с което общият брой на заразените е вече 197 675.

Иранските власти регистрираха най-ниския брой заразени с коронавирус за едно денонощие от 50 дни насам, предаде ТАСС.

Починалите от вируса в Иран за последните 24 часа са 60 души, съобщи иранското министерство на здравеопазването. Общият брой на починалите от коронавируса в страната е 5710 души.

Новите случаи на заразяване за изминалия ден са 1153, с което общият брой на заразените е вече над 90 000 души.

Иранските власти започнаха от 11 април постепенно да отменят мерките, въведени заради пандемията от коронавируса. По официална информация, повече от две трети от жителите на страната вече са се върнали на работа. Отменени са ограниченията за придвижване между провинциите с личен автомобил.

Броят на дължащите се на коронавируса смъртни случаи в британски болници достигна 413, предадоха Ройтерс и Франс прес, като цитираха изявление на министъра на околната среда Джордж Юстис.

С това общият брой на жертвите на епидемията във Великобритания достигна 20 732. Случаите на заразяване в страната са 152 840, като броят им се е увеличил с 4463 за последния ден.

Броят на жертвите във Великобритания означава значителен спад в сравнение с вчера, когато беше съобщено за 813 смъртни случая. Но тези цифри може да включват хора, които са починали в предишни дни, отбелязва АФП.

Медицинският директор на британската Национална здравна служба Стивън Поуис подчерта, че има тенденция на спад в броя на хората, приемани в болница с новия коронавирус. "Това определено показва, че спазването на социалната дистанция намалява предаването и разпространението на вируса", заяви той.

Новите регистрирани случаи на коронавирус в Гърция през последното денонощие са 11, съобщи на редовния си брифинг представителят на министерството на здравеопазването за епидемията Сотирис Циодрас, предаде телевизия Скай.

Общият брой на диагностицираните заразени в страната достигна до 2517. От тях 55,5 процента са мъже. 578 (23 процента) се свързват с пътуване в чужбина, а 1181 (46,9 процента) - с вече известен случай.

46 души в Гърция с Ковид-19 са интубирани в момента. Средната им възраст е 67 години. 89,1 процента имат придружаващо заболяване или са на възраст над 70 години. 64 пациенти са изписани от интензивните отделения.

За последните 24 часа са починали четирима пациенти с Ковид-19, с което общият брой на смъртните случаи в Гърция става 134. Средната възраст на починалите е 74 години. 89,6 процента са били с придружаващо заболяване или на възраст над 70 години.

В страната са проведени 64 608 клинични теста.

Саудитска Арабия започна да разхлабва националния полицейски час, въведен миналия месец с цел ограничаване на пандемията от новия коронавирус, предадоха световните агенции.

Крал Салман нареди от днес до 13 май частично да бъде отменена мярката, като на хората бъде позволено да излизат от 9 ч. сутринта до 5 ч. следобед, информира Саудитската агенция по печата.

В свещения град Мека обаче 24-часовия полицейски час остава в сила, както и в изолираните квартали.

В указа си монархът освен това разрешава на някои бизнеси, сред които търговски центрове, магазини на дребно и едро и заводи, да отворят за две седмици от сряда (до 13 май).

Дейностите, които не позволяват социално дистанциране, като козметичните салони и кината, ще останат затворени. Струпването на повече от пет души е забранено, посочва Ройтерс.

Продължава преустановяването на международните и вътрешни полети до второ нареждане с изключение на спешните случаи. Все така преустановено е и движението на влаковете, автобусите и такситата, а работещите в държавния сектор ще продължат да работят дистанционно, каза говорител на вътрешното министерство.

Властите в столицата Рияд посъветваха да не се използват банкноти.

Саудитската информационна агенция, цитирана от ДПА, отбелязва, че най-новите стъпки са предприети по препоръка на здравните власти, а не са продиктувани от интереса на краля да смекчи ограниченията за обществото.

До момента в Саудитска Арабия са потвърдени 17 522 заразени с коронавируса, в това число 139 починали.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръмпези

    4 4 Отговор
    ДО ДВА МЕСЕЦА ВСИЧКО ПРИКЛЮЧВА...ТАКА Е..СТЯГАЙТЕ СЕ ЗА НОВИ ПОДВИЗИ...
  • 2 DR Kaufman герой на САЩ

    11 1 Отговор
    Обаче се увеличават почниналите от инфаркт, инсулт и рак, и пътни катастрофи.
  • 3 Едмон Дантес

    9 3 Отговор
    Mинистърът на здравеопазването в Италия:„Трябва да преосмислим бройката, която сме посочили за починали пациенти от коронавирус, защото като погледнем статистиката на придружаващите заболявания, 92% от тях щяха да починат със или без коронавирус.“Усетиха се и намалиха стъкмистиката,щото бият на очи ,а и ЕС не им се върза да им дава кинти безконтролно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 asdaf

    3 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=xfLVxx_lBLU
    гледайте изявление на двама доктори от САЩ - с истински данни - смъртността е по-ниска от тази на сезонен грип - базирано на истински данни от последните два месеца, носенето на маски и карантината намалява имунитета, в човешката история досега никога под карантиа не са слагали здрави хора?!
  • 6 Откъде

    6 1 Отговор
    Откъде вземат данните журналистите, ами от щаба и всичко приключва с това. А колко се разровиха за други данни,. Н У Л А. Някой ще изкара ли информацията че в 60 милионна Италия на ден ей така си умират 1600 човека. Че от миналогодишния грип са си отишли 180 000, Н Е. Такава журналистика всеки може да прави. Зяпаш цял ден монитора на компютъра си и преписваш спуснатия ти материал. Болниците имат сайтове, погребалните агенции имат сайтове, всеки ден можеш да проследиш какво се случва.